361

Re: Michel Libert

Charly, grijs of iets donkers, volgens foto's op het net » www.dhnet.be

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

362

Re: Michel Libert

Op de foto in dit artikel lijkt Libert meer op de reus van Twin Peaks. smile

https://vignette.wikia.nocookie.net/twinpeaks/images/b/b4/GiantNew.png/revision/latest?cb=20161014151543

Re: Michel Libert

Ben wrote:

Ik kan bevestigen dat Libert en Elnikoff wel degelijk gezien zijn in het Osbroekpark voor de aanslag op het Delhaize-warenhuis in Aalst.

Misschien eens lijst maken met iedereen die in Aalst is opgemerkt dagen voor overval + tijdens overval.

364

Re: Michel Libert

"Kijk", David beweert dat de reus in Aalst blauwe ogen had. Als dit juist is en Libert heeft geen blauwe ogen (de foto moet die kleuren dus correct weergeven), dan kan hij de reus in Aalst niet geweest zijn. Dan was hij waarschijnlijk ook niet in het Osbroekbos, de week ervoor.

365

Re: Michel Libert

Enkel als je er van uit gaat dat de persoon in het Osbroekpark dezelfde is als de Bende-reus in Aalst.

Non semper ea sunt quae videntur

Re: Michel Libert

Merovinger wrote:

Heeft er toevallig iemand nog ergens onderstaand artikel liggen dat verschenen is in het weekblad De Post. Ik heb geen idee van welke periode dit dateert. Was De Post een Belgische of Nederlandse weekblad? Deze beelden komen uit volgend journaalfragment » YouTube

http://nsm08.casimages.com/img/2014/05/20/14052009065914738712253797.jpg

http://nsm08.casimages.com/img/2014/05/20/14052009065514738712253795.jpg

http://nsm08.casimages.com/img/2014/05/20/14052009070314738712253798.jpg

http://nsm08.casimages.com/img/2014/05/20/14052009065714738712253796.jpg

Prijsvraag: Wie liegt?

Michel Libert 1 en/of  Michel Libert 2  en/of Michel Libert 3 en/of Michel Libert 4?

Michel Libert 1 zegt in weekblad De Post van 24 november 1989 dat de raids tegen Colruyt en Delhaize binnen Westland New Post werden voorbereid. Op de voorpagina kopt Michel Libert 1 in drukletters: "Ik hielp de dodende raids van de Bende van Nijvel voorbereiden". Er staat ‘IK’, dat wil dus zeggen dat Michel Libert 1 zélf de voorbereidingen trof!

Michel Libert 2: Heeft bij de Cel Waals Brabant bekend dat er bij Westland New Post opleidingen liepen om grootwarenhuizen aan te vallen. Michel Libert 2 heeft er dus zélf niét aan mee geholpen, hij zegt enkel dat er opleidingen liepen. Dat verklaart een hoge magistraat in Humo van 21 november 2017.

Michel Libert 3: Zegt in een BBC-reportage over stay behind netwerken dat hij verkenningen deed in grootwarenhuizen en dat hij daarvoor opdracht kreeg van de Dienst Veiligheid Van De Staat. Michel Libert 3 wist helaas niet wie zijn rechtstreekse opdrachtgever was en hij wist helaas ook niet wat de bedoeling was van die verkenningen.

Michel Libert 4: Zegt in het nieuws en op de website van TV-OOST op 27 mei 2018 dat er aan Westland New Post een voorstel gedaan werd om terreur aan te richten. Michel Libert 4 zegt in dat journaal dat men toentertijd tegen hem over een voorstel om terreur aan te richten niét moest komen spreken. Hij zegt dat hij dat onderwerp besproken heeft met Christian Elnikoff en dat Christian Elnikoff dan maar de beslissing genomen heeft om op eigen houtje terreur aan te richten. In dat zelfde journaal wijst Michel Libert 4 Paul Vanden Boeynants aan als één van de dirigenten van Westland New Post.

