201

Re: Aalst: 9 November

Bedoelde door bovenkant achterruit.

Osiris wrote:

Geen enkele patroon komt enigszins overeen met het horizontale schotbeeld. Maar nevermind.

Kan ook geen ronde geven aangezien de rest van de bollen over de wagen vliegen.

202

Re: Aalst: 9 November

"We weten precies hoe laat het was toen ze toesloegen in Aalst, want om 19u48 werd een kassa buiten werking gesteld door een kogel", besloot de Delhaize-beveiligingschef Willi Tenaerts. "Volgens mij waren ze geen goeie gangsters. Op dat uur in november zit iedereen voor de tv. Er loopt niet veel volk meer rond en de laatste afroming van de kassa's was nog niet lang gebeurd. Geld is gevaarlijk en de caissières willen er zo weinig mogelijk in hun la. Die schutters kozen een moment dat er maar weinig te rapen viel."

"Wat hebben ze dan gedaan? Ze hebben het koffertje met wisselgeld meegegrabbeld dat in de buurt van de hoofdkassierster stond. Dat ding weegt verdorie twintig kilo en er hangt een ketting aan van anderhalve meter! Daar zat misschien 48.000 frank (1200 euro) in. Dat is toch te stom om los te lopen. Je moet vluchten, je moet snel zijn, je hoort de politiesirenes en dan zo'n gewicht meesleuren en stel dat je struikelt over die ketting."

Bron: Beetgenomen | Hilde Geens

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Aalst: 9 November

Over de overval van Aalst schrijft Hilde Geens het volgende tot nu toe onbekende gegeven over een getuige: iemand die gewerkt had bij de militaire politie, herkende ook de Thompson die hij daar zelf had.

Ik heb over die getuigenis nooit iets gelezen. Klopt dit? Of is dit een indianenverhaal? Bij de raid op de kazerne van Vielsalm werd een Thompson gebruikt. Volgens Lucien Dislaire was Bouhouche in 1984 in het bezit van een Thompson. Die werd volgens Dislaire pas in 1999 gevonden en geëxpertiseerd. Zie » tueriesdubrabant.winnerbb.com

Re: Aalst: 9 November

Vraagje: was er in 1985 een filiaal van Delhaize in Ninove?

205

Re: Aalst: 9 November

Was daar niet een van de hoofdzetels?

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

206

Re: Aalst: 9 November

In de industriezone Nederwijk Oost in Ninove is er een centraal depot van Delhaize gevestigd.

Re: Aalst: 9 November

Heb het gevonden. Er was inderdaad een drankendistributiecentrum van Delhaize in Ninove, maar een winkel werd daar pas in 2002 geopend. Als men ervan uitgaat dat de comfortzone van de Bende van Nijvel in het zuiden van Brussel lag en als het de bedoeling was om ook in Vlaanderen een bloedbad aan te richten dan lijkt Oost-Vlaanderen het meest aangewezen.

Delhaize had vier vestigingen in het Gentse en had een filiaal in Eeklo, maar dat lijkt nogal ver van de comfortzone. Voorts waren er in 1985 winkels in Sint-Niklaas, Dendermonde, Lokeren, Oudenaarde, Ronse en, het snelst bij de comfortzone, in Denderleeuw (Kasteelstraat) en Aalst (Parklaan).

In Ninove was er in 1985 een Colruyt (Polderbaan) en een grote Carrefour (Albertlaan) waar de Bende van Nijvel had kunnen toeslaan, maar die reed door naar Aalst. Omdat het absoluut een Delhaize moest zijn? Colruyt was in 1985 in Aalst, Beveren, Brakel, Deinze, Dendermonde, Eeklo, Gent, Geraardsbergen, Hamme, Lede, Ninove, Ronse, Wetteren.

Re: Aalst: 9 November

Misschien beschikte de andere winkels over te veel beveiliging? Of het lag aan reactiesnelheid Politie, of ligging ten opzichte van vluchtroutes? Of misschien de bewapening of beschikbare eenheden van de lokale Politie?

Servo per Amikeco

209

Re: Aalst: 9 November

DeadLetterBox wrote:

Misschien beschikte de andere winkels over te veel beveiliging? Of het lag aan reactiesnelheid Politie, of ligging ten opzichte van vluchtroutes? Of misschien de bewapening of beschikbare eenheden van de lokale Politie?

Aalst is wel de laatste Delhaize die je zou overvallen. Iedereen die er al geweest is, weet dat. Er is maar één vrij smalle toegang tot de parking en die sluit je met één combi af. Te voet kan je dan nog door de Delhaize zelf ontsnappen naar de ring rond Aalst of door het Osbroekpark (langs die zak wapens), maar dan moet je je voertuig achterlaten. Wilden ze er een bloedbad van maken? Wilden ze de politie compleet voor schut zetten (en belden ze daarom nog snel even radio amigo)? Of waren ze gewoon dom?

Re: Aalst: 9 November

Hestur wrote:

Wilden ze er een bloedbad van maken? Wilden ze de politie compleet voor schut zetten (en belden ze daarom nog snel even radio amigo)? Of waren ze gewoon dom?

Ik denk het laatste, ze waren vrij dom en ze vonden het kicken om risico te nemen wel een gevaarlijke combinatie want het leverden daar 8 doden op.