Re: Zoekactie Ronquières: 1985-1986

Ben het er in grote lijnen mee eens, het is het onderzoek op slot doen. Als je nog er nog maar iets mee te maken had werd je gelinkt aan alle feiten. Plus dat dit de periode was waar somige begonnen te praten en het onderzoek in een bepaalde ricting ging. Ook het feit dat een van de spuerders zei "ik wenste dat we de zakken nooit gevonden hadden". En dan denk ik ook aan de uitspraken en de rol van Ciolini!

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

62 (edited by Sebastiaan 13-01-2013 19:41)

Re: Zoekactie Ronquières: 1985-1986

Op deze manier konden ze het beeld voor de speurders ook nog verder vertroebelen. Vb. Maubeuge en Dinant: je hoeft voor deze feiten zelfs niet de opdrachtgever te zijn, je moet gewoon het wapen zien te bemachtigen en mee in de zak steken. Zo'n 'warm' wapen kon je wellicht wel voor een prijsje kopen, dader was waarschijnlijk blij dat ie er vanaf was. En we weten intussen ook allemaal dat Bouhouche lange vingers had en over heel wat inlichtingen beschikte als rijkswachter en later met zijn detectivebureau.

Twee mogelijke bedoelingen:

De speurders op een dwaalspoor brengen: misschien zelfs misdaden aan het dossier toevoegen die reeds voor de start van de operatie waren gebeurd, terwijl opdrachtgevers en/of uitvoerders nog in het buitenland of in de gevangenis verbleven.

Ofwel ervoor zorgen dat je het wapen kon bemachtigen van iemand die teveel wist. Door het wapen of ander bewijsmateriaal mee in de zakken te stoppen kon men deze compromitteren en zou deze wellicht verder wel zwijgen (denk ook aan de spullen die naar Bultot verwezen).

Geen wonder dat de puzzel van de feiten op het eerste zicht zo complex lijkt.

Re: Zoekactie Ronquières: 1985-1986

Sebastiaan, of/en het in een groter kader zien en een reeks misdaden die door het vinden van de zakken buiten de bv. dossier bleven er bijhalen en het groter kader zien. Je mag niet vergeten dat eind '85 het land in rep en roer stond, wat toen aan het gebeuren was van maatregelen is uniek voor een land die niet in oorlog is, zie december Luik. Of was het juist wel in oorlog, en kan je de aanvallen in '85 als een oorlog zien.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

64 (edited by Sebastiaan 13-01-2013 20:02)

Re: Zoekactie Ronquières: 1985-1986

the end, bedankt voor je reacties. Inderdaad de gebruikte technieken lijken heel sterk op een echte sabotageopdracht tegen het politionele en justitiële apparaat op een ongeziene schaal. Vooral de momenten waarbij men de politie/rijkswacht lijkt op te wachten om ze te beschieten zijn toch zeer opvallend in dit verhaal. Strategie van de spanning of een lokale variant erop in praktijk?

65 (edited by the end 13-01-2013 20:02)

Re: Zoekactie Ronquières: 1985-1986

OK,  laat ons nu eens simpel zijn en logisch. Bv. in '85 wat doen ze shokeren ( meestal doden ze eerst kinderen en of een familie), de CCC wat de doen ze shokeren, wat gebeurt er met Haemers op een bepaald moment shokerende aanslagen, neem eens een kalender van de herfst van 85 en kijk hoe alles zich opbouwt. Vele actoren waren toen gekend door bepaalde diensten maar er werd niets gedaan om hen te stoppen, kijk ook naar de garageboxen en andere er zijn er teveel om op te noemen maar ook de diefstal van wapens uit leger en rijkswachtkazernes. Door de zakken te vinden waren vele dossiers op slot. Om het eens simpel te bekijken.

En ik en heb daar geen complottheorie achter zitten of zo maar stel alleen maar vast dat wapens bijhouden over vele jaren van verschillende misdrijven en bendes uitzonderlijk is en zelfs dom. Maar ware het niet dat het volgende:

However, their most mysterious "joint venture," which raised serious questions, concerned weapons: ammunition, guns and bombs belonging to both groups were surprisingly found in the basements of the Italian Health Ministry.

Bron » Wikipedia

Op zich toeval het kan gebeuren maar de zeldzame munitie die daar gevonden is is gelinkt aan aanslagen van de Bende van Nijvel. plus dat sleutelfiguren ala Massagrande en Ciolini onder andere ook nog eens met een serieuze vinger gewezen worden. Dan vraag ik met toch af of er niet meer in het spel is dan een simpele bende boeven, maar eerder een mix met een groot brain er achter zie zakken. Misschien is het allemaal maar toeval maar het kan meer zijn ook. Bultot kende de Italianen goed. Denk ook eens aan de Paladin group (huurlingen), Massagrande was er een belangrijke pion in.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

66

Re: Zoekactie Ronquières: 1985-1986

"(...) in een andere zaak": kan ook betekenen Eigenbrakel en Overijse want men moet niet vergeten dat de cheques van Overijse in het vuurtje bij het motorcrossterrein zijn gevonden, de morgen voor Aalst. Eigenbrakel en Overijse waren de eerste twee maanden onder onderzoeksrechter Bastiaens en pas later toegevoegd aan Schlicker. De bende is gecreëerd op meer dan twee  manieren:

  • De eerste was door de pers in de maanden september 1983 op basis van gedrag en bevestigd door de expert Dery, lid van SDRA-SGR en milice du christ etc, maar wat is daar nu juist in zijn constataties?

  • Een tweede element zijn deze zakken in Ronquieres die de tweede golf aan de eerste lijmt.

Lees echter goed wat Vermeersch zegt:

De heer Voorzitter: Als U zegt "link", tussen welke feiten is dat dan?

De heer Vermeersch: Dat start met de dubbele moord in Temse.

De heer Voorzitter: Dus eigenlijk alle feiten.

De heer Vermeersch: Neen, niet alle feiten: de moord op de rijkswachter de heer Morue, Aalst: de kassa van Aalst werd teruggevonden, kogelvrije vesten van één der eerste feiten van de Bende van Nijvel .

Dus niet Dekaise (Maubeuge en Dinant). Raar is dat ook Deprêtre lange tijd de affaire Dekaise buiten het bende onderzoek heeft willen houden

Re: Zoekactie Ronquières: 1985-1986

Ben wrote:

Op 12 november 1986 wordt een proces verbaal opgesteld van de getuige die de speurders de weg wees naar de in het kanaal gedumpte zakken :

Franck O. woonde in die tijd in een caravan langs het kanaal en werd in de nacht van 10 op 11 november 1985 gewekt door stoppende auto's (meervoud) en pratende mannen die wat zakken in het water gooiden. Hij dacht eerst aan boeven en zegt aandachtig te hebben geluisterd naar wat de mannen tegen elkaar zeiden : "Ik hoorde het woord 'dokter' uitspreken (...). In de context van een zin als 'non, ça va docteur." Het is nu vooral wachten op de nieuwste hypothese van de speurders.

Ben, je bovenstaande tekst komt uit de krant De Morgen van 16 oktober 2004 met als titel Proces-verbaal ondermijnt piste Cel Waals Brabant. PV dateert van 12 november 1986. De vondst van de zakken was echter op 6 november 1986.

68

Re: Zoekactie Ronquières: 1985-1986

Ben val nu uit de lucht! De CBW heeft de wapenvondst laten nakijken en het lab beweert nu dat deze wapens er maximum een tot twee maand in het water hebben gelegen. Ben, bovendien is je website in Holland gesitueerd en wij worden als een bende clowns aangewezen!

Sur un site monté aux Pays-Bas par un mystérieux "Ben", un forum public a mis récemment en présence des copains d’alors manifestement très au fait des opérations de Ronquières. Une demi-douzaine de chatteurs s’y expriment comme des gendarmes, alignent force détails et défendent une thèse qui suggère que des enquêteurs auraient pu eux-mêmes mêler les indices jetés dans le canal.

Ils jugent en tout cas que ces éléments ont été dispersés en 1986 et non en 1985 - le rapport de l’INCC confirmant cela. Ce n’est pas banal: un forum public si bien informé et où, trente ans après les faits, sont partagés des documents inédits. Qui sont ces chatteurs éclairés se réfugiant derrière les pseudonymes Merovinger, K& ou The End? Pourraient-ils aider à débusquer les tueurs du Brabant?

Nieuws » Tueurs du Brabant: Une enquête manipulée

69

Re: Zoekactie Ronquières: 1985-1986

Ik zeg het niet vaak en heb eigenlijk een hekel aan de uitdrukking, maar: WTF?!

Re: Zoekactie Ronquières: 1985-1986

Bende van Nijvel: K&, the end, Merovinger, Ben. LOL!