Re: Mijnheer X

Na het lezen van menig interview met de huidige chef van de staatsveiligheid kan ik me niet van het gevoel ontdoen dat men daar al lang weet: wie, wat en waarom. Sommige zaken mogen nu eenmaal het daglicht niet zien. Nu toch nog niet.

42 (edited by the end 10-07-2012 01:47)

Re: Mijnheer X

Bourgerol is een een goede optie denk ik. hij voldoet aan vele eigenschappen: kennis, macht, en de waanzin iedereen verklaart hem gevaarlijk. Hij had ook persoonlijke rekeningen te vereffenen met bepaalde gezagsdragers. Hij doet me altijd denken aan de geschifte colonel in de film Apocalypse Now.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Mijnheer X

Het moeilijke in dat wereldje is, dat wanneer je informatie te verwerken krijgt die voor de hand ligt, het vaak om "Smoke" gaat, een doelbewust aangelegd rookgordijn, desinformatie. Bourgerol zijn naam duikt overal op en zijn profiel, zoals je zegt The End: voldoet aan vele eigenschappen die doen denken aan Apoclypse Now. Is Bourgerol dan betrokken, of is hij de bliksemafleider van dienst ingeval men te dichtbij komt? Als dit een operatie is die uit gaat van een geheime dienst, dan is niets wat het lijkt. Daar zal men wel voor zorgen.

Ik vind het een uitdaging om mijn klein bescheiden steentje bij te dragen bij dit forum, en fantastisch om te zien hoe gedreven mensen er in slagen uitstekend onderzoekswerk te verzetten. Maar ik vrees dat we nooit in staat zullen zijn de waarheid te ontrafelen. Of op zijn hoogst, een waarheid die wij aanzien als de werkelijkheid maar die in de realiteit "Smoke" is. Of zoals een ons bekend figuur te citeren "De Laatste Leugen".

Servo per Amikeco

Re: Mijnheer X

DeadLetterBox, het is zo dat Bende van Nijvel-dossier door de jaren een doolhof geworden is, en dat de invloed en of betrokkenheid van bepaalde diensten zeer waarschijnlijk zijn, het is ook zo dat er veel valse sporen zijn aangelegd en dat daardoor de waarheid verdoken is. Maar de waarheid is daar ergens en als iedereen die de waarheid wenst te vinden volhard en zijn steentje bijdraagt zullen we samen het vuur brandend houden en zoals steeds zal de waarheid eens boven komen drijven, de volhouder wint. Waarbij dit forum een zeer goede bijdrage is, nogmaals mijn dank aan Ben en aan iedereen de hier op post. Dank zij jullie blijf ik ook verder zoeken, mijn omgeving verklaart me zot, maar het maakt niet uit.

Wat Bourgerol betreft dat is de vraag natuurlijk. Mijn bescheiden mening is het volgende. Hij zit al jaren in het oog van de storm. Er zijn materiële stukken die sterk in zijn richting wijzen of toch zeker naar zijn kennissenkring, de ska zakjes riotgun zijn speciale trainingen, de plaatsen. Maar dat nog terzijde mat mij het meeste treft is dat zijn omgeving, ex vrouw en familieleden getuigenissen afgelegd hebben. En dit terwijl iedereen zegt dat het een gevaarlijke man is. Ook zijn gedragingen tegen over Guy Bouten vind ik verdacht. Hij is één van de weinige de het profiel de kennis, connecties en misschien het motief had. Ik wil hem niet beschuldigen maar hij moet van meer weten, hij was een tacticus en extreem militaristisch, Zoveel van die soort liepen er toen niet rond denk ik. Hoe meer je je specialiseert hoe kleiner dat de kring wordt, en meestal kent iedereen iedereen in die kleine wereld.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

45 (edited by the end 11-07-2012 17:29)

Re: Mijnheer X

Weet er iemand of er een verband bestaat tussen Ciolini en Bourgerol? En kan Ciolini ook niet in aanmerking komen als meneer X. De rol van Ciolini in België met zijn verleden? Dit is volgens mij ook iemand met een missie.

