DeadLetterBox wrote:

Robert, het is volgens mij een utopie om te denken dat er ooit een absolute rechtvaardige staat zou bestaan.

Prima stuk van DLB. Corruptie is een menselijke traditie, die volgens mij vooral voortkomt uit onze overlevingsdrang en uiteraard het recht van de sterkste. Je moet als land een behoorlijke democratische traditie hebben om er onderuit te komen. Ook een milde vorm van corruptie zoals Katholieken eeuwenlang hebben gebezigd onder het motto voor wat hoort wat, is nog altijd gebruikelijk in landen als Italië, Spanje, Frankrijk en was ook tot in de jaren '80 heel gebruikelijk in zuidelijk Nederland. Het zijn vooral de protestantse landen en dan met name Calvinistische landen die een vrijwel incorrupt blazoen hebben. Kijk bv. naar Scandinavië en Duitsland. Zonder die strenge principiële traditie had het er anders uit gezien, ook in Europa. Ik ben zelf overigens katholiek maar dat ter zijde.

België is niet alleen geheel Katholiek, maar had ook de pech dat Italianen zich in België vestigden. Iedereen wist in de jaren '80 in Nederland als je een leuk huis in België wilde bouwen dat je dan bij de wethouder moest zijn, of schepen heet dat geloof ik. En rechters waren vriendjes van politici. Toch heeft België zich er niet bij neergelegd en is het de afgelopen 30 jaar veel veranderd en hoort jullie land tegenwoordig tot de gezonde landen op de corruptielijst.

Toevallig ken ik de situatie in Oekraïne een beetje. Na Moldavië het armste land van Europa, de mensen overigens voelen zich geheel geen Europeaan. In Oekraïne is standaard zo'n 30% van al het geld dat rond gaat gereserveerd als smeergeld. Het zit er zo diep in, en als je er iets tegen doet heb je grote kans op een stel spierbundels aan de deur. Ook aangifte doen bij de politie daar heeft alleen zin, als je goede contacten hebt, bv als je op straat in elkaar geslagen wordt.

Vaak besef ik het grote geluk dat ik in Noordwest Europa geboren ben.

112

Robert French wrote:

Omdat ik als informant 5 maanden lang heb gewerkt aan de " bewijzen" rondom de financiële situatie rond leden van de bende van nijvel, en meer rond De Staerke [...] De Antwerpse drugbrigade die ik als bekend bij justitie, fotos, copies van neerlegging van het oprichten van papier-bedrijven en financiële doorsluizen naar Marbella in Spanje in een Belgische-Spaanse vennootschap voor immobiliën werden versluisd

Beste Robert, ik weet niet of ik het goed begrijp, maar in welke mate wijs je naar De Staerke met betrekking tot:

1. De Bende (zie je hem in het geheel betrokken of als bliksemafleider?)
2. De financiële constructies (slaan die deels op De Staerke of eerder op andere Bende-leden?).

Marbella doet me uiteraard denken aan de volgende personen: Deferm (zie dossier Atlas, maar ook Nihoul in zaak Dutroux), wapenhandelaar Kashoggi, ... maar ook Odile "Antonella" Pannecoecke (De zaak Cams). Zijn deze in verband te brengen op één of andere manier? Of Nitelet met zijn investeringen in Spanje?

113 (edited by Robert French 18-03-2013 01:19)

Op de fotos die ik heb meegebracht uit de Dominicaanse republiek en aan de drugbrigade heb afgegeven, werden onderzocht door W. Wuyts onderzoeker binnen deze cel.  Ik ben nadien per telefoon toen ik terug was in Miami de naam gekregen van een persoon, en de bevestiging dat het om drie andere "vrienden" zou gaan van de Staerke. Op de foto hebben de speurders kunnen inzoomen op een van de 4, en deze droeg een dure exclusieve horloge die werd buit gemaakt op een van de overvallen.

Later, enkele weken werd mij bevestigd dat inderdaad, gezien de reis beweging van deze personen werden vastgelegd met andere informatie, groen licht gegeven verder te werken en informatie te winnen, wat dan ook geleid heeft tot de bankinformatie ed. Een Belgische immobiliën makelaar, die lang een zeer bekend restaurant heeft uitgebaat op de Turnhoutsebaan in Borgerhout heeft de heren en dames ondergebracht in een van zijn appartementen in Sosua, nadat ze werden getipt over Interpol en in een klein hotel dat werd uitgebaat door een cubaan in sosua werden deze agenten betaald om te verdwijnen.

