1

Topic: Hubert Deflem

Een gewezen crimineel uit het Luikse. Hij werd verscheidene keren gearresteerd, voornamelijk vanwege oplichting. In maart 1983 slaagde hij erin om te ontsnappen. Eind november 1985 kwam hij om het leven na een verkeersongeval nabij Brugge. Hij had enkele daarvoor Serge Mainfroid beschuldigt van betrokkenheid bij de Bende van Nijvel. Kort na zijn overlijden proberen enkele leden van de groep Diane zijn lijk te stelen uit het mortuarium van het ziekenhuis.

Lees het hele verhaal op de website » Daders

Belangrijke metaaldiefstal te Luik

De BOB hield vier personen aan die een diefstal van metaal pleegden ten nadele van de fabriek Esperance Longdoz te Chertal. De Italianen Scaglione Francesco en Atnonio, beiden van Grâce-Berleur, en Hubert Deflem ontvreemdden het metaal dat een waarde had van 200.000 fr. Zij verkochten het aan Albert Lahaye uit Mons, die het te Charleroi doorverkocht. Allen werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Bron: Gazet van Antwerpen | 17 December 1963

Oplichter aangehouden

De gerechtelijke politie te Luik heeft donderdag de 45-jarige Hubert Deflem, uit Grivegnée, bij de kraag gevat. De man is de dader van talrijke oplichtingen, onder meer ten nadele van de Brouwerij Maes, diverse leenmaatschappijen en een bedrijf dat wagens verhuurt. Deflem stal ook van een familielid een chequeboekje, waaruit hij voor meer dan 100.000 fr. cheques uitschreef. Hij was reeds eerder veroordeeld wegens gelijkaardige feiten en was naar Frankrijk gevlucht. Hij werd aangehouden bij zijn terugkeer in het land.

Bron: Gazet van Antwerpen | 15 September 1979

Belgische oplichter aangehouden in Luxemburg

De 49-jarige Hubert Deflem uit Esneux werd tijdens het weekend in het Groothertogdom Luxemburg opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket van Luik. Deflem werd gezocht in verband met het oplichten van particulieren, in september en oktober van dit jaar. Hij zou ondermeer schuldbekentenissen hebben vervalst, checks hebben gestolen en een auto hebben gehuurd met een gestolen identiteitsbewijs.

Bron: Gazet van Antwerpen | 20 December 1982

Gevangene ontsnapt uit Luiks ziekenhuis

Een gedetineerde van de Lantin-gevangenis is vrijdagavond te Luik uit het “Hôpital des Angles” ontsnapt. Het betreft Hubert Deflem (49) uit Luik. Hij was in voorhechtenis genomen voor een reeks oplichtingen. Toen Deflem in afwachting van de komst van een geneesheer naar de toiletten ging, werd hij vergezeld door bewakers. Niettemin slaagde hij er in door het raam te vluchten.

Bron: Gazet van Antwerpen | 28 Maart 1983

Een dode te Brugge

Donderdagavond omstreeks 22u30 heeft zich een dodelijk verkeersongeval voorgedaan op de expresweg ter hoogte van de Blauwe Toren in Brugge. De auto bestuurd door Hubert Deflem (54) uit Herstal kwam er na een inhaalmanoeuvre in aanrijding met de auto bestuurd door Paul V. Uit Knokke-Heist. De twee voertuigen slipten na het ongeval en kwamen in een gracht terecht. Hubert Deflem werd op slag gedood. Paul V. kon ongedeerd uit zijn voertuig worden gehaald.

Bron: Gazet van Antwerpen | 23 November 1985

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube