31

Re: Ford Taunus

Boemerang wrote:

Het is een witte Ford Taunus, gestolen natuurlijk, die we uitrusten met magnetische fluorescerende oranje banden, een blauw zwaailicht, eveneens magnetisch, en een radioantenne.

Ben wrote:

Over de Ford gebruikt bij de moord op Francis Zwarts: één jaar voor de overval in Zaventem gestolen. In november 1987 teruggevonden in de buurt van UCL in Brussel.

Op het Franstalig forum vond ik ook nog informatie terug over een andere Ford Taunus. Ik vraag me wel af of het hier niet gaat over de Taunus gebruikt voor de overval in Zaventem, buiten de data komt al de rest overeen. De Ford werd gestolen tussen 23 en 26 februari 1982 op de parking van de nationale luchthaven. Het werd op 6 juni 1984 op de Avenue Marcel Thiry in Sint-Lambrechts-Woluwe (in de buurt van de UCL-campus en het Saint-Luc ziekenhuis). Toen het voertuig gevonden werd, had het in het dak een gat met een diameter van 2 cm (op dezelfde plaats waar de radio-antennes zitten bij de rijkswachtvoertuigen).

Tussen 22 en 26 februari 1982 wordt een Ford Taunus gestolen op de parking van de luchthaven in Zaventem, amper een maand nadat Beijer zich beklaagde bij de rijkswachthiërarchie over de straf die hij had gekregen omdat hij een collega had afgeluisterd. Het gaat om de wagen die later zal gebruikt worden bij de komende goudroof.

(...) Op 6 juni 1984 wordt de gestolen Ford Taunus gevonden, die werd gebruikt bij de goudroof, op de Avenue Marcel Thiry in Sint-Lambrechts-Woluwe [Google Maps], in de omgeving van de UCL en het Saint-Luc hospitaal. Er zit een gat in het dak van de wagen, daar waar bij rijkswachtwagens de radio-antenne wordt geplaatst.

Bron: Loden jaren | Paul Ponsaers

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

32

Re: Ford Taunus

Ben wrote:

Beersel

Zoon Marc ging zijn vader de volgende morgen zoals afgesproken ophalen om halftien, om samen naar de markt van Halle te rijden. Toen ze aankwamen, stond er een oude witte Ford Taunus op de parking. Marcs vriendin had de nummerplaat genoteerd. Waarom deed ze dat? Het briefje raakte ze kwijt.

Een paar dagen voor de moord in Beersel wordt in Temse een zilverkleurige Ford Taunus gestolen:

Auto met oude munten gestolen te Temse

Dinsdagavond werd in de Kremerstraat te Temse (1) de wagen gestolen van G.H. (2) uit Temse. Het gaat om een zilverkleurige Ford Taunus. In de auto bevond zich op het moment van de diefstal een vrij grote en zeer dure verzameling oude munten. Van de wagen is nog geen spoor terug gevonden.

Bron: Gazet van Antwerpen | 16 December 1982

Toeval? Waarschijnlijk wel, maar ieder detail kan belangrijk zijn.

(1) Ik vermoed dat dit eigenlijk de Geeraard de Cremerstraat in Rupelmonde is.
(2) Naam zelf afgekort.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

33

Re: Ford Taunus

(...) Eén van de advocaten van de burgerlijke partijen van de overval in Aalst, bekloeg zich gisteren over de laksheid waarmee sommige inlichtingen over Aalst (acht doden) zijn behandeld. Meester De Meerleer: "Op 9 november 1985, de dag van de raid in Aalst, zijn tussen 14 en 18 uur schietoefeningen gehouden op een stort nabij Vilvoorde. Daar is munitie gevonden die overeenstemd met de munitie de gebruikt is in Aalst. Aan dat stort is een beige Ford Taunus opgemerkt. In Aalst zagen getuigen vlak voor de overval ook een beige Ford Taunus. De getuigen herinnerden zich de wagen omdat hij zonder lichten reed. Deze piste werd nooit uitgediept."

Navraag bij mensen die het kunnen weten, bracht gisteren aan het licht dat wel hard gezocht is naar de beige Ford Taunus. Van alle verdachten en hun familie- en kennissenkring werd nagegaan of nergens een beige Taunus opdook. Commentaar van een bende-speurder: "We hebben die Taunus niet gevonden, de eigenaar evenmin. En in een onderzoek kan je met een materieel bewijsstuk pas vooruit als je er een naam kan op plakken. Die wagen had ons ver kunnen brengen, we hebben hem nergens gevonden."

Bron: Het Belang van Limburg | 10 Februari 1996

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube