271

Re: Getuigenis frituuruitbater

Je komt inderdaad wat tegen als je het woordje Vilvoorde hier in de zoekfunctie intikt. Van rioolratten tot grote vissen.

Re: Getuigenis frituuruitbater

bely wrote:

Puik opzoekwerk Merovinger! In het PV staat letterlijk:

"op 25/02/1997 meldde een anonieme beller aan het oproepnummer van de politie dat hij de daders had achtervolgt te Aalst, onmiddellijk na aanslag op 09/11/85. Deze oproep bleek afkomstig van het nr. ..., zijnde mijn toenmalig telefoonnummer. Zoals ik eerder meedeelde. Ik ben formeel dat ik deze melding niet heb gedaan. Het enige dat ik als reden hiervoor zie is dat er bij het opnemen van de oproepen een administratieve vergissing is gebeurd. Het gebeurde al eens dat er in mijn frituur een klant gebruik maakte van mijn telefoontoestel maar dat zou dan toch sterk zijn dat die dan ook belt naar het oproepnummer van de politie en ook inlichtingen geeft over de Bende van Nijvel. Ik ben volledig ter goeder trouw en vraag dat U deze vergissing uitklaart en rechtzet."

De datum van 25/02/1997 is dan toevallig de dag dat de eerste robotfoto's zijn verschenen. Dat hebben saboteurs dan perfect in elkaar geknutseld. Zeer vernuftig! Meer kan ik hier niet aan toevoegen.

Heel interessant om te vergelijken met wat er met de heer Romeyer is gebeurd. Pierre Romeyer zegt te gaan getuigen van wat hij zag: hij krijgt meteen een dreigend telefoontje. Bely zegt wat hij zag: hij krijgt meteen bezoek om zijn getuigenis in diskrediet te brengen.

273

Re: Getuigenis frituuruitbater

Ik kan zo nog een aantal voorbeelden toevoegen. Zal er een nemen dat zich ook in Vilvoorde afspeelde en dat Hilde Geens beschreven heeft.

Door de WNP: die "hackten" al avant la lettre. Het staat zelfs op het forum "De rijkswacht zat in die periode met hetzelfde probleem, vertelde de toenmalige chef van de BOB-infosectie Roger Tratsaert aan Raf Sauviller en Hilde Geens. Hij had vastgesteld dat FJ-leider Francis Dossogne hem informatie kwam leveren over een linkse leerkracht van Vilvoorde die woordelijk getapt was aan de computer van hun eigen rijkswachtafdeling, het CBO." Een aantal WNP-leden hebben dit trouwens bevestigd. Telefoonlijnen werden rechtstreeks afgetapt en beluisterd. Die info kwam dan op fiches terecht. Zo kon er ook onder jouw naam naar de cel of naar de rijkswacht gebeld worden zonder dat jij je daar bewust van was.

Maar nog belangrijker misschien is dat iemand als Dossogne voor dit soort "medewerking" bedankt werd per brief door de top van het leger (kan je lezen in een verslag van de Bende-commissie ivm de huiszoeking en gevonden documenten bij Dossogne). Moet er nog zand zijn?

274

Re: Getuigenis frituuruitbater

Als je in de jaren 80 een telefoontoestel had met toetsen waren de kabels maar 2 uiteinden. Als je daar dan 2 krokodillen-mondjes op bevestigde, dan kon je buiten met uw aansteker de krokodillen mondjes opwarmen en op de kabels van de telefoonlijn bevestigen en klaar is Kees, je kon meeluisteren en zelf bellen.

275

Re: Getuigenis frituuruitbater

K& wrote:

Sommige wapens van Bouhouche werden bij de verbrande brug in het water gegooid, althans dat meen ik mij te herinneren uit een tv-programma. Er zijn geen bende wapens in Brussel in het water gegooid maar 4o km zuidelijker bij Ronquières.

