11

Herr Flick wrote:

Buiten die ene keer in Temse, waar men die vesten moest hebben.

Lees dit eens, dan lees je dat de rijkswacht er voor iets tussen zit en waarschijnlijk voor heel veel. Feiten » Temse en daar staan artikels met als titel Rijkswachtconnectie 1, 2 en 3.

Toch als je de getuigenis van David hoort. Ze kwamen vanachter het muurtje gesprongen. Dus krijg ik gewoon het gevoel dat ze hen zaten op te wachten. Waarom komt men op exact dat moment van achter het muurtje gesprongen?

Dit doet me ook vermoeden dat er bendeleden in burger kunnen rondgelopen hebben in het magazijn, die de anderen meedeelden wie zich waar bevond in het magazijn of wanneer ze richting parking, ingang of uitgang kwamen. Of is dit te ver gezocht?

In Wallonië zou men ook bepaalde neergeschoten personen nog omgedraaid hebben en nog een bijkomend nekschot gegeven hebben wat typisch is voor afrekeningen bij de maffia.

13

club_le-happy-few wrote:

Dit doet me ook vermoeden dat er bendeleden in burger kunnen rondgelopen hebben in het magazijn, die de anderen meedeelden wie zich waar bevond in het magazijn of wanneer ze richting parking, ingang of uitgang kwamen. Of is dit te ver gezocht?

Zeker niet te ver gezocht, ik denk zelfs dat het zo was. Als je dan weet dat er mensen in café Fox gezien zijn die tot de bende Haemers behoorden, dan is u theorie perfect mogelijk. En neem daar het verhaal van kuros bij die naar de Delhaize gestuurd werd en andere moorden die tot het complot kunnen behoren dan denk ik toch dat het mogelijk is dat de mensen op commando gedood werden.

14 (edited by club_le-happy-few 18-02-2008 19:11)

Is het mogelijk dat op het moment van de holdup in Aalst in de Delhaize nog andere leden van de Bende rondliepen? Natuurlijk niet in de rol van overvaller, maar gewoon burger. Zoals er ook rijkswachters in burger op evenementen of in grootwarenhuizen kunnen rondlopen. Die hen eventueel aanwijzingen konden geven (personen helpen zoeken of aanduiden) of helpen als er iets misliep. Ik heb het dus niet over de hulp buiten, maar over extra hulpkrachten binnen (in geval van nood).

Hoe komt het dat Philippe De Staerke altijd toevallig overal gezien wordt kort voor feiten gerelateerd aan de Bende? Als je een overval gaat plegen, ga je als bekende gangster vlak voor de feiten geen pint gaan drinken in het plaatselijke stamcafé? Of het moet om provocatie gaan of opzettelijk verduisteren van bepaalde pistes.

Maar als hij in Waver en Aalst onschuldig was? Gaat hij dan echt een gevangenisstraf van 10 jaar aanvaarden, ondanks dat hij geen moorden heeft gepleegd.

15

Voor mij kan het zeker dat er hulp was in burger. Maar neem dat er mensen op commando vermoord werden en die naar de parking gebracht werden door mensen die de bende leden kenden, dan was het niet moeilijk om de juiste neer te knallen. Ik zeg dat er verbanden zijn tussen de nabestaanden van de slachtoffers, ze waren aanwezig op de seksfuiven. Dus als vrouw ga je gewoon mee met je man naar de winkel en je laat hem afknallen. Maar in Aalst zijn er fouten gemaakt: 1 persoon mocht niet vermoord worden en 1 moest vermoord worden en is niet vermoord.

Renne wrote:

Lees dit eens, dan lees je dat de rijkswacht er voor iets tussen zit en waarschijnlijk voor heel veel.

Als ik dat zo lees, dan moet ik onmiddellijk aan een andere zaak denken uit het waasland. Ze hebben het lijk wel teruggevonden, geëxecuteerd, maar geen dader(s). Het heeft daarom daar niet direct iets mee te maken, kan ook om een ander beerputje gaan, maar als ik dit nu lees, ja, waarom niet?

Is er ergens een lijstje beschikbaar met de namen van al de slachtoffers / getuigen?

