1 (edited by Boemerang 24-11-2010 21:25)

Topic: VMO

Vlaamse Militanten Orde

De Vlaamse Militanten Orde of VMO was een Vlaams-nationalistische en later extreemrechtse propaganda- en actiegroep in Vlaanderen van 1950 tot 1983. Ze werd opgericht door Bob Maes en ontstond als reactie tegen de straatrepressie tegenover Vlaams-nationalisten na de Tweede Wereldoorlog. Van 1958 tot 1963 had de organisatie officiële banden met de Volksunie-partij, maar in 1963 gingen ze uiteen.

Andere » VMO

2 (edited by Boemerang 24-11-2010 21:28)

Re: VMO

Eh, zei iemand Vlaams blok/belang?

http://lh5.ggpht.com/_w9CR5VmH5fc/TLm_K3LA0gI/AAAAAAAAAJ0/R_V-JhYdFoE/Flip%20van%20de%20VMO.jpg

Re: VMO

Een zeer interessant artikel uit Der Spiegel eind 1980 over internationaal extreem rechts »www.spiegel.de

Het gaat over een internationaal kamp in de Ardennen geleid door (Italiaanse) fascisten (Paladin Group) die hun basis hebben in Madrid. Een ader aspect gaat over de financiering waarbij men uitdrukkelijk verwijst naar België. FJ en VMO zijn behoorlijk met elkaar verbonden zie Pour, ook Vanduren die naar een VMO café ging voor hij vermoord werd. vooral de link naar Madrid is belangrijk, Bultot had wapens verkocht aan Italiaanse fascisten die in Spanje verbleven, tevens is er ook nog Cooper die opleiding gaf aan de italianen.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

4

Re: VMO

Letterwaarde VMO +1 = WNP. Toeval?

Re: VMO

Dim, dit artikel gaat over meer dan de samenwerking tussen VMO en FJ. Het gaat over een internationaal kamp ergens in '79 vermoed ik. Het artikel zelf  is van eind 80 nog voor de hel los barst in België. Ook de link naar Madrid is belangrijk zeker in die tijd.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

6

Re: VMO

Tijdens die kampen eind jaren '70 waren er ook deelnemers van de JBJ ondermeer, en andere jongeren uit conservatieve, welgestelde kringen, ook Delperdange trouwens.

7 (edited by the end 23-12-2012 13:27)

Re: VMO

Ja dim, juist. Was ik vergeten, de beruchte foto's. Was Delperdange ook niet bevriend met Julien De Staerke? En is er geweten of dat Julien De Staerke soms ook op kampen aanwezig was?

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

8

Re: VMO

Drie para 's met "connecties" beschoten de nacht na Aalst om 4u00 in twee cafés in Brugge met een 9 mm pistool. 1 dame gekwetst.

9 (edited by the end 23-12-2012 14:54)

Re: VMO

K&, dank je voor de tip, zie onderaan deze pagina en:

Een kafee werd zelfs beschoten, net zoals het lokaal van het Masereelfonds. Hierbij werden zeer gevaarlijke dumdum-kogels gebruikt. Iedereen wist dat Alex Van Oeteren en de Spinnewyns de daders waren. Ze werden echter niet vervolgd.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: VMO

Vorig jaar juni 1979 hield de Vlaamse Militanten Orde (VMO) een militair trainingskamp in de Ardennen. In de bossen van Houffalize, een dorpje nabij het toeristencentrum La Roche, werd drie dagen geoefend onder commando van VMO-leider Bert Eriksson (ex-Hitlerjugend, ex-parachutist, ex-Koreavrijwilliger). Er waren 80 deelnemers, onder wie drie Franse en drie Franstalige Belgische extremisten. De oefeningen in de Ardennen bestonden onder andere uit het schieten met twee wapens, het machinepistool MP 44 Schmeisser en de punt 22 FN-karabijn (long rifle), die in België nog altijd vrij te koop is. Ook onderwees Eriksson in het vervaardigen van molotovcocktails (flessen met benzine). Er werden lange marsen (80 kilometer) gehouden, rivieren doorwaad en rotsen beklommen.

Eén van de deelnemers, Michel Graisse, een oud-Rexist (een fascistische groep in Brussel en Wallonië vertelde de politie later dat hij al vaker had deelgenomen aan gelijkaardige paramilitaire kampen in West-Duitsland. Deze kampen waren georganiseerd door de neonazistische "Wehrsportgruppe Hoffman", die onlangs in het nieuws kwam na de aanslag in Munchen die twaalf mensen het leven kostte. Hofmann werkte nauw samen met andere neonazigroepen zoals de Wikingjugend en de Kampfbund Deutscher Soldaten.

Bron » Leidsch Dagblad | 18 oktober 1980