  • Tip 1: Het verkennen van de grootwarenhuizen werd verricht onder de naam Operatie Gigungagap. Dit staat voor de plaats waar de nieuwe wereld ontstaat. Het is een term uit de oud-Noordse / Keltische mythologie die de plaats aanduidt waar na een soort van inferno (als gevolg van een ontmoeting tussen de nevels en de vuren) de bouwstenen ontstaan voor het scheppen van een nieuwe wereld.

  • Tip 2: Passeer met uw oplossing eerst eens langs een deurwaarder, want als uw oplossing de gouden tip blijkt te zijn is er € 250.000 mee te winnen. U kan uw antwoord indienen via een voldoende gefrankeerde gele briefkaart op volgend adres:
    Justitiepaleis
    Avenue Général Michel nr 4 (1e verdieping)
    6000 Charleroi
    België
    Schiftingsvraag: Wie liet de riotguns van Michel Libert verdwijnen bij justitie?

367

Re: Michel Libert

Bakerstreet 221B wrote:

Tip 2: Passeer met uw oplossing eerst eens langs een deurwaarder, want als uw oplossing de gouden tip blijkt te zijn is er € 250.000 mee te winnen.

Je hebt er al goed over nagedacht! Die premie is meer een vloek voor het onderzoek dan dat het geholpen heeft. En van mij ook een tip; met werken maak je veel meer kans om geld te verdienen.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Michel Libert

Ah? Jij weet blijkbaar meer dan ik, the end. Sedert wanneer is er een onderzoek?

369

Re: Michel Libert

Bakerstreet 221B wrote:

Sedert wanneer is er een onderzoek?

Daar heb je wel een punt.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

370

Re: Michel Libert

Het heeft zin om hierbij de persbronnen te vermelden, speciaal voor de geschreven pers maar zeker ook voor de informatie die via televisie in de tweede of derde persoon werd en wordt verspreid. Uiteindelijk komt de informatie doorgaans - maar niet altijd -  van een (soms praatgrage) bron uit Justitie. Dat is al een zeer bizar gegeven, gezien de discretie die men daar altijd aan boord legt aangaande open dossiers. Heel rechtlijnig doordenken laat me dan besluiten dat de meeste van die informatie, tenzij pertinent te controleren, niet noodzakelijk als volledige waarheid moet worden aangenomen.

Mensen die de X-Dossiers van Bulté, De Coninck, Van Heeswyck hebben gelezen, weliswaar over een andere zaak gaande dan deze - hoewel? - , zullen onomstotelijk tot de conclusie moeten komen dat GP, BOB, Parket en Justitie in het algemeen, of groepen mensen daaruit, de pers hebben gebruikt om fabeltjes en zelfs diametraal tegenovergestelde stellingen ivm de realiteit de wereld in te sturen en door te drukken binnen Justitie én de publieke opinie.

Stel dat er iemand de moeite zou nemen om alles wat uit die hoek komt in dit dossier te schrappen, althans de beweringen, wat blijft er dan nog van het hele dossier over? Zou dat geen klaardere kijk kunnen geven op wat er zich in werkelijkheid heeft afgespeeld? Natuurlijk, PV's en getuigenissen zijn misschien ook bijgestuurd, maar je moet ergens beginnen. Voor zover de meest interessante PV's beschikbaar zijn natuurlijk.

En nu plots hebben we een jaar met veel bewegingen. Reuzen, oude koeien en Libert roeren zich en zie, was dat niet de aanleiding tot het verschuiven van de verjaring? Beetje te opvallend. Was er zonder Vermassen en in de marginaliteit verzeilde en niet meer te controleren B. ook aanleiding geweest tot het verschuiven van de verjaring?

Ik ga ervan uit dat die verschuiving geen cadeau is voor degenen die de realiteit nastreven... Het lijkt veel te logisch in Magrittaans België. Het ging ook zeer snel, wat we van de politiek ook niet gewend zijn. Maar goed dat is allemaal speculatie.

Libert zie ik als een getuige of heel misschien als een zaaier van dwaalsporen, zij het bewust, zij het door fabulatie. Het feit dat hij nog leeft na dergelijk palmares van beweringen kan verschillende dingen betekenen...