Re: Nederlandse Connectie

Niemand weet wat de relatie Henk Rommy / Nederlands koningshuis was Vandaag kwam ik dit tegen:

In de tijd dat het gezin Rommy geen cent te makken had, was Rommy’s vrouw vooral aan het zeuren over een gebrek aan een autootje. Dus besloot Henk haar te verrassen:

“Zijn vrouw hoorde op een ochtend buiten een auto toeteren. Niet één keer, maar een aantal maal, en op een ritmische toon waardoor haar aandacht werd getrokken. Ze liep naar het voorraam van haar flat op de eerste etage en keek naar beneden. Vlak onder haar raam zag ze Henk staan. Triomfantelijk keek hij omhoog en zwaaide uitbundig. Achter Henk stond een auto, geheel ingepakt in roze papier met een gigantisch roze lint eromheen. Hij wenkte haar naar beneden."

"Geheel verbouwereerd kwam zijn vrouw de trap af. Vol ongeloof liep ze naar Henk en de ingepakte auto. Ze kon geen woord uitbrengen. Henk straalde en glimlachte van oor tot oor. ‘Voor jou, lieve schat,’ zei Henk en reikte haar een autosleutel aan.”

Bij het uitpakken van het aardige presentje kwam een groene Porsche tevoorschijn. Als mevrouw Rommy even later samen met haar moeder in haar nieuwe sportwagen aan het toeren is, worden ze plotsklaps klemgereden door politiewagens en agenten met getrokken pistolen.

“De agent wenkte de bestuurster naar de voorkant van de Porsche.

‘Kijk eens!’ zei hij, en hij wees naar de nummerplaat.

‘Ja nou?’ snauwde de vrouw van Henk.

‘Wat staat daar?’ snauwde de agent op zijn beurt.

‘AA02, lekker belangrijk,’ zei de vrouw van Henk.

‘Hoezo dat?’

‘U begrijpt het niet?’ vroeg de agent iets minder snauwend en met verbazing in zijn stem.

‘Nee, ik heb geen idee wat hier aan de hand is!’ snauwde ze weer.

‘AA02 is het kenteken van de koninklijke familie, mevrouw, deze auto is gestolen van prins Bernhard.’”

Na verhoring van de vrouw en haar moeder, meldde ook Henk zich op het politiebureau. ‘Tja,’ zei Henk, ‘mijn vrouw is mijn prinses. Ze wilde een auto en ze verdiende een koninklijk voertuig!’

Voor wie niet bekend is met Henk Rommy:

Rommy begon zijn misdaadreeks met wat kleine inbraakjes en de handel in tweedehands auto’s. Daarna stapte hij over op de handel in gestolen schilderijen, waaronder een beroemd doek van Rembrandt behoorde. Maar het grote geld stroomde pas binnen toen Rommy actief werd in de drugshandel. Zijn dagen als inbreker leverde de topcrimineel de bijnaam ‘De Zwarte Cobra’ op, omdat hij zelf beweerde dat hij zo lenig was dat hij door een sleutelgat zou passen. Momenteel zit Rommy een gevangenisstraf uit in de VS wegens de smokkel in XTC-pillen. Pas in 2021 mag hij weer op vrije voet.

Dit artikel verscheen eerder op 11 juni 2015.

(In het boek ‘Taal in de zaal’ van advocaat en Quote-columnist Mark Teurlings lezen we over het bizarre taalgebruik van boefjes in de rechtszaal. Maar er staan nog meer bijzondere anekdotes in de pennenvrucht van Teurlings. Zoals het hilarische verhaal van hoe topcrimineel Henk Rommy ooit de Porsche van prins Bernhard aan zijn vrouw cadeau deed.)

Teurlings is de advocaat van Henk Rommy.

82

Re: Nederlandse Connectie

Drugsbaron Henk Rommy (69) terug in Nederland

De Nederlandse drugsbaron Henk Rommy (69), alias de Zwarte Cobra, is vrijdag teruggekomen in Nederland. Dat schrijft De Telegraaf. Rommy zat bijna zestien jaar vast in de Verenigde Staten wegens voorbereiding van xtc-smokkel. Hij werd in 2003 in Spanje opgepakt en twee jaar later uitgeleverd aan de VS waar hij 20 jaar cel kreeg.

» www.crimesite.nl

83

Re: Nederlandse Connectie

Een van de bekendste drugscriminelen van Nederland, Henk ‘De Zwarte Cobra’ Orlando R. (70) is in zijn cel aangehouden voor de dubbele moord op de diamantenverkoper en drugshandelaar Hennie Shamel (55) en zijn vriendin Anne de Witte (44) in 1993 in Antwerpen. Hij wordt vrijdag al voorgeleid.

Dat bevestigt zijn advocaat Mark Teurlings aan De Telegraaf. R. keerde eind januari terug uit de Verenigde Staten, waar hij bijna zestien jaar vastzat voor het voorbereiden van grootschalige xtc-handel. Hij zit nu een straf uit van veertien maanden die hij in 2001 kreeg opgelegd.

Bron » www.telegraaf.nl

84

Re: Nederlandse Connectie

Dat er een Nederlandse Connectie was, is een vaststaand feit voor mij. Een aantal Nederlanders hier op het forum hebben trouwens heel waardevolle posts daarover geschreven.

Zelf ben ik op dit moment niet meer bezig met de Nederlandse connectie maar met de Italiaanse connectie. En zelfs jij Mincky hebt hebt die link gezien in post 1 van het topic Gladio Nederland. De naam Albert Beldamme zal jullie waarschijnlijk weinig zeggen maar kolonel Baccioni of Elio Ciolini zal wel een lichtje doen schijnen. Wat deed deze Italiaan bij de bende Haemers? Volgen jullie de actualiteit in Italie? Ik kan jullie alleszins de posts van Herve op het franstalige forum aanbevelen.

85

Re: Nederlandse Connectie

Nederlandse drugscrimineel ‘De Zwarte Cobra’ opgepakt in onderzoek naar dubbele moord in Antwerpen uit 1993

Justitie in Nederland heeft een nieuwe verdachte opgepakt voor een dubbele liquidatie in Antwerpen. In 1993 werden diamant- en drugshandelaar Henie Shamel en zijn vriendin Anne de Witte vermoord op de Plantin en Moretuslei. De schutter werd al veroordeeld, nu zit ook de vermeende opdrachtgever vast.

Voorbijgangers merkten in de nacht van 8 op 9 mei 1993 twee zwaargewonde mensen op in een Mercedes op de Plantin en Moretuslei in Antwerpen. De man en de vrouw bleken allebei in het hoofd te zijn geschoten, ze bloedden hevig en overleden enkele dagen later in het ziekenhuis. De slachtoffers waren diamanthandelaar Henie Shamel (55) en zijn Brusselse vriendin Anne de Witte (44). Vrijwel onmiddellijk werd in de richting van het criminele milieu gekeken, Shamel had geen al te beste reputatie en vanuit Nederland kwam informatie dat hij zich ook inliet met drugshandel.

Uiteindelijk werd de zaak opgelost dankzij een Nederlandse crimineel die uit de biecht klapte in de aanloop naar het Passage-proces waar zeven liquidaties uit de onderwereld behandeld werden. Vier verdachten in het Passage-proces kregen uiteindelijk levenslang, onder hen de uitvoerders van de moord op Shamel en de Witte.

De Nederlandse krant De Telegraaf meldt nu dat er een nieuwe verdachte van de dubbele liquidatie in Antwerpen is opgepakt. Het gaat om Henk ‘De Zwarte Cobra’ R. De ondertussen 70-jarige R. is een van de bekendste drugscriminelen van Nederland, hij kwam al vrij snel na de moord op Shamel en de Witte in beeld als mogelijke betrokkene. Ook Peter La S. verklaarde dat R. de opdrachtgever was. Volgens De Telegraaf had De Zwarte Cobra een schuld van (omgerekend) een miljoen euro bij Shamel en vond hij het gemakkelijker de schuldeiser dood te schieten dan te betalen.

Henk R. zat tot januari dit jaar een straf van bijna zestien jaar uit in de Verenigde Staten, hij werd er veroordeeld voor Xtc-smokkel. In januari keerde hij terug naar Nederland, daar moest hij nog veertien maanden cel doen. In zijn cel werd R. nu aangehouden, dat bevestigt de Nederlandse politie. Vrijdag wordt De Zwarte Cobra voorgeleid.

Zijn advocaat zal proberen te pleiten dat de zaak niet in Nederland behandeld kan worden en dat de feiten in België verjaard zijn.

Bron: Gazet van Antwerpen | 19 Augustus 2021

https://img.gva.be/ieiPVR09WutyPSEe7IruyQnE7U0=/fit-in/960x640/https%3A%2F%2Fstatic.gva.be%2FAssets%2FImages_Upload%2F2021%2F08%2F19%2F5d37903f-52c5-4b35-918c-8588bb336cf9.jpg

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

86

Re: Nederlandse Connectie

Ergens te velde op dit forum staat er een topic "Blauw bloed boert goed" en eigenlijk had deze post daar moeten staan. Prins Bernhard werd hier af en toe eens genoemd en dan wel ivm wapens, drugs etc. ... etc. ... Kan allemaal best zijn, ik weet er eigenlijk niet zo veel van, dat laat ik dus over aan de Nederlanders. Wat ik wel weet is dat de man veel veel hogere belangen had, namelijk zijn dochter op de Spaanse troon krijgen. En wie moest er hem daarbij helpen? Onze Stefano delle Chiaie. Inderdaad, de man die in Belgie kwam een kaartje leggen bij het VMO.

Toch straf he, dat een man die zich moest bezig houden met de hogere belangen, de troon voor Carlos Hugo (echtgenoot van een Nederlandse prinses geweest) zich ophield in West Vlaanderen. (En zijn partner in crime bij de Bende Haemers verzeild was.) Heel straf.

Dus ... zou Now zeggen. De Spaanse connectie, de Nederlandse connectie, de Italiaanse connectie ... dewelke moeten we eerst verder aantonen?

Wie meer wil weten zie » tueriesdubrabant.1fr1.net

50. Les relations subversives..

Re: Nederlandse Connectie

CleverTrevor wrote:

Niet alleen "verschoning" is allesbehalve Nederlands-Nederlands, ook de uitdrukking "van 't vat" wordt in Nederland maar weinig gebruikt. Nederlanders zeggen meestal "van de tap".

'Verschoning' is - geschreven met een k ipv ch - in het Afrikaans wel een gangbaar woord. Wat betreft 'van 't vat' weet ik niet of dat daar ook gebruikt wordt.

Re: Nederlandse Connectie

Ben wrote:

Nederlandse drugscrimineel ‘De Zwarte Cobra’ opgepakt in onderzoek naar dubbele moord in Antwerpen uit 1993

Justitie in Nederland heeft een nieuwe verdachte opgepakt voor een dubbele liquidatie in Antwerpen. In 1993 werden diamant- en drugshandelaar Henie Shamel en zijn vriendin Anne de Witte vermoord op de Plantin en Moretuslei. De schutter werd al veroordeeld, nu zit ook de vermeende opdrachtgever vast.

Voorbijgangers merkten in de nacht van 8 op 9 mei 1993 twee zwaargewonde mensen op in een Mercedes op de Plantin en Moretuslei in Antwerpen. De man en de vrouw bleken allebei in het hoofd te zijn geschoten, ze bloedden hevig en overleden enkele dagen later in het ziekenhuis. De slachtoffers waren diamanthandelaar Henie Shamel (55) en zijn Brusselse vriendin Anne de Witte (44). Vrijwel onmiddellijk werd in de richting van het criminele milieu gekeken, Shamel had geen al te beste reputatie en vanuit Nederland kwam informatie dat hij zich ook inliet met drugshandel.

Uiteindelijk werd de zaak opgelost dankzij een Nederlandse crimineel die uit de biecht klapte in de aanloop naar het Passage-proces waar zeven liquidaties uit de onderwereld behandeld werden. Vier verdachten in het Passage-proces kregen uiteindelijk levenslang, onder hen de uitvoerders van de moord op Shamel en de Witte.

De Nederlandse krant De Telegraaf meldt nu dat er een nieuwe verdachte van de dubbele liquidatie in Antwerpen is opgepakt. Het gaat om Henk ‘De Zwarte Cobra’ R. De ondertussen 70-jarige R. is een van de bekendste drugscriminelen van Nederland, hij kwam al vrij snel na de moord op Shamel en de Witte in beeld als mogelijke betrokkene. Ook Peter La S. verklaarde dat R. de opdrachtgever was. Volgens De Telegraaf had De Zwarte Cobra een schuld van (omgerekend) een miljoen euro bij Shamel en vond hij het gemakkelijker de schuldeiser dood te schieten dan te betalen.

Henk R. zat tot januari dit jaar een straf van bijna zestien jaar uit in de Verenigde Staten, hij werd er veroordeeld voor Xtc-smokkel. In januari keerde hij terug naar Nederland, daar moest hij nog veertien maanden cel doen. In zijn cel werd R. nu aangehouden, dat bevestigt de Nederlandse politie. Vrijdag wordt De Zwarte Cobra voorgeleid.

Zijn advocaat zal proberen te pleiten dat de zaak niet in Nederland behandeld kan worden en dat de feiten in België verjaard zijn.

