Inderdaad. Als er een ploeg eens tijd had, zullen die daar eens een passage gedaan hebben en de rest hangt af van hun bevindingen.

Servo per Amikeco

Cossiga over de aanslag op de WTC torens

De Canadese nieuwswebsite Global Research is begonnen met het opnieuw publiceren van een serie verhalen uit de oude doos. Een verhaal dat zij vandaag terug bovenhaalden was dat over een interview dat de vorige Italiaanse premier Francesco Cossiga op 30 november 2007 gaf aan de gerespecteerde Italiaanse krant Corriere Della Sera. (1)

Het betrof zijn verhaal over de aanslagen op o.m. de WTC-torens in New York. Een verhaal dat blijkbaar bij velen geheel vergeten is en nooit de rest der grote media haalde. Volgens Cossiga was deze aanslag het werk van de CIA en de Mossad en was dat bij vele inlichtingendiensten ook goed geweten.

Zo verklaarde hij (in Engelse vertaling): "[Bin Laden supposedly confessed] to the Qaeda September [attack] to the two towers in New York [claiming to be] the author of the attack of the 11, while all the [intelligence services] of America and Europe ... now know well that the disastrous attack has been planned and realized from the CIA American and the Mossad with the aid of the Zionist world in order to put under accusation the Arabic Countries and in order to induce the western powers to take part ... in Iraq [and] Afghanistan."

Francesco Cossiga was een christen-democratisch politicus die het o.m. bracht tot premier en president van Italië. Hij was ook altijd nauw betrokken bij het veiligheidsbeleid, onder meer tijdens de ontvoering en moord op premier Aldo Moro, een partijgenoot.

Hij erkende later een der oprichters te zijn geweest van de Italiaanse tak van Gladio, een netwerk van de Navo van geheimagenten dat later betrokken bleek een waslijst van aanslagen. Waaronder die in onder andere Italië, België en Turkije. Daartoe rekenen sommigen ook die van de Bende van Nijvel.

Het idee van de aanslagen in New York was volgens Cossiga om zo de Arabische wereld zwart te maken en een aanval op Afghanistan en Irak uit te lokken. Het lijkt overeen te komen met de hier door lezers al meerdere malen aangehaalde verklaringen van de Amerikaanse generaal en gewezen Navo-opperbevelhebber Wesley Clark. (2)

Ook die stelde dat men die aanslagen gewoon als excuus gebruikte om reeds lang klaarliggende plannen uit te voeren voor een aanval op landen in het Midden-Oosten, waarbij ook o.m. Syrië, Soedan en Iran zaten. Waarom die vroegere Navobaas zo scherp uit de hoek kwam is natuurlijk de vraag. Woedend omdat hij naast een benoeming pakte?

Het verhaal doet denken aan dat van de vroegere Nederlandse premier Ruud Lubbers (CDA) over de Pakistaanse kernspecialist Abdul Qadeer Khan die met succes in België en Nederland de technologie kwam verzamelen voor het maken van een Pakistaanse atoombom.

De Nederlandse regering van Ruud Lubbers wou hem toen arresteren maar dat mocht van naar zijn zeggen van de CIA niet. Zijn verhaal kwam kort nadat hij bij de VN als Hoog Commissaris voor de Vluchtelingen was ontslagen na een zaak van ongewenste intimiteiten in zijn bureel.

Bron » willyvandamme.wordpress.com (Willy Van Damme is de schrijver van Handelaar des doods m.b.t. Jacques Monsieur).

  1. www.globalresearch.ca

  2. Het verhaal van Wesley Clark op YouTube. Het meest uitgebreide is het tweede, het betreft hier een toespraak: YouTube

Interview van generaal Wesley Clark met Amy Goodman op 2 maart 2007. Een gelijkaardig verhaal van zijn hand is te zien op dit webadres » YouTube

Servo per Amikeco

13

Zou me niet verbazen, de uitspraken van Cossiga. De Amerikanen zijn meesters in het opzetten van zulke operaties. Kijk naar Pearl Harbor in 1941. Dit leidde tot Amerika's (officiële) deelname aan WW2. Kijk naar het 'Tonkin Incident' in 1964, Amerika's deelname aan de Vietnam tragedie. Gewoon bedriegerij om de bevolking achter hun plannen te krijgen. Idem met de WTC-torens.

9-11 is achteraf gebruikt om een paar oorlogen te beginnen. Ik heb het internet wel eens afgestruind voor zogenaamde bewijzen voor een complot. Explosies voor het vliegtuig insloeg, lichtflisten, enz. Het gevolg is dat zulke discussies in een eindeloos welles-nietes spelletje belanden en verschrikkelijk vaag worden. Je bent een believer of niet. Enig serieus te nemen bewijs voor een twin-tower-complot, heb ik nog nooit gezien. Wel vind ik het fasinerend dat mensen zo gevoelig en achterdochtig zijn, dat ze in staat zijn alles te geloven.

9-11 is echt zo'n case waarvan je achteraf kan zeggen dat de geheime diensten de signalen hadden moeten ontdekken, maar er zijn langs geglipt. Vergelijkbaar met bv. de Breivik-zaak. Of neem Pim Fortuyn. Legio mensen denken nog steeds dat de overheid van de moordplannen wist en het heeft laten gebeuren omdat de staat 'er belang bij had'.

Of de moeders aller complotten: het zionisme, het derde rijk en de bilderbergmacht. Weldenkende mensen hoor je hier niet over. Je leest het alleen op websites van gesjeesde personen met paranoïde trekjes.

Terug naar de Bende van Nijvel. Door het vele werk dat oa Dim en Boemerang hebben verricht, zal ik niet zo dom zijn om een Gladio-achtige theorie uit te sluiten. Maar laten we eerlijk zijn. Alles met en rond de Bende riekt naar geld, drugs en een bepaalde levensstijl. Een stijl die goed past bij die jaren '80. In korte tijd (20 jaar) was iedereen in West-Europa rijk geworden, geld was overal. De spanning met de Sovjet Unie was om te snijden. Mensen liepen rond met politieke buttons. Bomaanslagen in Parijs en Brussel. Criminelen profiteerden van de situatie.

Mocht ik het dan toch mis hebben. En de Bende van Nijvel had een politiek doel, dan vind ik het wel de domste actie aller tijden. Met het geld en de middelen dat de Bende had (opdrachten, huurlingen) hadden ze veel meer chaos kunnen scheppen, dan deze reeks laffe moorden. Ik zou het in dat geval als mislukt beschouwen. De supermarktterreur veroorzaakte geen enkele aardbeving, alleen maar menselijk leed.

Vergeet niet dat er een aantal sleutelfiguren uit politiek pluimage deel uitmaakten van de "toevallige" slachtoffers. En dat de bende de befaamde Ingram geluidsdempers bij Dekaise heeft geroofd net toen twee partijen beiden het patent wouden kopen.

Het draaide volgens mij niet zozeer om het zaaien van terreur, maar wel om het afwerken van een agenda met een aantal doelstelling. Zoals het vergaren bepaalde informatie, vergaren van materiaal (de nieuwe MP5SD, Ingram SD), uitschakelen van enkele figuren en tussendoor de incompetentie van het gerecht in de kijker zetten zodat de publieke opinie beïnvloed werd.

Servo per Amikeco

Sorry DeadLetterBox, wat jij sleutelfiguren noemt, noem ik toevallige slachtoffers.

Het patent-verhaal dekt niet de lading van de overval. Want waar zijn dan de feiten en bewijzen of aanwijzingen dat de overval die dag aan de patenten gekoppeld kan worden?

Ook het afdraaien van een agenda, herken ik niet in de feiten zoals ze nu liggen. Ik zie vooral gewelds- en lefexplosies. Een rode draad of agenda zie ik althans niet.

17 (edited by DeadLetterBox 20-08-2012 17:15)

Om een zaak op te lossen waar fysieke bewijslast ontbreekt en zaken troebel worden, moet je soms punt A en B zelf verbinden met de aanwijzingen die voorhanden zijn en naar de meest logische verklaring zoeken. Door enkel en alleen feiten te bekijken kom je nooit nergens tenzij de dader zijn memoires schrijft en even handig in je schoot komt werpen.

Het onderzoek is meermaals fel beïnvloed geweest door een hogere macht duidelijk met de intentie om de speurders te hinderen wanneer ze een bepaalde piste namen. Voor een bende ordinaire bloeddorstige gangsters zal geen enkele hoogwaardigheidsbekleder, laat staan een hele clan van die kerels, hun macht misbruiken om hen te beschermen en een onderzoek te hinderen. Daar komt bij dat de gebeurtenissen in die periode, waarvan veel politiek gebonden, zoals WNP, CCC en dergelijke, allemaal op één of andere manier in verbinding lijken te staan.

Alhoewel ik je heel graag gelijk zou geven Noorderling, zodat ik gerust kan zijn dat mijn vaderland plichtsbewust gehandeld heeft, vrees ik dat er gewoon té veel aanwijzingen zijn om te negeren dat er meer in het spel was dan enkel banditisme.

Servo per Amikeco

18

Samenzweringstheorieën heb je overal en altijd. Zodra er een beroemdheid sterft, duiken er believers op. Prinses Diana, Marylin Monroe, Kurt Cobain, Elvis Presley, ... ga maar na. Was al bij de Grieken zo. Toen Alexander de Grote of Germanicus het loodje legden, werd er ook over een moordcomplot gesproken. Terwijl Alexander de Grote zélf niét leek te denken dat-ie vergiftigd werd. smile

Dus als er een vliegtuig in een toren vliegt, moet er uiteraard een samenzweringstheorie van komen. Dat gaat van disccussiëren over de beruchte foto met het gezicht van de duivel die in de vuurbal aan de twin towers te zien is over de CIA tot word-documentjes waarin de vluchtgegevens onder bepaalde lettertypes hoogst bizarre torensymbolen en doodskoppen opleveren.

Allemaal waar zijn kan niet. Misschien dat er wel zaken kloppen. Maar allemaal? Nee hoor. 'Ze' weten echt niet alles. Alsof de overheid tijd en geld zou hebben om iedereen met camera's in het oog te houden. De overheid is veel minder alwetend dan velen denken.

Daar ben ik het mee eens. Ik kan maar moeilijk geloven dat achter 9/11 een complot van een Westerse mogendheid zit.

Servo per Amikeco

20

Ik zou dat toch maar niet té snel besluiten. Ik weet niet of de "bovenwereld" in de US de aanslag op één of andere manier zelf mee hielp uitvoeren (al dan niet met de Mossad), maar ik vind het lang niet ongeloofwaardig dat ze van één en het ander op de hoogte waren. Niets paste beter in hun politieke agenda dan 9/11. Dat deze kerels op ethisch gebied monsters zijn moet ook niet meer bewezen worden.

Bovendien, niet vergeten dat de CIA en de Saoudi's samen verantwoordelijk zijn voor het lanceren van een virulente islam, om de Sovjets een loer te draaien in Afghanistan en om het naar-links-neigende Pan-Arabische ideaal van Nasser te counteren. En hetzelfde verhaal met de jihad tijdens de oorlog tegen de Serviërs. Ze hebben nota bene actief duizenden korans verspreid in Azië, er de heroïnehandel een boost gegeven, wapens geleverd, de mujahideenopleiding verzorgd in trainingskampen in Azië en de VS zelf, militante islamgroeperingen helpen oprichten, ...

Al Qaeda is er enkel en alleen gekomen door US-schaduwpolitiek. De bewijzen zijn overweldigend. En dat is geen conspiracy. Het is me niet helemaal duidelijk of ze de organisatie nog steeds als een instrument zien of dat ze momenteel oogsten wat ze toen gezaaid hebben (een Frankenstein).

Het wordt allemaal al snel in de hoek van de conspiracytheorieën gegooid, samen met de satanische rookwolk en wie weet welke nonsens, maar lees eens een boek zoals "The Road to 9/11: Wealth, Empire and the Future of America" van Peter Dale Scott (niet bepaald een nitwit). Zeer verhelderend.