1

Topic: Ibrahim Murat

Ibrahim Murat is de jongere broer van Kapllan Murat. Hij wordt begin november 1983 gearresteerd. Ibrahim Murat en twee medeplichtigen pleegden een overval in Zemst.

Uit een artikel van GVA:

(…) De speurders zijn gematigd optimist, vooral omdat ze toch de hand hebben kunnen leggen op Ibrahim Murat, de jongeren broer van Kapllan Murat uit Anderlecht. Deze laatste staat overigens al een heel tijdje bovenaan het lijstje van de op te sporen gangsters, doch hij is steeds de politie te vlug af geweest.

Daarom dat de politie in stilte hoopt met de arrestatie van zijn broer op het spoor van Kapllan te komen. Voorts intrigeert het de recherche dat Ibrahim Murat en zijn twee medeplichtigen, die wegens een overval te Zemst, begin november werden gearresteerd, een voorliefde aan de dag legt voor snelle wagens, zoals BMW en Porsche. Nochtans zijn dit voertuigen die door de Bende van Nijvel tot dusver bekend, niet zijn gebruikt. (…) Nochtans hebben de moordenaars van de restauranthouder te Ohain geprobeerd om de Porsche van de eigenaar te stelen, doch dit lukte ze niet. (*)

Anderzijds vindt de recherche het vreemd dat Ibrahim Kapllan en zijn twee handlangers bij de overval op de garagist te Zemst (2 op 3 november) het vuur niet hebben geopend, zoals de “gekke doders” van Waals-Brabant het doorgaans wel doen.

Bron: Gazet van Antwerpen | 15 November 1983

(*) De journalist wist waarschijnlijk niet dat Kapllan Murat de Porsche van Van Camp al eens had gestolen.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

Re: Ibrahim Murat

» tueriesdubrabant.1fr1.net

3

Re: Ibrahim Murat

Hij werd in november 1984 samen met twee andere personen aangehouden vanwege de diefstal van een VW Golf:

Drie autodieven gegrepen te Sint-Jans-Molenbeek

Drie jongemannen die zich woensdagvoormiddag op het grondgebied van Molenbeek verplaatsten met een gestolen VW Golf en bovendien benzine waren gaan tanken zonder te betalen, konden door de politie van Brussel en Sint-Jans-Molenbeek worden aangehouden. Het betreft de 24-jarige Italiaan Giovanni Festa uit Zellik, en de 21-jarige Marokkaan Allal El Amrite uit Anderlecht en de 20-jarige Belg Ibrahim Murat uit Anderlecht, broer van Kapllan Murat.

Zodra de daders bij het pompstation waren weggereden zonder te betalen, werden ze door de pomphouder achternagezeten die weldra kon rekenen op de hulp van de politie van Brussel en Sint-Jans-Molenbeek. Toen de VW van de daders in botsing kwam met een geparkeerd voertuig, moesten ze uitstappen. Ze werden toen ingerekend.

Bron: Gazet van Antwerpen | 17 November 1984

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube