1

Topic: Italiaanse connectie

Heeft er iemand meer informatie over de Italiaanse vrienden van Philippe De Staerke:

  • De broers Rosario en Domenico Pulci. Ik heb ooit gelezen dat ze een familieband hebben met De Staerke, maar weet niet of dit klopt.

  • Antonio Ingenito.

  • Pasquale Sanfilippo.

2 (edited by club_le-happy-few 24-02-2008 17:00)

Re: Italiaanse connectie

Pasquale Sanfilippo: Kan dit een valse naam geweest zijn? Is ook een naam van gangster eind 19de eeuw.

Re: Italiaanse connectie

Antonio Ingenito (Sint-Gillis). Op 12-1-1983 vrijgelaten in zaak van gestolen Delvaux-schilderij te Nodebais (26-11-1982).

Pasquale Sanfilippo (Molenbeek). Januari 1976 in hechtenis nadat in de bar waar hij portier was (Le Chat sur le Toit, Wavre) de buit van een juwelendiefstal te Boussut (5-3-1975) werd teruggevonden. Juli 1982 aangehouden op verdenking mededaderschap van gewapende overval op postkantoor Rossinistraat, Anderlecht (6-7-1981).

4

Re: Italiaanse connectie

Delta-groep zoekt bij Italianen in Brussel naar wapens

De Delta-groep van het parket van Dendermonde kwam naar Brussel om sporen te vinden die zouden kunnen leiden tot de ontmaskering van de zogenaamde Bende van Nijvel. Ook zoeken ze aanduidingen om de afschuwelijke moordpartij bij Delhaize van 9 november 1985 te Aalst op te lossen.

Rijkswachters en leden van de gerechtelijke politie zochten naar aanknopingspunten bij Italiaanse relaties van de clan De Staerke die opgesloten zit in Dendermonde. Zo berichtte de Delta-groep huiszoekingen bij Italianen in Sint-Gillis, Molenbeek, Anderlecht, … Veel belangstelling ging naar wapens. Maar het ziet er niet naar uit dat veel succes werd behaald. (…)

Bron: Gazet van Antwerpen | 19 Februari 1987

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube