51

Re: Proces

Ben wrote:

Tijdens het onderzoek is eveneens aan het licht gekomen dat Beijer en Bouhouche hun diensten heeft aangeboden aan minister van Staat Paul Vanden Boeynants, wiens gerechtelijke dossiers ze op het justitiepaleis wilde stelen en aan de voormalige socialistische minister van Justitie Philippe Moureaux, aan wie ze geheime politieke fiches van de rijkswacht wilde verklappen.

De beruchte B-microfiches die dus in 1981 reeds afgeschaft werden door bovenvernoemde Philippe Moureaux en omwille van de onthullingen van Pour hierover dat in datzelfde jaar ten onder zou gaan door brandstichting…

De naam van de beheerder van deze fiches en door wie deze informatie tot bij Jean-Claude Garot - en diens advocaat Michel Graindorge - zal boeiende informatie blijken voor het gerecht…

In aflevering 1 zien we hoe Bouhouche en Beijer betrapt worden op het afluisteren van de eigen collega’s. In werkelijkheid ging het om een gesprek van een BOB’er en diens informant, de Fransman Gérald Lafaurie, een bekend drugshandelaar.

Ook hier loog Beijer. Hij vermelde de naam van een BOB’er maar niet de correcte naam. In tegenstelling tot wat ook steeds weer geschreven is, was Bouhouche niet (rechtstreeks) betrokken in dit afluisterincident. Terwijl hij wel duidelijk in beeld gebracht werd over dit incident in de fictie(!)-reeks 1985 van Willem Wallyn en Wouter Bouvijn.

Re: Proces

Er komt geen proces tegen Bende van Nijvel. De magistraten en de politie hadden geen tijd meer. Het is symptomatisch om te zien dat sommigen liever op de forums schrijven dan hun bestanden opnieuw te lezen. Het is verrassend om te zien dat een hoge politieagent zijn tijd besteedt aan het kleineren van de interventies in plaats van het voorbereiden van zijn verdediging in correcties.

53

Re: Proces

Etienne1420 wrote:

Het is verrassend om te zien dat een hoge politieagent zijn tijd besteedt aan het kleineren van de interventies in plaats van het voorbereiden van zijn verdediging in correcties.

Hallo Etienne, zeker voor iemand die gewend is om in zijn eigen belang te handelen.