Bron: Gazet van Antwerpen | 19 Augustus 2021

https://img.gva.be/ieiPVR09WutyPSEe7IruyQnE7U0=/fit-in/960x640/https%3A%2F%2Fstatic.gva.be%2FAssets%2FImages_Upload%2F2021%2F08%2F19%2F5d37903f-52c5-4b35-918c-8588bb336cf9.jpg

De diamantair Hennie Shamel die in 1993 in Antwerpen vermoord werd, hoogstwaarschijnlijk in opdracht van Henk Rommy, was geen onbekende voor de Nederlandse drugstrafikant. Dit vond ik terug in een Duits boek uit 1989 over internationale drugs- en wapenhandel (vrij vertaald):

(...) Medeverantwoordelijk was de Syrische wapen- en drugshandelaar, terrorist, bouwmachines- en diamanthandelaar Monzer Al-Kassar. Bemiddeld door de twee internationaal bekende drugshandelaren "Bobby" en Hennie Shamel, die in directe samenwerking, zeg maar drugshandel, stonden met Monzer Al-Kassar en zich samen met hem en Henk Rommy Orlando in maart 1986 in Wenen bevonden om er hun hasjhandel te plannen, betekende dat er een verbinding was van de in Marbella wonende Syriers naar Sierra Leone. Beide Shamels waren namelijk in Freetown, de hoofdstad van de kleine West-Afrikaanse natie, geboren en hadden daar ook lange tijd geleefd. Voor drugshandel was hun thuisland eigenlijk niet interessant, voor diamanthandel des te meer.

Zo'n 50 procent van het bruto nationaal product van deze 71.000 vierkante kilometer kleine en 3,7 miljoen inwoners tellende dwergstaat werd door diamanthandel gegenereerd. Dat was tenminste zo tot het jaar 1985, toen de nieuwe president Momoh aan de macht kwam. In geen tijd zakte het aandeel van de diamanthandel naar 15 procent van het bruto nationaal product. De bevolking van de dwergstaat bestaat voor 35 procent uit soennitische moslims. Het aandeel Libanese staatsburgers is met 10.000 opvallend groot. En vooral voor hen is Sierra Leone al jarenlang de bron van ongelooflijke rijkdom. Door corruptie en intriges was de Libanese gemeenschap erin geslaagd om binnen enkele jaren een aanzienlijke invloed uit te oefenen op politieke beslissingen. Maar alleen tot november 1985. Dan nam namelijk generaal Joseph Saidu Momoh de macht over.

(...) 2. Mahmoud Mohib "Bobby" SHAMEL, geboren 27 juni 1945 in Freetown / Sierra Leone en zijn broer Hennie Mahmoud SHAMEL, geboren 22 februari 1938 in Freetown / Sierra Leone.

Bron: Der Pate des Terrors | Manfred Morstein

De hoofdrolspelers uit bovenstaande tekst - Syriërs, Shamel, Rommy, drugs, Libanon, etc. - vinden we ook allemaal terug in Operatie Bercail, de Duits-Belgische drugszaak die Jean Bultots dikke vriend, magistraat Claude Leroy, naar de onderwereld zou doorgespeeld hebben. Uit Le Soir:

De Bercail aux bombes Teisseire

La décision de la 51e chambre du tribunal correctionnel de remettre "sine die" l'examen de la rocambolesque affaire des "bombes Teisseire" n'est pas la première décision de justice qui traduit le malaise des juges confrontés au flou jurisprudentiel qui entoure le développement actuel des méthodes d'enquêtes.

En septembre 1984, la police judicaire belge fut la cheville ouvrière d'une opération de "tactique criminelle", l'opération Bercail, orchestrée par la police fédérale allemande, le "BKA", pour faire tomber un groupe de trafiquants de drogue néerlandais. Trois d'entre eux furent acquittés à Bruxelles en première instance, le juge ayant retenu la thèse de la provocation. En 1986, la cour d'appel réforma ce jugement en condamnant les trois inculpés à des peines de 8 à 10 ans de prison.

Mille trois cent cinquante-six kilos de haschisch saisis. Septembre 1984 se termine comme un conte de fées pour la P.J de Bruxelles. Quelques jours auparavant, relatait à l'époque le Parquet, un "tuyau" de la police de La Haye avait mis les inspecteurs bruxellois sur la trace de trois trafiquants néerlandais de drogue. C'est alors qu'ils prenaient possession de la drogue sur le parking du Makro, à Machelen, que les trois trafiquants furent arrêtés. "Nous pensions acheter des cigarettes", déclarèrent-ils alors qu'on leur passait les menottes.

"Malheureusement, commenta encore le Parquet, deux trafiquants syriens et un allemand parvinrent à prendre la fuite..." Et pour cause. L'un était un commissaire du BKA; les deux autres des indicateurs rémunérés (2 millions de francs) par la police fédérale allemande.

