261

Vetter wrote:

Bob was er sowieso niet bij, en De Staerke werd er in geluisd.

Er is geen enkele aanwijzing voor dat Philippe De Staereke 'er in geluisd' werd, integendeel: er zijn heel veel aanwijzingen dat hij mededader was in Aalst. Als De Staerke destijds voor Assisen had moeten komen voor Aalst dan hing hij.

Philippe "Johnny" De Staerke is herkend geweest tijdens de overval in Aalst. Door een jeugdvriend (De Jonge).
Philippe "Johnny" De Staerke en zijn toenmalige vriendin Yvette Van Hemelrijk hebben de Delhaize in Aalst verkend, tezamen met de dochter van Y.V.H. Sandra Mertens.
Dat staat allemaal in P.V.'s.
En de Samsonite-koffer - waar wapens hadden ingezeten - werd begraven.
Is dit dan allemaal flauwe kul ???
Dat de speurders dan opnieuw Philippe "Johnny" De Staerke, Yvette Van Hemelrijk, Sandra Mertens en de jeugdvriend op de rooster leggen potverdorie....
Moeten er NOG MEER aanwijzingen zijn ???

263

En dan zijn uitspraak: Ik ben gekozen op basis van mijn dossier. Omdat ze weten dat hij nooit gaat praten.
Zelfs een van zijn broers (Zie Hilde Geens) stapte naar de speurders met de woorden 'Doe iets aan onze Johnny'
De Staercke profileert zich nu als de goedhartige gangster die geen vlieg kwaad zou doen en Beijer doet lustig verder met de boel te manipuleren  en justitie en slachtoffers uit te lachen. Laat ons hopen dat deze twee niet zullen blijven lachen .

Klopt, maar er zullen ook wel nog aanwijzingen zijn naar andere personen in het dossier waarvan we minder weet hebben.
De mening van Vos doet ertoe, en als zo iemand dan zegt dat een stukje DNA van Heinrich Toumaniantz bovenaan zijn verlanglijstje staat/stond kan je dat niet anders dan lezen als voor mij (Vos) is HT de voornaamste bende verdachte. De PV die David vorig jaar met ons heeft gedeeld mbt HT was voor de meeste non insiders (zij die geen inzage hebben in het dossier) nieuw en zo zullen er wellicht nog PV's zijn waarvan we versteld zouden staan.

265

...zoals het pv van de huiszoekingen bij Beijer en Sli eh Bouhouche waar er stafkaarten in beslag werden genomen.
Een stafkaart van Erps-Kwerps waar de Noodbosweg gemarkeerd stond, een stafkaart van het Bois de La Houssière, de omgeving van Dekaise in Waver en de omgeving van de Delhaize in Overijse en Eigenbrakel. 
Toeval, Madani Bouhouche en Robert Beijer verzamelden toch stafkaarten?
Euh, nee, enkel deze kaarten werden terug gevonden.

Professor Ponsaers maakte overigens in zijn boek 'de Loden Jaren' ook melding van een bij Slima -eh- Bouhouche terug gevonden plattegrond van de dreef waar de Volkswagen Santana (van die beruchte bende) werd terug gevonden.

Toeval.
Uiteraard.

266

Rijkswachter Campinne die in in een vuurgevecht met de daders verwikkeld was na de overval op Dekaise meende Bouhouche te herkennen. Hij was geschminkt. In de zaak van Dekaise werd fond de teint gevonden.

Daarbij heb ik toch mijn twijfels, ik denk dat Bouhouche te slim was (en zijn leven op dat moment hem nog te dierbaar) om deel te nemen aan de overvallen. Die bij Dekaise wil ik nog geloven maar daarbuiten lijken B&B toch meer mannen voor achter de schermen.

268

@Spectator: nagel recht op de kop.


“Waarom viel het grote afpersingsplan van Bouhouche in het water?
Omdat de bendeleden het niet eens raakten over de uitvoering, de rolverdeling en de haalbaarheid, zeggen speurders. 
Bouhouche profileerde zich als de grote organisator van het spel.
Hij zou zelf op afstand toekijken en z'n voetvolk het vuile en gevaarlijke karwei laten opknappen.
Zelf zou hij hen opwachten met z'n Mercedes, waarna hij keurig het geld zou incasseren en 'verdelen'.
Dit scenario, met de kwieke Bouhouche als de grote patron, lustten de andere gangsters niet.
Iedereen eiste een belangrijke positie in de bende op.
Zekerheid.”


Verschillende betrokkenen bij de Generale Staf van de Rijkswacht hebben oa Bouhouche en Beijer dààr geplaatst waar ze nodig waren.
Maar niet voor het algemeen belang van vadertje staat, niet voor het algemeen belang van de toenmalige rijkswacht en nee, ook niet voor een staatsgreep.


@ Spectator: "Klopt, maar er zullen ook wel nog aanwijzingen zijn naar andere personen in het dossier waarvan we minder weet hebben."
Honderden.  Eentje ter illustratie van je terechte stelling: Chang Wei Ling zijn broer werkte als rijkswachter op de Generale Staf te Elsene en zijn naam stond op de lijst van "Terroristische rijkswachters" van de advocaten Michel Graindorge en Xavier Mangée.


@ Red Rooster: Je hebt het helemaal juist: Ali Suleiman Ahmad.
De 'Bende Van Nijvel' -of hoe je ze graag noemt- stopte niet in 1985!
Je verbaast me oprecht!