1

Topic: Brusselse federale politie lost 15 jaar oude moordzaak op

Het Brusselse parket heeft maandag de aanhouding bevestigd van een verdachte in de vijftien jaar oude moordzaak op een zakenman uit Overijse. Stavros Varzos werd in 1996 doodgeschoten in Watermaal-Bosvoorde. Dankzij nieuw DNA-onderzoek kwam er vorig jaar een doorbraak die leidde naar een verdachte.

Varzos was de gerant van een cateringbedrijf en vervoerde regelmatig grote sommen geld. Op 16 december 1996 ging de man een deel van zijn inkomsten storten aan de Vorstlaan in Watermaal-Bosvoorde, toen hij werd neergeschoten. Zijn lichaam werd vanuit zijn eigen wagen in een straat iets verderop gedumpt. Het voertuig van het slachtoffer werd wat later nog opgemerkt in een andere straat in de gemeente, en uiteindelijk teruggevonden op de parking van de supermarktketen GB in Waterloo.

Ondanks jaren onderzoek kon de dader niet worden geïdentificeerd. De doorbraak kwam er toen de politie in 2011 nieuw DNA-onderzoek besloot te voeren. Dat leidde naar een verdachte, die op 25 mei 2011 in Brussel werd aangehouden. Zijn aanhouding werd maandag bevestigd door het Brusselse parket. De verdachte blijft de feiten ontkennen. De Brusselse parketmagistraat gaf geen verdere details over het lopende onderzoek.

Bron: De Standaard

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Brusselse federale politie lost 15 jaar oude moordzaak op

Zie wel dat het mogelijk is. Zelfs na 15 jaar. Heb het gevoel dat DNA-onderzoek aangaande de Bende van Nijvel een beetje het ondergeschoven kindje is. Kunnen ze daar niet een nieuw onderzoek naar opstarten? Zijn toch in het bezit van sigarettenpeuken? Haren? Kunnen we in ieder geval een aantal verdachten cq betrokkenen uitsluiten. Toch?

Re: Brusselse federale politie lost 15 jaar oude moordzaak op

Je bent de zoveelste die hierop hamert. Er lijkt zoveel verloren gegaan. Ook is er nog altijd geen duidelijkheid over wat er nou precies aan DNA is en wat er mee is gedaan of nog gedaan zal worden. Tevens werkt de Belgische wet nog steeds niet mee. Privacy regels zijn van toepassing. Als alles was bewaard gebleven en er vrijuit onderzocht mocht worden, waren enkele overvallen allang opgelost (en daarmee wellicht het hele bende-raadsel. Het heeft iets triestig.

Re: Brusselse federale politie lost 15 jaar oude moordzaak op

Dan kunnen wij dus concluderen dat het niet alleen om onkunde gaat, maar ook om niet willen. Om iets dat ZO veel impact heeft gemaakt als de bloedige raids van de Bende van Nijvel onder het vloerkleed te poetsen, en het te gooien op Privacy regels. Begrijp me niet verkeerd: Privacy is een hoog goed, maar om hierin geen uitzondering te maken. Maar wat ik persoonlijk denk en vermoed: ze wachten de verjaring af.

5 (edited by Mistery 05-01-2012 20:39)

Re: Brusselse federale politie lost 15 jaar oude moordzaak op

Michiel wrote:

Maar wat ik persoonlijk denk en vermoed: ze wachten de verjaring af.

Daar lijkt het dus wel heel erg op, heb nog steeds de indruk dat de bekende CWB zich hier niet hun hoofd aan willen stoten. Er zouden een verdachten kunnen worden gearresteerd en die gaan dan praten! Als de technieken in het DNA onderzoek tegenwoordig zo ver gevorderd is, waarom dan geen nieuw DNA onderzoek, al dan niet met buitenlandse expertise.

"Niets is wat het lijkt, want de waarheid veranderd nooit"