121

Re: Halle: 3 Maart

Het eerste artikel na de overval:

Gewapende overval op Colruyt-discount te Halle

Gisterenavond om 20u zijn twee gewapende mannen het grootwarenhuis Colruyt aan de Steenweg op Edingen te Halle binnengevallen. Ze waren gemaskerd met bivakmutsen. De twee hielden het personeel en de aanwezige klanten in bedwang en haalden één voor één de kassa’s leeg. Daarna liepen ze naar de bovenverdieping waar opeens een schot werd afgevuurd. De overvallers, vermoedelijk jonge kerels, geraakten in paniek zodat kort daarop nog verschillende schoten werden afgevuurd. Ze namen de vlucht in een grijze Golf die voor de ingang gestationeerd was.

De beheerder van het warenhuis werd zwaar gewond aan het hoofd en een bediende licht gewond, vermoedelijk door slagen. De overvallers zijn via de autosnelweg E10 Brussel-Parijs verdwenen.

Bron: Gazet van Antwerpen | 4 Maart 1983

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

122

Re: Halle: 3 Maart

Ben wrote:

Bij de filiaalhouder van de Colruyt, meneer Walter Verstappen, bevonden zich op dat moment nog twee personen. De twee bedienden moesten plat op hun buik gaan liggen. De beheerder werd gedwongen de brandkoffer te openen en de bandiet heeft zich dan gehaast om de bankbiljetten in een grote reistas te proppen. De gangster sloeg een bediende heftig met zijn knuppel op het hoofd, omdat deze het had gewaagd het hoofd om te draaien om te zien wat er gebeurde.

Zonder enig spoor van emotie, richtte de doder dan zijn wapen kalm op de nek van de beheerder en haalde de trekker over. Het projectiel, een kogel van kaliber 38, doorboorde de keel van het slachtoffer. Walter Verstappen was niet op slag dood. Hij werd levensloos naar de reanimatie-kamer van het ziekenhuis van het Leopoldspark in Etterbeek gebracht, waar chirurgen het onmogelijke gedaan hebben om het te redden. Walter Verstappen overleed kort na zijn opname.

Het feit dat de 2 bedienden niet werden vermoord en de beheerder Walter Verstappen wel doet mij vermoeden dat de beheerder doelbewust werd vermoord. Om te kunnen vluchten maakte het eveneens niet uit of de beheerder nu levend of dood was.

Re: Halle: 3 Maart

De gerant van de Colruyt van Halle, Walter Verstappen, opende de brandkoffer en de gangsters verdwenen met het geld uit die koffer. De gangsters hadden dus wat ze wilden zogezegd, maar toch werd de gerant Walter Verstappen van dichtbij in het hoofd geschoten en dodelijk verwond. Hij was niet op slag dood, maar overleed in het gespecialiseerd ziekenhuis te Etterbeek. Hij is niet meer bij bewustzijn gekomen. De twee andere bedienden werden niet vermoord.

Ik ben eveneens de mening toegedaan dat de gerant Walter Verstappen doelbewust werd "afgemaakt".

Re: Halle: 3 Maart

Ook hier hebben we te maken met iemand die oftewel het schieten/moorden niet kan laten ofwel met een liquidatie.

Was het niet Philippe De Staerke die op basis van inzage in het dossier besloot dat Halle als motief de liquidatie van de Heer Verstappen had?

Re: Halle: 3 Maart

Inderdaad Spectator Of Life. Het was inderdaad Philippe "Johnny" De Staerke die besloot dat Halle als motief de likwidatie van Walter Verstappen had.

Ik meen in één van mijn boeken te hebben gelezen dat het cabaret "De Zwarte Kat" in Halle er iets mee te maken zou gehad hebben. Maar van buiten weet ik niet meer in welk boek ik dit heb gelezen. Ik vraag me af of het in één van de eerste boeken over de Bende van Nijvel niet was ("De Bende", 1988).

126

Re: Halle: 3 Maart

Ik vraag mij wel af hoe Philippe De Staerke kan inzage gehad hebben in het dossier. De overval op de Colruyt van Halle op 3 maart 1983 werd toch niet behandeld door de Delta-cel.

Re: Halle: 3 Maart

U moet in de zoekfunctie alhier op dit forum "De Zwarte Kat" eens intikken.

Dan vindt men posts van forumlid "Trobken" die o.a. zegt dat Walter Verstappen geregeld in "De Zwarte Kat" over de vloer kwam. Wie kwam daar ook geregeld over de vloer in de "Zwarte Kat", o.a. : twee substituen PK (Claude Leroy en Ringoot of Ringoet) en Claude Nitelet.

128

Re: Halle: 3 Maart

Waarom op zoek gaan naar een motief? Men kan geen motief bedenken wat een psychopaat drijft. Psychopaten volgen geen logica!

Re: Halle: 3 Maart

Dit zijn posts van "Trobken" :

...Ah waarom werd winkeluitbater Walter Verstappen door de Bende van Nijvel afgemaakt met een nekschot? Daar kon Philippe Johnny De Staerke op antwoorden, volgens hem was de executie van Verstappen het motief van de misdaad, omdat hij het zwijgen moest worden opgelegd.

Maar wat wist Verstappen dan? Had hij behalve een zwarte poes ook nog de verkeerde informatie opgevangen in het bordeel De Zwarte Kat in Halle? Immers uitbater Pierre Martel getuigde dat Claude Leroy én deze Walter Verstappen met regelmaat in zijn etablissement kwamen."


"Deze Claude Nitelet kwam dus bij zijn maat Pierre Martel in de Zwarte Kat. Ook Bende Van Nijvel-slachtoffer Walter Verstappen en Substituut van de Procureur des Konings Walter Ringoot frequenteerden deze 'kat' blijkbaar. Wat een toevalligheden toch altijd. Zouden er soms nog figuren met affiniteit in Halle die al eens ter sprake kwamen met Bende Van Nijvel-feiten... Oh ja... Ah, toeval toeval toeval..."

130

Re: Halle: 3 Maart

Wel, ik heb ook al eens gedacht dat de bezoeken van Verstappen aan de Zwarte Kat iets te maken konden hebben de overval op de Colruyt Halle.