141

Re: Theorie van LEO

Beste Leo,

    Ik ben nieuw op het forum maar volg het bende dossier van in den beginne.
Ik wou u alleen maar laten weten dat ik het vr 100% eens ben met uw visie dat er in de hogere regionen moet gezocht worden naar de orkestmeester.
    Een kleine ad random greep uit dedingetjes die ik in de loop der jaren genoteerd heb, neem ze voor wat ze waard zijn

BOB

De bob rs Gerard Bihay, Frans Balfroid en guy Dussart maken vertrouwelijk raport vr onderzoeksrechter Jean marie Schlicker “de aanslag werd bevolen door een internationale organisatie als onderdeel van acties om de west europese staten te destabiliseren.

CEPIC

Vanden Boeynants (Minister of Defence, 1972-1979), de Bonvoisin and Vankerkhoven founded the Centre Politique des Independents et des Cadre Chretiens (CEPIC), a right-wing think tank within the PSC. En Léon Finné, én Jacques Van Camp én Elise Dewit én vermoedelijk ook de met haar vermoorde Jacques Fourez waren lid van een zelfde organisatie. Een aristocratische, rechtse, katholieke, royalistische en patriottistische elite bond de strijd tegen het communisme dat als een bedreiging werd gezien voor hun status als elite en voor de christelijke westerse waarden. Toch is het extreemrechtse spoor naar de Bende van Nijvel nooit ernstig onderzocht en blijft dat spoor tot vandaag open. En dit spoor is nooit ernstig onderzocht omdat het niet mag worden onderzocht. De speurders, BOB-ers ondermeer, die toch in die richting willen zoeken krijgen te horen dat dat niet hoeft. Over WNP wordt hen elke informatie geweigerd, delen van hun rapporten lekken. Uiteindelijk worden ze uit het onderzoek verwijderd.

BRENEKE.

Ex cia agent bekent dat  dat CIA 40 jaar betrokken was bij extreem rechtse euroterreur. Miljoenen dollars werden overgemaakt aan extreem rechtse P2

MINISTER GOL

bevestigde dat een paralelle anticommunistische structuur bestond en dat de regering die financierde
Men vindt in Washington Gladio documenten om ‘Binnenlandse subversie’ in Europa aan te pakken met infiltratie, bommen, politieke moorden. Gecodeerde ledenlisten worden bewaard in Washington en Londen. Zo is er een bedrag van 10,8 miljoen frank die de Staatsveiligheid jaarlijks ter beschikking had voor Gladio

GROEP G

Carl Armfelt, was samen met Jean Bougerol en Jacques van Ypersele de Strihou de oprichter van de ‘echte’ groep G, Madani Bouhouche als een van de leiders

OPUS DEI

Over de macht van Opus Dei en zijn leden. Procureur Deprêtre (Opus Dei) genoot bescherming van en was politiek benoemd door VDB. Deprêtre benoemde Claude Dery (Opus Dei) aan als wapenexpert in het bende onderzoek. Ook Albert Raes.

PIO

VDB lanceert in 1972 plan hervorming belgisch leger ‘vr de alles omvattende strijd tegen binnelandse subversie’

WNP

Het dossier over WNP bedraagt één bladzijde (?). De top (Albert Raes) probeert het onderzoek naar WNP te saboteren. De staatsveiligheid weigert haar kennis van het WNP mee te delen aan gerecht en politiediensten. Het gaat nochtans om een organisatie op dewelke dan al de verdenking rust dat het een privé-militie is. De rol van de staatsveiligheid had uitgeklaard moeten raken, en dat is nooit gebeurd. En de betekenis van WNP zelf werd al evenmin grondig onderzocht.
WNP kon trouwens een beetje van alles zijn: neo-nazistische privémilitie?, spionagedienst?, inlichtingendienst?, terreurgroep?,  knokploeg?, occult filosofisch netwerk?, stay-behind netwerk?

USA

Ook voor de Amerikanen is Belgie begin jaren 80 zeer belangrijk.
De plaatsing van nucleaire middellangeafstandsraketten.
Bescherming van het hoofdkwartier van de NAVO.
Bescherming van het hoofdkwartier van de SHAPE.
Bewaking van de reeds aanwezige Amerikaanse kernwapens.
USA maakt zich zorgen over succes communistische artijen in Frankrijk en Italie

Geheime nota CIA:“We maken ons zorgen over de lage anti terreur capaciteit v Belgie (onderbezet, ondergefinancierd, geen computers)”

ARMFELT Armfelt

Extreemrechtse communistenvreter.Krijgt orders van staatssecretaris Alexander Haig en CIAbaas William Casey
22 dec vertrekt hij haastig uit Knokke. Het hoofdstuk van de Strategie van de
Spanning is afgesloten. De Bende van Nijvel en de CCC bestaan niet meer. Armfelt gaat op pensioen naar Canada.

    Ach ik ga maar stoppen aan de letter B. Mischien zie ik spoken maar dit alles  is zo immens en zo verwarrend, maar het moest me toch even van het hart

Nogmaals, beste Leo, dank voor al uw bijdragen en verder succes met uw denkrichting.

Ter info: https://www.apache.be/2022/08/31/dossie … ten-worden

Re: Theorie van LEO

Welkom, helemaal mee eens..En met Leo natuurlijk. En met de inhoud van het artikel. Tot later .

143

Re: Theorie van LEO

@ thomas2 ,

Bedankt voor de aanvullingen en zeker het parcours van Joël Lhost niet vergeten . Er zijn overzeese linken met zijn opdrachtgevers .

144

Re: Theorie van LEO

Die prostituee was VL.

Idefix wrote:
Django68 wrote:

@idefix: in het recente interview met Eddy Vos liet deze optekenen dat er heel wat aanwijzingen zijn die naar de piste van extreem rechts leiden. Misschien zelfs te veel.

Nog elke dag krijgt de Cel Waals-Brabant volgens Vos tips binnen!!!!

“De helft lijkt quatsch.
Maar in zo’n onderzoek kun je je niet veroorloven een tip zomaar verticaal te klasseren. Na al die jaren kunnen we geen enkele hypothese uitsluiten.”

Toch hebben de speurders van de Cel Waals-Brabant een denkspoor: dat van Noord-Franse gangsters!!!


“De feiten waarover we beschikken, hebben we aan elkaar gelinkt. Dat brengt ons bij Noord-Franse gangsters die banden hadden met het prostitutiemilieu in het Brusselse Noordkwartier”, verduidelijkt Vos!!!!!

“In de periode van de overvallen was het Brusselse prostitutiemilieu aan het Noordkwartier voor een deel in handen van het Noord-Franse gangstermilieu, en het was een doorgeefluik voor wapens.


We konden de hand leggen op een wapen dat vermoedelijk afkomstig was van de overval van de Bende bij wapenhandel Dekaise, in september 1982 in Waver.

Een prostituee legde ook verklaringen af waaruit bleek dat vermoedelijk Noord-Fransen betrokken waren bij de hold-up in de Colruyt van Halle in 1983!!!”

145

Re: Theorie van LEO

Bent U zeker?

146

Re: Theorie van LEO

Ja.

Re: Theorie van LEO

Dit heeft niets, maar dan ook niets met de theorie van Leo te maken. Indien jullie niets beter te vinden hebben dan een zwarte kat en mokskes  als tegenargumenten kunnen we enkel concluderen dat dit een bewuste sabotage is altijd opnieuw door dezelfde saboteurs.

148

Re: Theorie van LEO

ikbenhetbeu73 wrote:

Dit heeft niets, maar dan ook niets met de theorie van Leo te maken. Indien jullie niets beter te vinden hebben dan een zwarte kat en mokskes  als tegenargumenten kunnen we enkel concluderen dat dit een bewuste sabotage is altijd opnieuw door dezelfde saboteurs.

Het word duidelijk dat onze ' stoorzenders ' van geen hout pijlen kunnen maken . Het gaat er alleen om van de " Strategie van de Spanning " in het belachelijke te trekken . Is dit soort manipulaties georganiseerd en bedoeld om verdere feiten in twijfel te trekken , of schrijven ze in opdracht van iemand ?

Ik zou het prima vinden moest Ben hun ongepast gewauwel uit het topic verwijderen .

Re: Theorie van LEO

Denk eerder dat jullie twee morgen een kater zullen hebben.1

150

Re: Theorie van LEO

Mijn ekskuses om deze woordenwisseling eventjes te onderbreken met een vraagje waarmee ik blijf zitten. Wanneer er  bv een overval of diefstal of iets dergelijks gebeurt en er zijn een aantal verdachten, van A over W(NP?) tot X en men begint met te zeggen dat alles onderzocht wordt, maar W is het zeer zeker niet zodat de piste naar W van het begin tot het einde genegligeerd wordt . Wel dan is het voor mij duidelijk waar de mosterd moest gezocht worden. Een soort bekentenis als t ware die wijst naar een betrokkenheid van sommige hogere (hoogste) instanties tot aan de basis toe. Dossiers worden verbrand, wapens gepikt, slachtoffers geschoffeerd, het wordt een opeenstapeling van anecdotes, halve waarheden, chantage, manipulaties, valse sporen en nonchalance en sabotage van in den beginne. Een dekmantel van boven naar beneden uitbreidend.
    En toch is het extreemrechtse spoor nooit ernstig onderzocht. Omdat het niet mocht worden onderzocht. De speurders, BOB-ers ondermeer, die toch in die richting willen zoeken krijgen te horen dat dat niet hoeft. Over WNP wordt hen elke informatie geweigerd, delen van hun rapporten lekken. Uiteindelijk worden ze uit het onderzoek verwijderd. Het potje moest ten allen prijze toegedekt blijven
    Zo heeft een kleine groep enorme schade toegebracht. Zelfvoldaanheid binnen de muren, geen rekenschap moeten afleggen, eigen fouten verzwijgen ipv de kankers weg te snijden. Alle kleine complotjes van de stilte maakten hen chanteerbaar en konden ook het justitieapparaat ontwrichten, want als een onderzoek op de bovenwereld botste deinsde justitie terug
    Blijft de vraag: wie is de orkestmeester? Hoe hoog moeten de échte initiatienemers gezocht worden? Dit zullen we nooit weten, beste Leo