Ik ben een tijdje geleden iets gaan drinken in Tyack haar bar in Wavre. Ze was heel sympa moet ik zeggen, ik was er helemaal alleen. Heb me gewoon de toog gezet en we zijn zelfs beginnen praten. Over stomme dingen. Het leek me een vrouw zoals een andere. Nog personen die daar uit nieuwsgierigheid al eens langs geweest zijn?

Heeft Denise Tyack soms geen zwijggeld gekregen? Is het niet zo dat ze geld van een postoverval niet heeft moeten terugbetalen na de dood van Patrick Haemers of ben ik mis?

Scaramouche, zie » Forum

24

dim wrote:

Nee, geboren in Antibes, Zuid Frankrijk. Welgestelde familie. Ze bracht haar jeugd door in Frankrijk, Zwitserland en Zuid-Afrika. Ze verliet haar ouders toen ze 18 was en kwam naar België waar ze de prostitutie indook. Milieu rond joods restaurant "Tel Aviv". In 1974 werd ze het land uitgezet maar komt naar België terug na een Belg te hebben gehuwd. Ze opent een "bar" in Antwerpen en wordt hierdoor veroordeeld in 1983. Omstreeks 1985 ontmoet ze Haemers.

Ben haar boek aan 't lezen, dus ik kan wat aanvullen en korrigeren. De veroordeling in België is vroeger, in 1981, voor proxenetisme (effectief twee maanden gevangenis) Naar eigen zeggen verdiende ze in die tijd 600.000 tot een miljoen per maand. De ontmoeting met Haemers is ook vroeger, in november 1983, kort na de overval in Herstal, waar bende Haemers een half uur lang tientallen mensen gegijzeld hield.

Werd door haar ouders, amper twee jaar oud, geplaatst in een Zwitsers gezin, waar ze op haar negende weer wordt weggehaald. ... Nog een paar locaties na de veroordeling : L'équipe. Karshma. Le Picotin.
Dan ontmoeting met Patrick Haemers en meteen op zijn kosten op reis naar Mauritius, waar haar moeder een villa heeft. Nadien Happy Few.

25

Nog een kort artikel uit 2012:

“Ik vroeg me telkens af of hij levend terug zou keren”

“Ik wist dat Patrick geldtransporten overviel en ik vroeg me elke keer opnieuw af of hij levend terug zou keren. Maar als ik de klok kon terugdraaien, dan deed ik alles opnieuw over”, zegt Denise Tyack, de weduwe Patrick Haemers, een van ’s lands meest beruchte gangsters ooit.

Denise Tyack, de weduwe van Patrick Haemers, vertelt in een interview aan weekblad Humo openhartig over haar leven aan de zijde van de gangster en zijn vrienden. Een hechte bende die wou leven als god in Frankrijk, maar daarvoor niet wou werken. Geweld schuwden ze niet: gebruik makend van machinegeweren en springstof pleegden ze meer dan 50 overvallen op vooral geldtransportwagens. Soms was dat een overval per week, want de bende verbraste soms 10.000 euro per maand. “Leven als opgejaagd wild, is duur”, zegt Denise Tyack.

“Al bij onze eerste ontmoeting had ik door dat Patrick een gevaarlijk leven leidde”, zegt Haemers’ vrouw. “Maar zijn betoverende blik, zijn grote en slanke gestalte, heel zijn houding zorgden ervoor dat de argwaan verdween. Ik was smoor op hem, hij op mij. Het gezonde verstand was zoek.”

Lees hier het hele artikel » Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

26

Ik merk dat Le Napoleon niet meer bestaat? Iemand een idee waar ze naar toe is?

Apero bar l'Escale in Wavre...op 200 m van de oude Dekaise?