1 (edited by K& 10-05-2011 21:55)

Volgens recent verkregen info werd dezelfde nacht als en dichtbij de diefstal in Erps-Kwerps nog een andere autodiefstal gepleegd: een luxe Mercedes Taxi die drie maanden later werd teruggevonden in de parking van de luchthaven, volgeschuimd?

Slaap nu eens rustig! Weeral hele bendes autodieven op pad, dezelfde nacht in dezelfde gemeente? Tevens werd in de woning een PC-laptop meegenomen zegt men, maar dit is moeilijk te geloven daar deze toen nog zeer nieuw waren, denk ik.

K&, heb je preciezere gegevens? Locatie? Een beschrijving van de auto? Wat bedoel je met 'volgeschuimd'?

3

Hestur wrote:

Wat bedoel je met 'volgeschuimd'?

Een brandbusapparaat dat leeggespoten wordt in het voertuig om ervoor te zorgen dat er geen vingerafdrukken gevonden worden.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

4 (edited by K& 04-04-2012 20:13)

Geen extra gegevens meer, wel een goede bron. Het was een tip van iemand die ook vertelde dat er toen tegenover het eigendom van Mer. (denk ik) in Erps-Kwerps parking een bouwval stond welke een ideale uitkijk zou kunnen zijn om de hoofdweg in het oog te houden tijdens de diefstal. Nu ondertussen weten de leden van "tueries" wel dat er zelfs wagens gestolen werden uit de VW fabriek in Vorst en uit rue du mail VW, enz. Een dezer wagens werd ook uitgebrand gevonden in het Bos van Hourpes -> vuilbak.

Dus vergeet alle super diefstallen toegewezen aan de Bende van Nijvel: niets ongewoons. Volgens mij zijn de autodieven niet noodzakelijk de Bende van Nijvel maar profs. De Bende van Nijvel kende waarschijnlijk niets van wagens en kocht gewoon gestolen wagens die ze besteld hadden in het milieu.

Ja of hun logestieke cel leverde deze wagens. Ze werden uiteindelijk ook wel eens aangepast aan de noden van de gebruikers. En zou een groep zoals de Bende van Nijvel zolang onder de radar kunnen blijven indien ze hadden samengewerkt met andere gekende criminelen waar ze hun inkopen deden?

Het is volgens mij met hun voertuigen net zo gegaan als met de andere middelen (Temse - Dekaise - etc) Ze hebben hun eigen materiaal gezocht en buit gemaakt om te gebruiken. Zo kennen ze de afkomst en kwaliteit en weten ze dat er niemand is die hen kent en dus een potentieel spoor vormt naar de bende.

Servo per Amikeco
K& wrote:

De Bende van Nijvel kende waarschijnlijk niets van wagens en kocht gewoon gestolen wagens die ze besteld hadden in het milieu.

Niet mee eens. Bij sommige diefstallen werden wapens van de bende gebruikt, bv om die hond af te maken. Een sterke indicatie dat ze hun autodiefstallen minstens ten dele zelf pleegden.

7 (edited by Michiel 06-04-2012 07:49)

De club rond de bende had zeker contacten met garagisten, vluchtauto's regelen en prepareren zou ongetwijfeld geen probleem moeten zijn. Ben het met Hestur eens dat de bende zijn eigen auto's uitzocht. Waren er geen contacten met rally-rijders? (Besproken in een ander topic?) Of in ieder geval vermoedens?

8

K& wrote:

Nu ondertussen weten de leden van "tueries" wel dat er zelfs wagens gestolen werden uit de VW fabriek in Vorst en uit rue du mail VW, enz. Een dezer wagens werd ook uitgebrand gevonden in het Bos van Hourpes -> vuilbak.

En toevallig moet dit wel de avond zijn waarbij de zatte broers Barbier met elkaar op straat vechten, waardoor de politie tussenkomt en de telexen later worden gevonden bij een huiszoeking. Uitgerekend die nacht vertrekt er een nieuwe Passat vanop de parking VW 500 meter daar vandaan en wordt er 's nachts in brand gestoken op dezelfde plaats in het bois de Hourpes als later de Australische kist van Aux Trois Canards.

Wedden dat ze dit nog steeds niet weten! Puur toeval: in een klein artikel le soir gevonden naast andere zaken.