Wat het is komt nog, opmerkelijk is dat het soms 40 jaar duurt eer stukjes van info die waardevol zijn eindelijk boven komen. Stukjes info die verklaren waarom Vega centraal staat in Latinus zijn schema. Het is ook daar dat die info bovenkomt! Om met een concrete vraag te antwoorden is er een link tussen Ciolini en bijvoorbeeld Transnuculair.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.
hiciacit wrote:

Nu moet Sobelix een (typ?)fout zijn van Bouten. Sobelix bestaat niet, in feite gaat het om Sobelis, wat trouwens een en dezelfde firma is als SIS. Uit de kruispuntdatabank » kbopub.economie.fgov.be

Let ook op de begindatum. Het grappige is dat de status van deze firma nog 'actief' is (zo ook Dollo trouwens), maar dan nu in de immobiliënsector, met nog publicaties in staatsblad en jaarrekeningen (niet zo voor Dollo). In 2004 is Sobelis nog van statuut veranderd naar een 'Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid'. Nog steeds op naam van Rene Paulus de Chatelet, die blijkbaar gedomicilieerd is in een appartementje op de Kroonlaan 454 (bus 3) in Elsene »
www.ejustice.just.fgov.be

Sobelis is ondertussen in vereffening gegaan op 23 maart 2015. Startdatum was 22 november 1985.

Paulus de Châtelet, René (cf. KBO-link hierboven). Onder de voorzitters van het Toezicht op de Bijzondere Inlichtingenmethoden (ofwel kortweg Comité I) staat vermeld: Véronique Paulus de Chatelet, voorzitter van 1994-1998! Cf. » nl.wikipedia.org

M.a.w. de zus van René promoveerde tot het Comite I? Guy Bouten corrigeer ons als we fout zijn! Dit is merkwaardig! Niet? Hoe zit het met de Dollo?

Philippe Lacroix intervient également dans le cadre d'un autre dossier ouvert au nom de Ciolini Elio pour des activités suspectes d'une société SA Sis ou Sobelis (société belge d'Intervention Spéciale) dont les administrateurs sont le Baron René Paulus de Châtelet, Luc Peigneur et Jo Finkelstein) (instruction 363187 Collin - dossier 70.99.4314/87).

Bron: dossier Van Brussel/De Jongh

Trojan wrote:

EIM was klant bij ARI. Kan dit de juiste piste zijn naar de bovenbouw?

Het is allemaal een giswerk!

Ciolini = Albert Beldamme = Baccioni.

Kijk wie we daar weer eens hebben... Deze oude vos is zijn streken nog niet verloren ! Erger nog, zijn opdrachtgevers schijnbaar ook niet maar dat is geen verrassing...

https://lh3.googleusercontent.com/Rg3rmAGAGynONHDsh-4GqSUlrHKdqHRM9mhmjBlSyPGIGv-n6gFp3uoh4lPUOJCPt3gYQgVp5iVo_FtbxbQL2d1d5qeaEtE0kj4Hp5vcu3MfvxXdaR25msZC8UMdlw56uWRB-lkgusUaLCWPIlP2xqdjRMAWm-lf3IGMJhKWpTRSQ3HGVikrf2IPCxdd9dGY5mmTgPQzm5tPwyGlRdiDcDeylsuToOoG3FSWX2IeE7fUqWJFGHYTF9Bb5VkqEfCpfqMgSu3hVgTTf42_XVOV-NtFFA-ynD4N0gTVJ1xdkuKzykwI65lzh6_Ys3l5ARwPPq1tC-25sYxcmf6EFUU0riWYfdFJ_DiK_AKVOExuByvYsp42pR1KDNNMdogdFRH4GADnnuIRfgn1hLTimu1sixf97OIyrS0D6AQvOYBNfrG2oy-8j5AAYkmddsXvMwmdwAbaQ1qIOj0MGNPNvg4j3BQz8ZGngCexUqE8Eqqg4FE0s7xXxU9xN72K0yRi20F7nE_wn67jugqrZKPRK5B0kQu7KJwPenq62l6t44buKPg_9woxg890Udv_G5qWnNsVMQlD6nzuOh-6C-5I9TU3klIH4y58_6M2ZZwS4ohCgLffyCLMhSEissY7z8MPDJ2SjcXsq08bIGA9CvDhw1KYunL_U4P8qFGlBoaUkWn6vCnOlTZ8JHAoakMpPsjd5z_Nr4pLeKqjo8rsCsRf4KfMoXk=w599-h884-no?authuser=0


Anno 2020 duikt Elio Ciolini met een valse naam en valse Peruaanse nationaliteit op in de voormalige Franse kolonie de Centraal Afrikaanse Republiek, Als "speciaal consulent voor de President".

Eenmaal aangekomen in het Afrikaanse land, kwam hij in contact met politieke figuren van de oppositie, evenals leiders van gewapende groeperingen, en legde uit dat hij "belangrijke mensen in de VS vertegenwoordigde", of een "groep die verantwoordelijk is voor sociale veranderingen in de wereld". , voor het steunen van een regime-verandering, gericht op het verdrijven van de huidige president Faustin-Archange Touadéra>>
<< de groep deskundigen van het VN-hoofdkwartier laten weten dat Ciolini, alias Lugon, alias Rivera Sanchez, zou hebben verklaard toegang te hebben tot bewapening en internationale politieke steun te genieten.
(Google-translate)

Artikel in het Italiaans.. africa-express.info

56

Geboren in 1942 volgens het artikel. 79 dus vandaag en verleden jaar nog steeds actief volgens het artikel. Kameroen, nog steeds close met la douce France. Is dit document gesanctioneerd door de Kameroense staat of is het een vervalsing? Is hij dan ook gerecruteerd geworden om gevangenisstraffen te ontlopen?

Hoewel de strijdende partijen in de Centraal-Afrikaanse Republiek in februari 2019 een vredesverdrag hebben ondertekend, woedt de oorlog in de voormalige Franse kolonie nog steeds. In de algemene verwarring die daar heerst, duikt een Italiaan op: Elio Ciolini.

Zijn naam komt voor in het rapport van het deskundigenpanel van de Verenigde Naties over de Centraal-Afrikaanse Republiek over de situatie in het Afrikaanse land. Elio Ciolini wordt ook voorgesteld als Bruno Lugon, die altijd heel dicht bij extreemrechts heeft gestaan en een strafblad heeft over de hele wereld. De mannen van de VN hebben van de Veiligheidsraad de opdracht gekregen om gedetailleerde informatie te verzamelen over hem, een persoon die bekend is in Italië en de rest van de wereld. Typ gewoon zijn naam op Google en je kunt alles vinden: hij wordt een fixer genoemd, in het centrum van misleiding en andere obscure feiten.


Ciolini, geboren in 1942 in Florence, heeft tijdens zijn omzwervingen vaak valse identiteiten gebruikt om zijn fraude te scoren, enzovoort.

Onze "illustere" medeburger kwam de Centraal-Afrikaanse Republiek binnen in januari 2020 met een pas uitgegeven door het consulaat van Douala (Kameroen) met de naam Bruno Raul Rivera Sanchez, een Peruaans staatsburger; hij zou deze identiteit in het verleden hebben gebruikt voor zijn kennissen met Zuid-Amerikaanse drugshandelaren en meer.

Het document geeft als reden aan : "speciale adviseur van de president". Een kopie van de pas en de intrekking ervan, afgegeven door het presidentschap van Bangui op 3 juni, is ook opgenomen in het rapport van de VN-experts.


Eenmaal aangekomen in het Afrikaanse land , kwam hij in contact met politieke figuren van de oppositie, evenals leiders van gewapende groepen, en legde uit dat hij "belangrijke mensen in de VS vertegenwoordigde", of een "groep die verantwoordelijk is voor sociale veranderingen in de wereld". , voor het steunen van een regime-verandering, gericht op het verdrijven van de huidige president Faustin-Archange Touadéra en klaar om een bijeenkomst in Marokko te organiseren.

Volgens Jeune Afrique hebben verschillende bronnen, waaronder leden van gewapende groepen en politieke actoren , de groep deskundigen van het VN-hoofdkwartier laten weten dat Ciolini, alias Lugon, alias Rivera Sanchez, zou hebben verklaard toegang te hebben tot bewapening en internationale politieke steun te genieten. (onlinekrant met Afrikaans politiek nieuws gepubliceerd in Parijs) en CNC (omroeporganisatie voor 51 procent in Chinese handen), evenals lokale kranten. Volgens onderzoek van verslaggevers had de Italiaanse fixer ook contacten met de Rus Dimitri Alexandrov, persvoorlichter van Valery Zakharov, veiligheidsadviseur van president Touadéra.

Feit is dat na de intrekking van Ciolini's mandaat , uitgevaardigd op 3 juni 2020 door het Centraal-Afrikaanse voorzitterschap, volgens sommige bronnen onze landgenoot weer in het niets zou zijn verdwenen. Nu moet ik nog begrijpen wat de echte principes van de Florentijnen waren: Russen, Fransen of anderen?

In Italië verdiende het personage de voorpagina's van grote kranten toen hij probeerde het onderzoek naar het bloedbad in Bologna op een zijspoor te houden. In 1982, terwijl hij wegens fraude in een Zwitserse gevangenis werd vastgehouden, vertelde hij een van de Italiaanse onderzoeksrechters dat het bloedbad zou zijn uitgevoerd door de spookmetselaarsloge "Monte Carlo". Journalist Antonella Beccaria legde op meesterlijke wijze de feiten van die tijd bloot in een boek, The fixer: story of Elio Ciolini, de man die alles wist .

Zoals hierboven vermeld, is de situatie in Centraal-Afrika altijd gespannen en precair; MINUSCA (Integrated Multidimensional Mission for Stabilization in the Central African Republic) en het leger jagen al maanden op de gewapende groep 3R (Retour, Réclamation et Réhabilitation), onder leiding van Bi Sidi Souleymane, alias Sidiki Abbas, eveneens gesanctioneerd door de VS en de VN-Veiligheidsraad.

Terwijl de leider en zijn vertrouwde volgelingen zich verscholen in de dichte wildernis, kondigden de autoriteiten van Bangui, de hoofdstad van het land, op 17 augustus aan dat ze de controle over de stad Koui, in het noordwesten van het land, een bolwerk van de 3R groep. De actie was ook mogelijk dankzij de tussenkomst van de Franse luchtmacht, die op 14 augustus met haar gevechtsvliegtuigen de actie ondersteunde van de VN-vredeshandhavers van MINUSCA, bondgenoten van de regering.

Het hoofd van de 3R, voornamelijk bestaande uit Fulani , is een van de ondertekenaars van het vredesverdrag dat in februari 2019 in Karthoum, de hoofdstad van Soedan, werd ondertekend. Een andere leider van de groep, generaal Bobo, belast met de verdediging van de 3R's , zei dat hij verbaasd was over deze massale aanval, aangezien zijn baas herhaaldelijk om een ontmoeting met de regering verzocht. Helaas zou Bangui - volgens de rebellenleider - nooit antwoord hebben gegeven op dit verzoek.

Ondertussen bereidt de voormalige Franse kolonie zich voor op verkiezingen, gepland voor eind dit jaar. Een verkiezing met een hoog risico, aangezien vrede, ondanks het verdrag van 2019, nog ver weg is. De activiteit van de gewapende ex-Séléka-groepen (meestal aanhangers van moslims) en anti-balaka (bestaande uit christenen en animisten) is nog steeds levendig en ook de aanwezigheid van buitenlandse huurlingen, vermeld in het rapport van VN-experts, belast met toezicht het wapenembargo, zouden ze medeverantwoordelijk zijn voor verschillende gewapende aanvallen.

Cornelia I. Toelgyes