1

Topic: Onbekende lijken

Iemand heeft me ooit eens de tip gegeven om een lijst te maken van alle lijken die na november 1985 in België werden gevonden. Omdat die lijst nogal groot is, ben ik begonnen met alle onbekende lijken die gevonden zijn en die vermoord zijn. Ik heb me gezocht van 1985 tot 1999. Dat geeft momenteel dit overzicht:

  • December 1987: in het kanaal Brussel-Charleroi in Anderlecht - aan de sluis - wordt een lijk in een olievat gevonden. De onbekende man werd vermoord met een kogel achter het linkeroor, kaliber 7.65mm.

  • September 1987: In een bos in Trois Ponts wordt het lichaam van een jongeman gevonden. In het artikel staat dat zijn dood "noch het gevolg zou zijn van een ongeval, noch van kwaad opzet".

  • Juli 1987: In een bos op de grens tussen Genk en Zonhoven wordt het lijk van een man gevonden. Hij werd vermoord met een schot in het hoofd.

  • Juli 1988: In Bérisménil, nabij La Roche-en-Ardenne, wordt het lijk gevonden van een onbekende man. Hij was 25 tot 30 jaar oud. De doodsoorzaak staat niet in het artikel.

  • Juni 1989: In Rijsbergen (Nederland) wordt het lichaam gevonden van man van ongeveer 30 jaar oud. Hij werd vermoord met vijf schoten, waaronder een nekschot. De speurders vermoeden dat de moord in België werd gepleegd.

  • Juli 1989: In de Maas in Luik wordt het lichaam gevonden van een man van 20 tot 30 jaar. Zie ook de website van de Federale Politie » www.politie.be

  • December 1989: In Neufchâteau wordt het lijk gevonden een man, 25 tot 30 jaar oud. Hij werd omgebracht door kogels.

  • Januari 1990: In een kanaal in Nederweert (Nederland), nabij de Belgische grens, wordt een zwaar verminkt lijk van een man gevonden.

  • Juni 1992: In het Albertkanaal in Vroenhoven vindt een agent van de politie van Maastricht een mannenlijk. Hoofd, armen en benen waren van de romp gescheiden. Het lichaam was in een tapijt gerold. Het gaat om een man tussen 1m85 en 1m95 groot en ongeveer 40 jaar oud was.

  • Juli 1992: In Brecht vindt een melkboer een levensloop lichaam aan met een schotwonde in het hoofd. De man was tussen 30 en 35 jaar oud.

  • September 1992: Op een parkeerplaats langs de E40 in Everberg vinden rijkswachters het lichaam van onbekende man, tussen 50 en 60 jaar oud. Bij de zoekactie waren ook rijkswachters van de groep Posa aanwezig, wat abnormaal is vermits ze enkel in uitzonderlijke omstandigheden worden ingezet. De man werd afgemaakt door verschillende schoten in de hals en de borst.

  • Oktober 1992: In een bos nabij Martelange wordt het lijk gevonden van een 40-jarige man. Het lijk was ingepakt en bevond zich in vergevorderde staat van ontbinding.

  • April 1993: In het kanaal Brugge-Oostende in Oudenborg wordt het lijk gevonden van een man tussen de 65 en 75 jaar. De man was al overleden voordat hij in het water terecht kwam.

  • Juli 1993: In Grimbergen, langs de Westvaartdijk, werd het lijk van een man van circa 30 jaar gevonden.

  • Maart 1994: In een bos langs het Zeekanaal in Tisselt wordt een onbekend lijk aangetroffen. Er zaten twee gaten in de borst van de man.

  • Maart 1994: In Houthalen, aan de Weg naar Zwartberg, wordt een brandend lijk gevonden. Het lichaam vertoonde sporen van foltering. De man had een kogel van kaliber 6.35 of 7.65 in het voorhoofd.

  • Februari 1995: In een gracht in Strombeek-Bever werd een plastiek vuilniszak gevonden met daarin een geraamte.

  • Augustus 1995: In het Bos van Anlier, nabij Martelange, wordt het lijk gevonden van een man van ongeveer 50 tot 60 jaar oud.

In 1997 werd ook nog een skelet gevonden in Eigenbrakel » Forum

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

Re: Onbekende lijken

Toen de speurders van de Cel Waals Brabant in 2004 op zoek gingen naar het lijk van de killer, verklaarde Eddy Vos dit:

(...) “Wij hebben geen lijstjes. De enige lijst die ik heb, is er een van 75.000 namen van mensen die sinds 1985 ambtshalve uit het Belgische rijksregister geschrapt zijn. Als we straks een lijk vinden, moeten we daarmee aan de slag."

Tussen 2004 en 1985 zijn er in België dus 75.000 (!) personen ambtshalve uit het rijksregister geschrapt.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Onbekende lijken

Ja maar let op: veel van die geschrapten kunnen snel geëlimineerd worden. Te beginnen met alle vrouwen en alle mannen jonger dan 17 en ouder dan 60 in 1985.

Velen verdwijnen administratief maar duiken later opnieuw op, bv personen die verhuisd zijn naar het buitenland zonder een nieuw adres achter te laten (niet verplicht) maar boven water komen wanneer ze een nieuw paspoort moeten aanvragen. Of die huwen met een buitenlander en verhuizen.

Dan heb je de buitenlanders die opnieuw naar huis gaan zonder administratief iets te laten weten maar die bij navraag in hun thuisland teruggevonden worden.

Veel 'verdwenen' personen hebben ook familieleden die wél weten wat er van hen geworden is.

En ALS er resten zouden gevonden worden (waar ik niet in geloof want behalve de stellige overtuiging van Eddy Vos en DNA op een vest dat er niet meer had mogen zitten zou ik niet weten waarom een dader zou overleden zijn tijdens of vlak na de feiten) dan kan op een jaar of 3 na ook de leeftijd van het skelet bepaald worden, wat de 'opties' nog verkleint. Die 75000 zullen er dan in praktijk vermoedelijk nog een paar honderd zijn waar moet naar gekeken worden.