81

Re: Noord-Franse gangsters

weetjewel wrote:

CP, ik weet niet wie u bent, hoewel ik soms dacht aan (een (oud-)collega van) Jean-pierre Adam. U beschikt(e) over informatie die in principe afgesloten was voor niet-intimi. Kunt u misschien nog meer vertellen over de ‘Franse piste’ en/of over Thierry Sliman, Xavier Sliman, Edmond Masson, Pierre Mandelli en Louis Gambini? Zo ja, heel fijn en zo nee, jammer, maar ook goed.

weetjewel, om alles op de Franse verdachten van Jean-Pierre Adam te vertellen moet ik een vol boek schrijven! Het lijst van de verdachten is niet volledig, men moet nog een paar namen toevoegen ...

Re: Noord-Franse gangsters

Aha, oké, ik hoop dat ik nog de nodige bijdragen over de Franse verdachten van uw hand mag lezen.

83

Re: Noord-Franse gangsters

weetjewel wrote:
cascade wrote:

Die anonieme getuigenis is toch de basis van Adam's theorie? Valt te lezen op bladzijdes 32 en 34 van de Nederlandse vertaling.

Jawel, maar mijn perceptie was dat die anonieme, bij de rijkswacht als betrouwbaar bekend staande getuige op 07-10-1982 alleen Xavier Sliman heeft aangewezen als dader van de overval bij wapenwinkel Dekaise, op 30-09-1982. Uit het boek van Jean-Pierre Adam haalde ik niet dat die getuige toen - op 07-10-1982 - ook andere namen heeft genoemd, laat staan dat die andere namen toen door die anonieme getuige werden gekoppeld aan de overval bij wapenwinkel Dekaise. Enfin, ik zal het boek van Jean-pierre Adam er nog even bijpakken.

Billy& wrote:

Op zijn facebookpagina postte Jean-Pierre Adam zelf een andere versie hiervan. Over de feiten te Waver op 30 September 1982:

De derde dader verloor een Corsicaans mes van het merk Vendetta Corse toen hij voortijdig de Santana verliet om politieagent Haulotte te gaan neerschieten.

In deze versie is er dus geen sprake van dat er daags voordien een mes zou gevonden zijn bij een Santana geparkeerd in Waver. Welke versie is nu de juiste?

Bron » www.facebook.com

Precies en dan vraag ik mij af waar CP zijn versie vandaan heeft.

Ik heb twee verschillende versiëen gegreeg:

  1. Getuige was een "brusselse prostitutuée" die had in de streek van Charleroi gewerkte (gelinkt met Sliman junior)

  2. Een onbekende persoon die uit Frankrijk kwam.

Normaal moest de naam van de getuige in het boekje (carnet d'audition) geschreven worden, en die boekje moest (normal) bij de archieven van rijkwacht Hastière bewaren worden... Allez, go!

Re: Noord-Franse gangsters

Anonimiteit wordt zelden gerespecteerd. Je moet een speciale eigenschap hebben om deze gunst te krijgen. Over het algemeen krijgen verdachten de namen van getuigen van hun advocaat.

85

Re: Noord-Franse gangsters

Ik zal er een eenentwintigste goede reden aan toevoegen om het spoor van Jean-Pierre Adam te volgen » tueriesdubrabant.1fr1.net

Sommige "Pièces à Conviction" die in Ronquières zijn teruggevonden, lijken zeer weinig interesse van onderzoekers te hebben gewekt. Zoals bijvoorbeeld exhibits B/33 en B/34. Deze onderdelen worden officieel beschreven als:

  • B/33 "Rubber handle end of a Winchester rifle (sic). Het is een rubberen schoudervulling van de kont van een Winchester"

  • B/34" rubberen grip uiteinde van een De Luxe Whiteline geweer. Het is een rubberen schoudervulling met het opschrift "Whiteline De Luxe"

CAP B/34 verdient aandacht in detail:

Een zoekopdracht op internet leert ons dat dit stuk in de VS wordt geproduceerd door het merk Pachmayr, overgenomen door Lyman. Deze vakman is gespecialiseerd in vuurwapenaccessoires zoals ergonomische handvatten voor pistolen en revolvers, laagplaten en terugslagschokdempers voor jachtgeweren of anderen. Er is of was een dochteronderneming van Lyman/Pachmayr in Frankrijk... Dit feit werd mij bevestigd door een gespecialiseerde armurier en soms geraadpleegd als een expert.

Tijdens verschillende zoekopdrachten op het net blijkt dat de schoudervullingen van de "Whiteline" -serie vaak worden geassocieerd met de geweren van het merk Winchester, en we weten dat dit merk veel beter wordt gedistribueerd in Frankrijk dan in België.

Re: Noord-Franse gangsters

Het probleem is dat het Parket niets ervan wil horen. Mevrouw Capelle weet wat gebeurde. Nu moet haar uitvinding omgevormd worden tot gerechtelijk waarheid.

Re: Noord-Franse gangsters

Catherine Van Camp was 27 toen de Bende van Nijvel haar vader doodschoot. Plaats van de moord: het parkeerterrein van Les Trois Canards, de bistro in het Waals-Brabantse Ohain die Jacques Van Camp samen met zijn vrouw runde. (…)  Terwijl we daar lagen, hoorden we een tweede overvaller in de eetzaal in de kassa rommelen, maar die hadden we eerder al zelf leeggemaakt. De mannen schreeuwden naar elkaar, ik weet niet in welke taal. Het leek Arabisch, zeker geen Europese taal. Die andere dader heb ik trouwens op geen enkel moment te zien gekregen.“

Bron » Feiten

Thierry Sliman et son frère Xavier Sliman, avaient une mère française et un père originaire du Maroc, ce qui rend suffisamment plausible qu'ils maîtrisaient (certainement comme enfant) la langue arabe marocaine. De plus, Xavier Sliman est né au Maroc.

Tegenslag blijkt onze hersenen blijvend te kunnen veranderen.

Re: Noord-Franse gangsters

» tueriesdubrabant.1fr1.net

Incroyable!

Tegenslag blijkt onze hersenen blijvend te kunnen veranderen.

89

Re: Noord-Franse gangsters

Ik snap eerlijk gezegd niet wat er "incroyable" is. De onderzoekers kijken alles na en ze houden ook de fora in de gaten. Ik ga er dus ook van uit dat de piste-Adam zeker onderzocht is geweest door de onderzoekers. Als de onderzoeksrechter het niet nodig acht om Adam persoonlijk te ontmoeten, dan zal zij daar zeker haar redenen voor hebben. En als de onderzoekers het spoor niet geloofwaardig vinden, dan zullen zij daar ook zeker hun redenen voor hebben. En nee, zij gaan daar niet over communiceren, net zoals ze niet communiceren over alle andere pistes die ze onderzoeken.

Er is dus ook geen complot om het spoor-Adam in de doofpot te stoppen.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Noord-Franse gangsters

Ben wrote:

Er is dus ook geen complot om het spoor-Adam in de doofpot te stoppen.

Zo denk ik er ook over. Het zou een droomscenario geweest zijn voor de Belgische justitie, geen corrupte rijkswachters, geen corrupte politiek en enz. ... Het enige dat pijnlijk zou geweest zijn is dat 1 speurder snuggerder was dan een ganse cel speurders maar voor de rest een echt fantasme. Had de hypothese waterdicht geweest, we hadden het al geweten.