Volgens mij kan het niet anders dan dat ze elkaar gekend hebben. Zie verband Patrick Haemers, VDB en Bourgerol. Plus ook die para (kan niet op zijn naam komen) die Bourgerol goed kende en vriend was Patrick Haemers en dus ook Ciolini moet gekend hebben. Maar zijn er rechtstreekse linken tussen die twee?

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Mijnheer X

Eerst en vooral wens ik de ontwerper van deze internetsite hartelijk te feliciteren voor de kwaliteit ervan en het vele werk dat hij daaraan heeft gespendeerd.

De nota van kabinetschef Nicolas de Kerckhove d'Ousselghem van 21 januari 1986 aan zijn Minister Jean Gol is mijns inziens de smoking gun voor wat betreft de beweegredenen van de moorden van de zogenaamde "bende van Nijvel". Eénieder die het bendedossier met wat gezond verstand heeft gevolgd weet dat de persoon over wie het hier gaat Jean Bultot is maar blijkbaar hebben heel veel mensen nog steeds angst om deze naam uit te spreken vermits hij heden weer op vrije voeten is. Hij zou ons zoveel meer kunnen vertellen over deze moordaanslagen doch hij zal dat nooit doen zolang de Belgische Justitie hem verder niet te veel meer lastig valt.

Op het moment dat deze kabinetsnota tot stand gekomen is was Jean Bultot rijksambtenaar in de hoedanigheid van adjunct-directeur van de gevangenis van Sint Gillis bij het Bestuur der Strafinrichtingen van het Ministerie van Justitie. Enkele maanden later werd hij van ambtswege ontslagen wegens onwettige afwezigheid, zonder meer. Zijn naam duikt zowat overal op in zware criminele feiten die zich in die periode voordeden en hij werd enkele malen veroordeeld voor "minimale feiten".

Jean Bultot kon reizen en zich vestigen waar hij wou en werd vervolgens steeds "mild" behandeld door de Belgische Justitie. Hij werd tot op heden nog niet van het leven beroofd omdat hij zonder enige twijfel in het bezit is van compromitterend filmmateriaal en foto’s van "sexfuiven" waarin bepaalde gezagsdragers van het allerhoogste niveau zo dwaas zijn geweest om daaraan deel te nemen. De dag dat hem iets overkomt komen de filmpjes weer op het internet, tja, 't is zijn levensverzekering. Deze werkwijze om gezagsdragers te chanteren was niet nieuw en werd eenvoudigweg nageaapt van de SD van Nazi Duitsland, vertegenwoordigd door het duo Heydrich-Schellenberg.

Jarenlang had het toenmalig Belgisch establishment (ondermeer de toenmalige liberalen en de rechtervleugel van de Christen-democraten uit beide landsgedeelten) individuen en groeperingen van extreem-rechtse signatuur de hand boven het hoofd gehouden tot op het moment dat alles uit de hand begon te lopen (lees: bendemoorden) en het aldus te laat was om nog iets te ondernemen.

Om voormelde attitude te begrijpen dient men terug te keren naar de tijdsgeest van destijds:  

  • In volle koude oorlog, Reagan, Thatcher, Paus Johannes Paulus II, ... allen oer-conservatieven die een soort van angstpsychose cultiveerden bij de publieke opinie tegen de Sovjetunie. De Belgische generaal Robert Close (van PRL-signatuur) had enige jaren voordien immers verklaard dat de sovjets binnen 48 uur aan de Rijn zouden kunnen staan (L’Europe sans défense). De Amerikaans-Joodse lobby had hier alles voor het zeggen in België en verdedigden hun belangen : Gladio, Stay Behind, wapenhandel, diamantsector, ...