Ik heb deze plaats onder de viaduct  bezocht de dag na de nieuwsuitzending toen (1987+?). Later 2009 heeft Beijer nogal hevig gereageerd op een mail over deze vindplaats op "Tueries" waardoor ik onmiddellijk in de mot had dat zij deze streek goed kenden en er iets scheef zat. Ik heb toen reeds voorspeld dat Zwarts daar ook begraven lag. Het schijnt dat dit echter aan de overkant van het kanaal zal zijn en dat ze daar deze weken eindelijk gaan graven. Dixit Sansavis = Beijer.

Is er onder de verbrande brug geen "tietenbar" geweest?

DeadLetterBox wrote:

Het lijkt wel heel erg straf dat ze twee dagen na de feiten in bijna dezelfde kledij in Aalst gaan rondhangen. Hoe groot is de kans wel niet dat ze werden opgemerkt. Of waren ze misschien opnieuw op een confrontatie uit?

Het lijkt wel iets uit een spaghetti western, nog enkel een zwerfstruik voor de frituur langs waait...

En er was zelfs een wapen in Bolognaisesaus om de spaghetti western compleet te maken...

276

Re: Getuigenis frituuruitbater

bely wrote:

De kledij die zij droegen bewijst op zichzelf niets. Vrijwel zeker zijn zij toevallig in mijn frituur beland. De zaak was gelegen in het centrum van Vilvoorde langs de drukke rijksweg N1 Brussel - Mechelen. Dagelijks kreeg ik meerdere toevallige passanten over de vloer waaronder dit vijftal op die bewuste (feestdag) 11/11/1985. Bij hun aankomst was het uitzonderlijk kalm in de zaak. Hierdoor was ik wat blij dat een rode BMW met vijf inzittenden aanstalten maakten om mijn zaak te betreden. Hierdoor heb ik door mijn achterraam de 5 personen duidelijk één voor één zien uitstappen. Ook de manier waarop zij binnenkwamen was niet alledaags.

Zoals ik eerder zei: wanneer een groep personen binnenkwam, trachtten deze steeds bij elkaar te zitten. Deze groep ging verspreid zitten met de blik voortdurend naar buiten gericht. Ik vond het op het eerste zicht wel rare kerels maar heb zeker niet de link met de Bende van Nijvel gelegd. In de media werd steeds bericht over een blonde reus als leider van de Bende van Nijvel en een grote blonde jongen was niet in het gezelschap aanwezig.

Daar er gedurende hun aanwezigheid (ongev. 40 min.) slechts sporadisch enkele klanten binnenkwamen, heb ik de personen duidelijk in hun doen en laten kunnen volgen. Het was door het opvallend hyperkinetisch gedrag, met als hoogtepunt het lastigvallen van een vrouwelijke klant door ene Johnny, dat ik extra aandacht besteedde aan hun aanwezigheid. Toen enkele maanden later op alle frontpagina's de foto van (Johnny) Philippe De Staerke verscheen als hoofdverdachte van de overval in Aalst, ging mijn belletje rinkelen.

bely wrote:

... Als je ondertussen weet hebt van hun crimineel palmares...

Eerst zeg je dat je er met schrik stond en dat je daarom de details zo goed weet (als je weet hebt van hun crimineel palmares). Maar hoe kun je ondertussen weet hebben van hun palmares als je zeker niet direct de link gelegd hebt naar de bende en pas enkele maanden later De Staerke herkende? Ik spreek mij niet uit over de juistheid van je gedetailleerde beschrijving. Maar ik moet toch vaststellen dat je het argument dat je gebruikt om je getuigenis geloofwaardiger te maken ook zelf tegenspreekt...

277

Re: Getuigenis frituuruitbater

Bely is al een tijd overleden, Alainke ...

278

Re: Getuigenis frituuruitbater

Huh? 29 maart postte bely nog wat. Bent u misschien in de war met kuros?

279

Re: Getuigenis frituuruitbater

Moet prettig zijn hier je eigen overlijdensbericht te lezen

280

Re: Getuigenis frituuruitbater

fenix wrote:

Moet prettig zijn hier je eigen overlijdensbericht te lezen

excuses