31

Re: Theorie van LEO

Alleen nog dit: De spin handeld niet uit zelfbejag, de spin beschermt zijn broodheer!

Re: Theorie van LEO

Dus we hebben inmiddels:

  • Een bende hoge betrokkenen.

  • Een bende organisatoren.

  • Een bende uitvoerders.

  • Een bende hulpjes.

  • Een spin.

  • Een broodheer.

?

Re: Theorie van LEO

Ik denk dat de spin eerder een eend is.

Re: Theorie van LEO

LEO wrote:

Laatst genoemden bevinden zich ook in een uitstekende positie om door beloftes, bedreigingen of chantage druk uit te oefenen op ordinaire criminelen ala De Staerke's, Borains als hulpjes voor het leggen van dwaalsporen.

De De Staerkes zijn in mijn ogen geen ordinaire criminelen die je zomaar gaat gaan bedreigen. Philippe De Staerke heeft zelf in het legioen gezeten.

Re: Theorie van LEO

Ik volg Leo in het feit dat de Roze balletten inderdaad wel eens de directe aanleiding kunnen zijn. Er zijn trouwens nog andere zaken, die wanneer je gaat zoeken en toevalligheden die ermee te maken hebben, of met de uitvoerders, verdachten, omstandigheden te maken hebben, weer naar figuren wijzen die op zich weer aan de roze balleten te linken zijn. 

Het zou wel eens interessant zijn om te weten, hoeveel chauffeurs/taxi chauffeurs er bv. verdwenen zijn van pakweg 79 - 83. Het zou ook interessant zijn te weten wie van de slachtoffers er allemaal betrokken was bij prostitutie en pedofilie, maar ook bv. of er garagisten bij waren, wat die mensen in hun vrije tijd deden, wie hun kennisen waren, waar ze op cafe gingen, waar en wat ze werkten, ...

Alleen als je hierin een patroon vindt kan je een kans maken te weten te komen waarom en wie de opdrachten gegeven heeft. En ik ben er vrij zeker van dat de enige reden terug te brengen is op het feit dat er een of een paar dikkoppen moesten beschermd worden.

36

Re: Theorie van LEO

Ik heb er weet van dat redelijk wat taxi-chauffeurs, vooral de zelfstandigen, er een roze agenda op na houden. Vooral de chauffeurs die rijden voor grote bedrijven. Een voorbeeldje:

Een buitenlands zakenman wordt uitgenodigd naar een bepaald bedrijf voor enkele weken/maanden stage of opleiding. Het gastbedrijf werkt steeds met dezelfde chauffeurs die ze vertrouwen. De zakenman wordt afgehaald aan de luchthaven en wordt daarna dagelijks naar zijn hotel gevoerd. Hij krijgt een band met de chauffeur. En dan ligt de vraag naar wat ontspanning niet veraf. Waarop de chauffeur natuurlijk ingaat omdat de bareigenaar, escortebureel of gewoon de pooier al eens iets toeschuift voor het aanbrengen van betaalkrachtige klanten. Resultaat: Iederéén gelukkig. En zo kunnen er vele chauffeurs zijn.

37

Re: Theorie van LEO

Herr Flick, stel nu dat een voor landsbelang belangrijk persoon geconfronteerd wordt met afpersing en deze persoon ook de bewijzen daarvoor toegespeeld krijgt via een video opname. Stel dat deze flamboyante persoon begrijpt dat hij nu een probleem heeft in verband met zijn gedragingen, gedragingen die hij ontplooide onder aanmoediging van zijn entourage.

Stel dat deze flamboyante figuur ten einde raad zijn nog belangrijkere broer in kennis stelt van het verloop van zijn escapades. Dan ziet grote broer zich verplicht om actie te nemen uit landsbelang, want zoiets wordt niet getolereerd in een Katholieke gemeenschap. Grote broer brengt zijn ADC op de hoogte. ADC roept een mede-gecompromiteerde rijkswachtgeneraal Beaurir op het rapport. En Beaurir zal het varkentje wel wassen op zijn manier.

Dit is uitsluitend mijn gedachtengang hoor. En daarmee heb je uit mijn standpunt de opdrachtgevers.

Re: Theorie van LEO

LEO wrote:

WNP, VMO en Front de la Jeunesse waren toendertijd stuntelende groepjes die hooguit bruikbaar waren als bliksemafleider. Het is natuurlijk onmogelijk om erachter te komen hoeveel onderzoeksuren aan deze zijsporen zijn verkwist.

the end, ik zou het niet te buitenlands gaan zoeken. Binnenlands was genoeg te verdonkermanen! Je kan genoeg linken leggen tussen bepaalde slachtoffers van de Bende van Nijvel en fraude, bouwverguningen, witwas praktijken en niet te vergeten, de roze baletten! En vergeet Nihoul niet met zijn arm "zolang als de Donau".


Leo, dit komt van het topic Maubeuge, maar zal er hier op antwoorden omdat het hier bij past denk ik. Ja, ik kan je volgen in wat je schrijft. Het grote deel van de leden van WNP, Front de la Jeunesse en VMO soortgelijke groepen waren uniform en café soldaten maar in die omgeving heb je ook zwaardere gevallen die die mannen gebruikten voor hun klusjes alsook het toch wel militaire optreden van de daders. Die wereld was klein toen en in dit milieu werd er ook geronseld voor huurlingen. De stap van hoge officieren naar de straat soldaten is niet zo groot. Alsook als men kijkt naar de internationale verbindingen tussen die groepen al van in de jaren 60 en 70 en ook hoe de rechtse terroristen hun konden verschuilen over Europa dit was op voorhand besproken.

De aanslag in Italie op het treinstation is gepleegd door een Duitser een Italiaan en nog iemand van een andere nationaliteit die hebben kunnen onderduiken in Londen om maar een voorbeeld te geven. Ook in de voorbereiding naar de aanslag toe hadden die mannen samen getraind in kampen over Europa. Verschillende van die namen passeren ook in het Bende van Nijvel-dossier. Ik vind je theorie 1 van de mogelijkheden zeker de huurlingen heb ik altijd al een aanvaardbare piste gevonden mede daardoor dat ik nogal in die richtingen kijk. Bijvoorbeeld Massagrande die een vliegtuig bezat en een contact persoon was voor het Paladin huurlingenleger, hij had connecties zowel met de adel, officieren als Bultot en consorten. Mijn zoektocht past voor een stuk in je theorie maar zolang de daders niet gevat zijn sluit ik niets uit.

Wat ik steeds heb gedacht als het huurlingen zijn vermoed ik dat ze Belgie al een tijd kennen, waarmee ik bedoel dat het geen vreemden zijn die nog nooit in Belgie geweest waren. Heb je er al eens over nagedacht dat het zou kunnen dat bijvoorbeeld: een paar huurdoders/soldaten moeten onderduiken ze vluchten naar Belgie leven hier ondergedoken maar vervelen zich en doen een paar klussen, ze worden opgemerkt en worden gebruikt voor een groter plan? Een variatie om je theorie?

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Theorie van LEO

Leo, als je eens tijd hebt moet je dit een lezen » De grenzen van de democratie voorbij: Spaans staatsterrorisme tegen ETA

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

40

Re: Theorie van LEO

En als mijn theorie klopt is de spin vorige maand van job veranderd. En ik geloof niet dat hij een boek gaat schrijven over zijn tussenkomsten aan de top.