  • Het opkomend separatisme vanuit het Vlaams landsgedeelte en de ideologische tweespalt tussen de beide landsgedeelten. Dit leidde tot een unionistische respons vanuit hoofdzakelijk het rechtse Franstalig Belgische establishment (PRL en PSC) en het Koningshuis dat eveneens ondersteund werd door de hiervoor vermelde Amerikaans-Joodse lobby. Sommige conservatieve CVP-politici en gezagsdragers gaven ook hun medewerking. De Amerikanen begonnen zich ook serieuze zorgen te maken over de toenemende politieke instabiliteit. Zij waren - en zijn nog steeds - experts in het toepassen van de "strategie van de spanning" die erin bestaat zinloos en arbitrair weerloze mensen te (laten) vermoorden met als finaliteit  een allesomvattende “big brother Staat” bij de publieke opinie aanvaardbaar te maken waarin de individuele vrijheden maximaal worden beknot en éénieder er hetzelfde denkpatroon dient op na te houden.

Bashar al Assad heeft hier ongetwijfeld inspiratie in gevonden. Terloops wel nog even aanstippen dat de Bende van Nijvel niet uitsluitend arbitrair mensen heeft vermoord maar ook lastige getuigen naar het hiernamaals heeft geholpen. De definitie van staatsterrorisme wordt meer dan dicht benaderd.

Tot hier de naar mijn mening énige échte en plausibele onderwerp van voormelde kabinetsnota. Iedereen weet nu ook ongeveer wie de auteurs zijn van de moordaanslagen: de meesten worden vernoemd in het dossier doch nog weinigen zjjn heden nog in leven. Gelet op de gigantische schadeclaims tegenover de Belgische Staat zal nooit één van de moordenaars formeel worden geïndentificeerd.

Kortom, dit dossier is het verdriet van België!

47

Re: Mijnheer X

Semenkhere wrote:

Eénieder die het bendedossier met wat gezond verstand heeft gevolgd weet dat de persoon over wie het hier gaat Jean Bultot is maar blijkbaar hebben heel veel mensen nog steeds angst om deze naam uit te spreken vermits hij heden weer op vrije voeten is. Hij zou ons zoveel meer kunnen vertellen over deze moordaanslagen doch hij zal dat nooit doen zolang de Belgische Justitie hem verder niet te veel meer lastig valt.

De reden waarom Jean Bultot hier niet vernoemd wordt, is omdat Nicolas de Kerchove d’Ousselghem tegenover Guy Bouten heeft verklaart dat het hier over Jean Bougerol gaat. De omschrijving die in de nota gegeven wordt, zou ook overeen komen met Jean Bougerol.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

48 (edited by K& 14-07-2012 23:33)

Re: Mijnheer X

Iedereen met wat gezond verstand ziet ook dat er wel veel stempels op deze brief staan. Wij zijn hier niet in Afrika, hé. Stempels stempelen geen verzinsels voor waarheid. Kijk ook eens naar de foto waar Bouhouche en Vanden Boeynants op één foto staan. Je moet nu echt een ei zijn om dat voor waar aan te nemen en niet te merken dat dit een fotomontage is.

Herinner u ook de foto van Tsjombé in gevangenschap in Marokko of was het Algerije. Jaren later gebruiken ze die foto nog terwijl elke fotograaf in een lach zou moeten schieten, zo erbarmelijk was de montage. Neem nu ook eens de nieuwe site van de onderzoekers. Niemand wat opgemerkt op deze bewijsstukken? Spelleken: zoek de 7 fouten en win een reis naar Irminsul.

Re: Mijnheer X

Uit de kabinetsnota blijkt mijns inziens duidelijk dat mijnheer X onder het hiërarchisch gezag viel van de minister van Justitie en bovendien "gebruikt" werd voor bepaalde doeleinden. Een majoor opereert onder het gezag van de minister van Defensie en ik denk dat dan eerder het hoofd van de militaire veiligheidsdienst SGR en niet Albert Raes een werklunch zou hebben gehad met de kabinetschef. Een vastbenoemd rijksambtenaar afzetten is geen sinecure en veel moeilijker dan een militair neutraliseren.

50

Re: Mijnheer X

U twijfelt dus niet aan dit document maar denkt bv. aan Smets? Die zelf ergens in een interview stelt dat hij is gestraft. Smets speelt "cavalier Seul"? Maar waarom zijn dan ook al zijn andere collega's gemuteerd?