31

Boemerang wrote:

Het is een witte Ford Taunus, gestolen natuurlijk, die we uitrusten met magnetische fluorescerende oranje banden, een blauw zwaailicht, eveneens magnetisch, en een radioantenne.

Ben wrote:

Over de Ford gebruikt bij de moord op Francis Zwarts: één jaar voor de overval in Zaventem gestolen. In november 1987 teruggevonden in de buurt van UCL in Brussel.

Op het Franstalig forum vond ik ook nog informatie terug over een andere Ford Taunus. Ik vraag me wel af of het hier niet gaat over de Taunus gebruikt voor de overval in Zaventem, buiten de data komt al de rest overeen. De Ford werd gestolen tussen 23 en 26 februari 1982 op de parking van de nationale luchthaven. Het werd op 6 juni 1984 op de Avenue Marcel Thiry in Sint-Lambrechts-Woluwe (in de buurt van de UCL-campus en het Saint-Luc ziekenhuis). Toen het voertuig gevonden werd, had het in het dak een gat met een diameter van 2 cm (op dezelfde plaats waar de radio-antennes zitten bij de rijkswachtvoertuigen).

Tussen 22 en 26 februari 1982 wordt een Ford Taunus gestolen op de parking van de luchthaven in Zaventem, amper een maand nadat Beijer zich beklaagde bij de rijkswachthiërarchie over de straf die hij had gekregen omdat hij een collega had afgeluisterd. Het gaat om de wagen die later zal gebruikt worden bij de komende goudroof.

(...) Op 6 juni 1984 wordt de gestolen Ford Taunus gevonden, die werd gebruikt bij de goudroof, op de Avenue Marcel Thiry in Sint-Lambrechts-Woluwe [Google Maps], in de omgeving van de UCL en het Saint-Luc hospitaal. Er zit een gat in het dak van de wagen, daar waar bij rijkswachtwagens de radio-antenne wordt geplaatst.

Bron: Loden jaren | Paul Ponsaers

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube