Topic: Belgische gangster blaast zichzelf op tijdens overval

Een zware Belgische gangster is in Frankrijk omgekomen tijdens een spectaculaire overval op een geldtransport. Concetto ‘Tino' Cianciolo (51) werd verrast door de voortijdige ontploffing van zijn eigen springstof op de deur van de gepantserde wagen. Hij was op slag dood.

vaarde professionals die donderdagochtend het geldtransport van de firma Brink’s in Signy-le-Petit, in de Franse Ardennen, overvielen. ‘Om de gepantserde wagen tot staan te brengen, hadden ze springstof begraven in het wegdek’, klinkt het bij de cel banditismebestrijding in Rijsel. ‘De lading werd tot ontploffing gebracht op het ogenblik dat het voertuig passeerde.’

De springstof in het wegdek was bedoeld om de banden van het voertuig aan stukken te rijten, zodat het vanzelf zou stoppen. Maar de lading die in Signy-le-Petit werd gebruikt was wellicht te zwaar. Door de knal werd de gepantserde vrachtwagen in de berm naast de weg geslingerd, waar hij op zijn zijkant tegen een boom tot stilstand kwam.

‘De overval op het geldtransport van de firma Brink's in Signy-le-Petit in de (Franse) Ardennen is het werk van professionals’, zeggen de Franse speurders van de cel banditismebestrijding in Rijsel. ‘De daders wisten niet alleen dat de transportwagen tijdens zijn ronde de Route Départementale 20 zou gebruiken, een weg die er tussen Signy-le-Petit en Saint-Michel verlaten bij ligt. Zij wisten ook wanneer hij daar zou passeren.’

http://1.nieuwsbladcdn.be/Assets/Images_Upload/2012/12/02/geldtransport.jpg.h380.jpg

‘Om de gepantserde wagen tot staan te brengen, hebben de overvallers bovendien een methode gebruikt die nooit eerder in ons land noch in onze buurlanden is vertoond. Zij hebben springstof in het wegdek begraven en hebben de lading tot ontploffing gebracht op het ogenblik dat het voertuig van Brink's passeerde. Zij kozen de plek waar zij dat wilden doen met zorg uit: in een bocht, waar de chauffeur vaart zou minderen.’

De drie geldkoeriers raakten daarbij gewond, twee van hen zelfs vrij ernstig. Terwijl twee gemaskerde gangsters hen met kalasjnikov-machinepistolen bedreigden, liep Concetto ­Cianciolo (51), de bommenmaker van de bende uit de streek van Charleroi, naar de achterkant van het geldtransport. Hij kleefde een kader met semtex —?een kneedbare springstof uit ex-Joegoslavië?– tegen de achterklep om er een opening in te maken waar een man doorheen zou kunnen klauteren.

Bijna onthoofd

Daarbij moet iets fout zijn gegaan. Ofwel was de lont in de springstof te kort, ofwel is Cian­ciolo gestruikeld toen hij wegliep om dekking te zoeken. Hoe dan ook, Cianciolo werd door het weggeslagen stuk van de achterklep omzeggens onthoofd en was op slag dood.

Toen zijn medeplichtigen ­Cianciolo roerloos op het wegdek zagen liggen, hielden ze de overval nog niet meteen voor bekeken. Ze graaiden eerst de helft van de 500.000 euro mee die in de wagen van Brink's lag. Pas daarna legden ze het lichaam van hun vriend in de koffer van hun zwarte Mercedes coupé, om weg te stuiven in de richting van de Belgische grens.

Onderweg beseften ze dat ­Ciancolo overleden was. Net voor de grens, in La Neuville-en-Joûtes, dropten ze zijn lichaam in een bos. Daar werd het de volgende dag aangetroffen door een jager.

De zwarte Mercedes die voor de overval werd gebruikt, werd uitgebrand teruggevonden in een bos van Aiseau-Presle, bij Charleroi. Dat is volgens de speurders waarschijnlijk ook de thuishaven van de overvallers. Van de twee kompanen van Concetto Cianciolo ontbreekt voorlopig elk spoor.

De spectaculaire overvalmethode van het trio is volgens de Franse speurders ‘nooit eerder gebruikt in ons land, noch in onze buurlanden’. De daders waren uitstekend voorbereid: ‘Ze wisten dat de transportwagen tijdens zijn ronde de Route Départementale?20 zou gebruiken, een weg die er tussen Signy-le-Petit en Saint-Michel verlaten bij ligt. Ze wisten ook wanneer hij daar zou passeren. En ze kozen hun plek met zorg uit: in een bocht, waar de chauffeur vaart zou minderen.’

http://1.nieuwsbladcdn.be/Assets/Images_Upload/2012/12/02/4e411bca-3cb5-11e2-b0ef-90f5274be766_original_tablet.jpg.h380.jpg

Re: Belgische gangster blaast zichzelf op tijdens overval

Straf verhaal!

Re: Belgische gangster blaast zichzelf op tijdens overval

Concetto Cianciolo (51) was een bekende figuur in de bandietenkringen van Charleroi. Hij werd vaak gezien met leden van de bende rond Alex Varga, een topgangster die zich gespecialiseerd heeft in overvallen op geldtransporten met gebruik van oorlogswapens en springstof.

Meer » www.nieuwsblad.be

Re: Belgische gangster blaast zichzelf op tijdens overval

10 kleine gangsters die gingen voor de zegen, eentje blies zichzelf daar op en toen waren ze nog met negen.  Laat het spelen met bommetjes over aan de vakmensen.

Re: Belgische gangster blaast zichzelf op tijdens overval

Brinks-Krapul: 1-0

Servo per Amikeco

6

Re: Belgische gangster blaast zichzelf op tijdens overval

Opgepast nu voor de "copy-cats". Er zijn altijd naäpers die denken het beter te kunnen.