18

Herr Flick wrote:

Want uiteindelijk waarom altijd GTI's  en geen Opel Manta of Ford Capri, of BMW, Saab of Porsche, ook allemaal vrij snelle wagens  in de jaren 80.

Goeie vraag, misschien komt hier dan weer Alain Weykamp in beeld, die nog voor d'Ieteren heeft gewerkt. Of misschien René Gondry.

Wat ik weet over de Golf van toen is dat het een klein - maar niet te klein - wendbaar en snelle auto was. Er waren ook vrij veel Golfs in omloop toen. Dus als je je wagen kwijt geraakte, maakte het niet zoveel uit omdat je op straat toch direct een nieuwe Golf kon pikken. Als de garargisten van de Bende gespecialiseerd waren in Golfs, was het ook logisch dat ze enkel voor de Golf kiezen.

club_le-happy-few wrote:

Dit doet me ook vermoeden dat er bendeleden in burger kunnen rondgelopen hebben in het magazijn, die de anderen meedeelden wie zich waar bevond in het magazijn of wanneer ze richting parking, ingang of uitgang kwamen. Of is dit te ver gezocht?

Ja en nee, er zijn genoeg getuigenverklarinegn die er op wijzen dat er in en rond de Delhaize 'steuntroepen' waren maar hoe stonden ze in contact? Liep er iemand in de Delhaize rond met een walkie-talkie? Lijkt me nogal opvallend. Als hij onopvallend in contact wil zijn met de moordenaars dan moet hij de beschikking hebben over de onopvallende microfoontjes zoals de Staatsveiligheid ze gebruikt.

Herr Flick wrote:

Is er ergens een lijstje beschikbaar met de namen van al de slachtoffers / getuigen?

Bedoel je een lijstje van de moorden van de bende van Nijvel of een lijst van alle onopgeloste moorden tijdens de jaren '80?

Herr Flick wrote:

Het heeft daarom daar niet direct iets mee te maken, kan ook om een ander beerputje gaan, maar als ik dit nu lees, ja, waarom niet?

Bedoel je de moord op rijkswachter De Vleeschauwer? Ik denk niet dat dat iets maken heeft met de Bende van Nijvel. Voor zover ik mij kan herinneren had het iets te maken met het illegaal storten van afval en waren er nogal rijke mensen bij betrokken.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Ik dacht inderdaad spontaan aan De Vleeschauwer, kan er natuurlijk zoals je zegt totaal niks mee te maken hebben, maar het is toch wel frappant dat ook hier niemand ooit voor veroordeeld is. Wel eens een paar arrestaties, maar die hebben ze allemaal terug moeten lossen.

Wat de golf betreft, ze moeten inderdaad een garagist/chauffeur gehad hebben die heel bedreven was met die GTI. Het voordeel van de GTI is, dat hij heel snel is, wendbaar, goed mengt in het verkeer, maar vooral zo'n achterklep heeft van waaruit ge gemakkelijk kunt schieten. Dus we komen terug op ons achtervolging, na de aanslag in Aalst, waarom schoten ze niet op die achtervolgende BMW?

In andere achtervolgingen zien we ze dat wel doen, ( bv. het stopmaneuvre om de voorbijrijdende rijkswachtwagen te doorzeven. Toen hadden ze geen GTI en konden ze de achterklep niet opengooien.)

20

Herr Flick wrote:

Wat de golf betreft, ze moeten inderdaad een garagist/chauffeur gehad hebben die heel bedreven was met die GTI. Het voordeel van de GTI is, dat hij heel snel is, wendbaar, goed mengt in het verkeer, maar vooral zo'n achterklep heeft, van waaruit ge gemakkelijk kunt schieten.

Wat ik denk en heb het even opgezocht en het klopt is dat het zoals je zegt makkelijke wendbare wagens waren, maar wat vooral het nuttige eraan was als je iets van auto's kende dat hij over een turbo motor beschikte en als je die dan nog eens kan opdrijven dan heb je perfecte hold-up wagen.

Misschien hielpen er mensen uit het Aalsterse aan de wagens. Podevijn (lees Gangterpolis bij 1985 Aalst) was een garagist en had er ook connecties in en ze gingen voor het opdrijven van wagens. Speciaal naar Duitsland en testen hun wagens hier op het circuit in Zolder. Hij en zijn vrienden zaten in een raceclub.