Deze informatie bracht op het spoor dat tijdens dat verblijf de "heren" samen met de Immobiliën makelaar in de stad bij een notaris, en nadien bij de banco popular rekeningen hebben geopend. Een kopie der statuten werd overgedragen aan de cel Drugsbrigade van Antwerpen. Guy Bellemans, gekend in andere corrupte affaires zoals Superclub en zeker de heren J. Maes, en M. De Schutter, stonden bekend.

Al deze informatie en getuigenissen werden gemeld en bewijzen ingedragen, doch nooit toegevoegd aan de openbaarheid. Zeker de weg naar het nest van corruptie binnen de magistraten en de verschillende financiën, want het ging hier om meerdere sporen uit verschillende bendes en namen. Op het laatste word ook nog de zoon van Bellemans teruggevonden in andere zwendel en Marbella bezoekende heren zoals Coks. Spijtig genoeg te weinig informatie om de betrokkenheid van anderen zoals J. Maes te linken » www.gremberghe.nl

Dat is dan ook de menigte waar ik gedeeltelijke mee in aanraking kwam. "Zo dicht" word alle Belgische verbindingen tussen Criminaliteit en justitie niet onderzocht » willyvandamme.wordpress.com

dim wrote:

Beste Robert, ik weet niet of ik het goed begrijp, maar in welke mate wijs je naar De Staerke met betrekking tot de Bende.

Werd bevestigd door de foto's, en nogmaals bevestigd door de cel drugbrigade Antwerpen.

114

Dank Robert, zeer interessant allemaal. Is de naam gekend van die "drie andere vrienden"? Ik bedoel, komen ze uit de zigeunermilieus en/of komen ze ook voor in de klassieke Bende-dossiers (genre Karafilis, Papadopoulos, Pulci, ...)? En zou dit kunnen een bevestiging zijn van de recent opgerakelde schakel Claude Nitelet (die onrechtstreeks ook te linken is aan De Staerke)?

Robert French wrote:

Op de foto hebben de speurders kunnen inzoomen op een van de 4, en deze droeg een dure exclusieve horloge die werd buit gemaakt op een van de overvallen.

Eén van de twaalf Cartier-horloges die gestolen werden tijdens de overval op de luchthaven van Zaventem op 26 oktober 1982? Maar dat waren horloges voor vrouwen. Zie  » Jean-François Buslik

Of gaat het om een horloge gestolen tijdens de overval op de  juwelierszaak in Anderlues op 1 december 1983?

116 (edited by Robert French 18-03-2013 10:47)

Hallo Dim, W. Wuyts heeft mij de naam De Staerke gegeven als enige naam die ik moest volgen, ik heb destijds vluchtig de namen horen vallen maar deze waren niet als objectief in mijn onderzoek. Zover ik mij kan herinneren, werd mij deze vluchtig besproken als Waalse vrienden die onze immobiliënmakelaar uit Borgerhout en Marbella met mij besprak tijdens onze verschillende reizen.

Niet vergeten dat als informant in dat dossier het zo is dat je niet permanent druk uitoefent naar de vraag of informatie van of over mensen om zo niet zelf erkend te worden. Er zijn nog verschillende details die ik later aan de cel drugbrigade heb doorgegeven.

Normaal hadden de agenten genoeg informatie over mijn werk, en hebben ze mij na 5 maand niet meer gevraagd om daaraan verder te werken. Ook ben ik later op een ander spoor gegaan in een ander dossiers, de vernieuwde versie van de French-Connection. Cocaïne-trafieken vanuit de Dominicaanse Republiek naar Europa toe, die werd gefinancierd door de plaatselijke maffia van wisselkantoren Dollars/peso, en een belangrijke persoon binnen de Familie Brugal, wat dan ook de grootste Rum fabrikant is van de Dominicaanse Republiek.

Voor deze zaak was ik regelmatig in Miami, New-york en de Bronx. Wat mij tevens ook vanuit de TROS vermist werd gevraagd (1996) om een gecombineerde parallel onderzoek te doen naar een vermoorde Nederlander die ook daarom in de Domenicaanse Republiek is terug gevonden, waar het lijk werd volledig versneden in kleine blokjes. Deze zaak werd ook opgelost.

Merovinger wrote:

Eén van de twaalf Cartier-horloges die gestolen werden tijdens de overval op de luchthaven van Zaventem op 26 oktober 1982? Maar dat waren horloges voor vrouwen. Zie  » Jean-François Buslik

Of gaat het om een horloge gestolen tijdens de overval op de  juwelierszaak in Anderlues op 1 december 1983?

Neen, dit was zeker geen dames horloge. Tevens de foto's dateren van rond 1993-1994. De Horloge was zeer groot, met goud en witgoud belegd met diamanten.

Werner wrote:

Robert, ik spreek helemaal niet van een geëvolueerde justitie, maar van een geëvolueerde wetgeving. Dit zijn 2 verschillende dingen uiteraard.

Als beiden niet afgestemd worden, blijft de mogelijkheid open dat het niet waterdicht kan functioneren. Klein voorbeeld: De wetgeving en de vele aanpassingen op het werk van informanten op Europees niveau en aangepast in het Europese parlement onder toezicht van de mensenrechten organisatie staan vast. Nederland en Amerika zijn beiden de beste landen om bescherming te bieden aan mensen die werken of gewerkt hebben als informant/geïnfiltreerd binnen criminele dossiers. De laatste aanpassing dateert van 2004.

Toen ik als informant werkte, was ik bestendig gewapend. Geen officieel ingeschreven wapen met vergunning en draagvergunning, wel een bijzonder wapen dat weinige dragen. Het ging hier om een Wahlter PPK, 9mm kort met afschroefbare knaldemper. Een tweede wapen aan de enkel, een Browning "Baby" 6.35 Een praktisch bestendige lijfwacht 7/7 en bij moeilijke situaties een ingehuurde lijfwacht extra » YouTube

In de Dominicaanse Republiek werd ik onder Bescherming genomen door de consulaire Amerikaanse diensten. Mijn villa was dag en nacht bewaakt door 4 gewapende gardes. (Die eenmaal een geplande moordpoging op mij hebben verijdeld).  Deze bewaakte villa stond in een beschermde Ranch die dan ook weer bewaakt werd door Amerikaanse Gi's, om de duidelijke reden dat Pablo Escobar en andere VIPs/maffia-bazen, Russische piloten die het laatste nieuwe gevechtsvliegtuig overgevlogen hebben op bestelling van het Pentagon, ... met akkoorden met de Amerikaanse justitie daar woonachtig waren » Google Maps | www.sea-horse-ranch.com

De Wahlter PPK werd door de cel drugbrigade, op mijn aanvraag, vernietigd na een ballistische proef door P. Lauwereyns een van de hooggeplaatste binnen de Antwerpse Drugbrigade. In 2009, na de komst van het comité P, en het open smijten van de oude dossiers, kan ik mij officieel niet meer bewapenen om mij te verdedigen. Dit werd besproken binnen de justitie in het land waar ik verblijf en dit wegens de andere wapenwetgeving in dit land "onmogelijk".

Als oud UDA air-commando, jaren wapenverkoop, ervaring en als informant in dossiers waar permanent het uitschakelen van personen noodzakelijk is, blijkt alle wetgevingen niet te functioneren. Bescherming van gezin, geen enkele die zich daarom interesseert. Dus, eigen budget, eigen regeling en dragen van een ongeoorloofd wapen permanent! Waakhonden op eigen rekening, noodnummers, infrarood kijkers, nachtelijke onrust en ga zo maar door. Dat is het leven van een officiële informant en op pensioen. Bedankt België. Dat wil ik aanvechten, deze wetgeving en het statuut, en daarom al dat schrijven aan alle instanties, die duidelijk doen of hun neus bloed.

118

Robert, ik kan u alleen maar bijtreden dat een werking van justitie, die niet is afgestemd op de bestaande wetgeving, alleen maar voor problemen zorgt. Hierdoor krijgt men vaak een gemanipuleerde rechtspraak.

Wat de inwinning van informatie betreft maak ik toch het onderscheid tussen 'informanten' en 'spijtoptanten'. De ervaring heeft mij geleerd, dat "deze" bronnen niet altijd geloofwaardig zijn en tijdens juridische debatten gewoon letterlijk door de mand vallen (meineed), met verregaande gevolgen zoals vrijspraak van de beklaagde.

Wat het statuut van bescherming betreft, geef ik u gelijk, alleen dient vooraf de geloofwaardigheid van de bron vast gesteld te worden in verhouding tot de aard van zijn mogelijke betrokkenheid in strafrechtelijke feiten.

Dag Werner, wat ik hier neerschrijf zijn enkele fragmenten uit mijn leven. Dus wat ik jullie daarmee wou confronteren in functie van de debatten rond de Bende Van Nijvel, de inzet van vele leden hier en de zogenaamde geheimen rond de bewijzen en feiten. Justitie werkt meer in het openbaar met dergelijke dossiers, dat blijkt uit de interesse via het ontstaan van internet, televisie programma's zoals, Tros vermist, Crimesite.nl en vele andere, journalisten.

Doch blijft de "eerlijkheid" via de justitie en in het voordeel van bepaalde onderzoeken duidelijk "censuur" te behandelen voor de bescherming van bepaalde personen of situaties. Ik zie dit alles aan als een gerichte "manipulatie" & "strategie" om nooit aan de waarheid te komen. Ik zou rondom de zaken die ik behandeld heb U honderden vragen kunnen stellen die direct in verband staan met deze dossiers en de corruptie binnen het systeem. Omdat een "goed" informant zijn eigen strategie bepaald en zodoende ook sneller als de politie en onderzoekcellen moet reageren.

De beste informanten kan je de naam geven van " supercops" en de beste spionnen die er op de aardbol rondlopen, het enige is dat je enorm intern moet kunnen werken. Een grote basis ervaring moet hebben, en een contact dat niet alleen zakelijk is maar meer vriendschappelijk op respect word gewaardeerd. Tevens, lopen deze permanent gevaar erkend te worden tijdens hun werk. In deze Phase als informant word het een beroep, en geen tijdelijke spijtoptanten die inderdaad meer denken aan hun eigen veroordeling en de verzachtende omstandigheden.

Het zijn ook de jaren medewerking met deze diensten die zullen uitwijzen of je werk dan ook voldoende blijkt, of je misbruikt maakt van de situatie. De belangrijkheid rondom de dossiers en het groene licht dat je krijgt bewijst met de jaren en de ervaring dat je sterk gewaardeerd word in je werk.

Het is zoals overal, beginnen aan de onderste trap, en je strategie laten bewijzen dat je zwaarder aankan. Elke stap brengt ook nieuwe eigen voordelen, beschermingen, tot het doorbreken naar andere diensten in de wereld. Je moet stalen zenuwen hebben, een commando opleiding is zeker nodig. Een belangrijke kennis van de handel en wandel in de specialiteit die je onderzoekt, wapens, nucleair, financiële constructies,  of de creatie van een zakelijke constellatie van bedrijven die de basis zijn van je onthaal en ontvangst naar deze criminelen acties.

Je moet ook in die criminele wereld kunnen bewijzen dat je hun "codes" kent en zelfs deelnemen aan onrechtvaardige strafbare feiten, om informatie te bekomen, en dit alles onder toezicht van de justitie van het land. Je moet jezelf omringen met specialisten in het kader van je werk. Zodoende moet je een top advocaat hebben die alles bespreekt en je juridisch indekt als het fout gaat. Contact personen binnen beide groepen die je bijstaan. Het kan gaan over zwijgen over bepaalde maffiagroeperingen die je als informant gaat beschermen, om de reden dat deze je vele professionele hulp kunnen aanbieden zoals bescherming, Lijfwachten, autos, wapens, drugs, geld en alle verdere om te ontwikkelen.

Zelfs de politie helpt u daarbij, zo beschikte ik over twee politiewagens, Blauwe BMW 530 en een Audi V8 zilvergrijs, met de nodige blauwe zwaailichten, scanners, ed. Je krijgt informatie rond officiële verblijfplaatsen van personen, en alle nodige administratie als documentatie rondom de familie en zakelijke contacten. De wagens waar ze in rondrijden, de sport die ze uitvoeren, de financiële toestand, ... En zo kan ik uren doorgaan.

Van dit soort van informanten lopen er niet zoveel rond in België en het had geen zin om iets te manipuleren, daar men binnen justitie snel te weten komt wat je doet.

120

Robert French wrote:

Er bestaat nog een oplossing die bij een duidelijke hervorming zou kunnen worden opgelegd aan justitie, een cel die kan werken met uitzonderlijke technieken gekend binnen de Mossad of andere reeds bestaande extreme organisaties. Die die werkelijk het laatste uit ieder persoon kan halen en waar de mensenrechten organisaties niet kunnen tussenkomen. De Mossad werd reeds "aangeworven" door België in een diamantenroof te Antwerpen, die dan ook holder de bolder was opgelost!

Er is geen enkele democratische maatschappij die hiermee akkoord gaan. Je kan als maatschappij geen misdaden plegen om misdaden op te lossen. Hoe erg deze misdaden ook mogen zijn. Dit is geen christelijke zienswijze maar één van de grondvesten van een democratie.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube