1

Topic: Brussel: 29 December 1988

Samenvatting

  • Wat? Moord op Pierre Surkyn, een Brussels juwelier.

  • Wanneer? Hij verdween op 29 december 1988, zijn lijk werd bijna een maand later gevonden.

  • Waar? Zijn winkel was gevestigd op de Kiekenmarkt 48 in Brussel. De fatale afspraak was in de buurt van het kanaal Charleroi-Brussel in Brussel en de auto met zijn lijk werd gevonden in de Koninklijke Sint-Mariastraat 213 te Schaarbeek.

  • Hoe? Hij werd vermoord met slagen van een bijl of een hakmes op zijn schedel. Het lijk stak samengebonden in een doos waarin tv-toestellen worden verpakt. Die doos bevond zich aan boord van zijn eigen wagen.

  • Wie? Onbekend

  • Motief? Onbekend

  • Status: Onopgelost

Het toeval wil dat deze moord een paar dagen na de overval op een juwelier in Sint-Agatha-Berchem is. Dat is die overval waarbij Bruno Vandeuren betrokken was. En begin december 1988 werd in Antwerpen ook een juwelier vermoord » Forum

Brussels juwelier vermist

Het parket van Brussel heeft vrijdagnamiddag bevestigd dat een onderzoek werd ingesteld in verband met de verdwijning van de 24-jarige Brusselse juwelier, Pierre Surkyn. De juwelier werd niet meer gezien sedert 29 december. Bij het parket kon voorts niets worden vernomen over deze verdwijningszaak, behalve dan dat verscheidene personen werden verhoord.

De juwelierszaak van Pierre Surkyn is gevestigd op de Kiekenmarkt in Brussel. Surkyn zou zich op 29 december, na een telefoontje, naar een afspraak hebben begeven, vermoedelijk in de buurt van het kanaal. De auto van Pierre Surkyn, een blauwe Ford Fiesta met nummerplaat FGA-656, werd evenmin teruggevonden.

Bron: Gazet van Antwerpen | 7 Januari 1989

Lijk Brussels juwelier lag in auto

Gisteren werd het stoffelijk overschot van de 34-jarige juwelier Pierre Surkyn gevonden in de Koninklijke Sint-Mariastraat te Schaarbeek. De Brusselse juwelier was sedert 27 december verdwenen. Het lijk stak samengebonden in een doos waarin tv-toestellen worden verpakt. Die doos bevond zich aan boord van zijn eigen wagen, een Ford Fiesta van beige kleur. Het was tijdens een routinecontrole dat de politie de macabere vondst deed.

Bron: Gazet Van Antwerpen | 25 Januari 1989

Brusselse juwelier vermoord teruggevonden in Schaarbeek

De 35-jarige hoofdstedelijke juwelier Pierre Surkyn, die een zaak runt aan de Brusselse Kiekenmarkt 48, werd vermoord teruggevonden aan de Koninklijke Sint-Marialaan 213 te Schaarbeek.

Zijn stoffelijk overschot zat compleet bij elkaar gebonden en omzwachteld met een deken in een tv-doos in de bergruimte van zijn Ford Fiesta, waarmee hij in de vooravond van 29 december 1988 naar een afspraak reed. De juwelier werd om het leven gebracht met slagen van een bijl of een hakmes op zijn schedel.

Volgens een nauwe kennis werd hij de in de late namiddag van 29 december opgebeld voor een afspraak. Het ging om een zakelijke ontmoeting en hij wilde die nakomen in de nabije omgeving, maar aan de telefoon werd hem een andere plaats aangeraden. Het blijkt dat zulks in de buurt van het kanaal Charleroi-Brussel zou zijn geweest. Sindsdien was er van hem geen spoor meer.

Zijn auto werd ontdekt in Schaarbeek door de zoon van zijn vriendin. Meteen werd de gerechtelijke politie verwittigd en weldra werd het lijk ontdekt in erbarmelijke toestand.

Het Brussels parket ging ter plaatsen en de autopsie, die daarna werd uitgevoerd, bracht aan het licht dat de man verscheidene slagen op de schedel kreeg toegediend. Over de oorzaak is momenteel nog niets bekend, en ook werden geen juwelen in de auto aangetroffen. Van de daders geen spoor.

Bron: Gazet van Antwerpen | 26 Januari 1989

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Brussel: 29 December 1988

Gruwelijk, vermoord met een bijl/hakmes op je hoofd.
Doet mij automatisch een klein beetje denken aan de Slachter van Bergen?