Rétroactes

Le 10 septembre 1984, Interpol Wiesbaden demande, via Interpol Bruxelles, l'autorisation des autorités judicaires de la capitale de mener, dans les environs de Bruxelles, une opération de livraison sous contrôle de stupéfiants venant de Grèce vers la Belgique. "Un informateur de confiance, placé par nos services, explique le BKA, entretient des contacts avec un groupe de trafiquants de stupéfiants centré autour du ressortissant néerlandais Orlando Romy." La drogue, selon le BKA, aurait été achetée par Rommy, à un producteur libanais, Mohib Mahmoud Shamel. Le Néerlandais aurait prié... l'informateur du BKA, Ib. (qui réside actuellement à Munster), de lui livrer la marchandise dans un entrepôt des environs de Bruxelles. "Veuillez communiquer, demandait Interpol Wiesbaden à Interpol Bruxelles, si vos autorités compétentes sont d'accord."

L'opération "Bercail" est lancée en Belgique. Elle semble même avoir débuté avant la demande officielle d'Interpol Wiesbaden. Le 10 septembre 1984, en effet, un inspecteur de la PJ signale qu'un commissaire de la police de Leeuw-Saint-Pierre lui a renseigné une ferme isolée où le stockage de la marchandise pourrait se faire. Le même jour, le BKA demande aux policiers belges de réserver deux chambres à l'Holiday Inn de Diegem; l'une pour abriter les rencontres de l'indicateur du BKA avec les trafiquants; l'autre, voisine, pour héberger les équipes d'observation de la P.J. Dans le même temps, le consulat belge de Franc-fort délivre un visa pour l'accompagnateur de l'informateur du BKA, Ahmed Al N.

Alors que ces formalités s'accomplissent, le BKA informe Bruxelles du départ du camion de la Grèce vers la Belgique. Il transite par la Yougoslavie et l'Autriche suivi par une équipe d'observation du BKA, l'inspecteur Peter H. et le commissaire Gangolf N. Une apostille du procureur du Roi de Bruxelles est demandée pour faciliter les formalités douanières à la frontière belge.

Le 15 septembre, du matériel de photographie est dissimulé dans une citerne dans la ferme de Leeuw-Saint-Pierre. Les occupants de l'Audi 100, Cornelis De Wolf, Wilhelmus Wetschendorp et Freddy Schot sont identifiés. Les négociations traînent. La nuit venue, les policiers décident, pour des raisons de sécurité, de transférer la bétaillère contenant la drogue dans le garage... du commissariat de police de Leeuw-Saint-Pierre.

Une écoute téléphonique, réalisée à partir du territoire hollandais, permet d'identifier un suspect belge lorsqu'il contacte Orlando Rommy à Amsterdam. Le lendemain, les policiers arrêtent à Machelen les trois Néerlandais et laissent filer le commissaire du BKA et ses deux informateurs syriens. Une note interne du BKA, présentée en octobre 1984 à un inspecteur de la P.J. de Bruxelles en visite à Wiesbaden, confirme que l'indicateur a reçu la somme de 100.000 florins (2 millions de FB). De l'argent probablement prélevé sur l'argent saisi à Machelen.

"Nous avions 500.000 florins sur nous, ont toujours proclamé les trois Néerlandais. Le P.-V. de saisie n'en mentionnait que 100.000..." Technique policière moderne? Provocation? La vérité judiciaire a été dite par la cour d'appel en 1986. Le dossier d'instruction ignorait, lui, le montage subtil des policiers belges et allemands. Comme des dizaines d'autres instructions qui ne doivent leur bon aboutissement qu'à des méthodes judiciaires sujettes à réflexion...

Bron: Le Soir | 24 april 1990

Re: Nederlandse Connectie

De Nederlandse connectie (Zwarte Cobra) loopt altijd tegen de lamp. Farcy heeft men sinds jaren 80 vrij laten rondlopen. Volgens mij is dat geen toeval. Ik denk dat hij een kopie heeft van de ARI-archieven. smile Toevallig heeft hij - samen met vele ARI-lieden - een stekje op plaatsen die interessant zijn voor trafiek van drugs en wapens. Op den duur zijn ze zo rijk dat ze boven de wet staan, financiëren ze dictaturen in ruil voor toestaan trafiek wapens en drugs, ...

Re: Nederlandse Connectie

slekke wrote:

In het boek "Drugsbaron in spijkerbroek" van crimineel/schrijver Steve Brown,is er sprake van "een rosse beer van een vent, Belg, die te maken zou hebben met de bende van Nijvel". Dit alles in de Amsterdamse drugscene.

Nederlanders blijven goede klanten. Scherpenheuvel is niet zo ver van Holland