Re: Theorie van Hestur

Hier heb ik toch ook meer het gevoel dat Overijse er nog snel even bijkwam na de geringe buit in Eigenbrakel. Het is een snelle beslissing om nog even snel die andere supermarkt erbij te nemen. Daaruit kunnen we concluderen dat ze inderdaad misschien die richting moesten uitvluchten, dat ze de Delhaize van Overijse al verkend hadden om deze later nog aan te doen, dat ze als maniakale uitvoerders deels wel belust waren op het geld van de supermarkten en dat ze stijf stonden van adrenaline, drugs en dat ze gewoon door frustratie en door de waas voor hen uit in Overijse nog gewelddadiger waren..

Het past alvast ook in een bepaald plaatje..

Tijdens de eerste golf van criminele activiteiten die toe te schrijven vallen aan de Bende van Nijvel kunnen we simpelweg een bende gangsters herkennen die niet terug deinzen om klakkeloos heel wat geweld te gebruiken. Ze spelen met vuur maar ze zijn door hun gewelddadige aanpak en hun uiteindelijke 'reputatie' gewoonweg de schrik van iedereen en dus ook van de ordediensten. (Mits een gebrek aan deftig materiaal van de rijkswacht uit is dit zeker te begrijpen)..

Ze vallen even stil (god weet waarom, dit is 'raar)

Tweede golf ze beginnen opnieuw, niet even breed van activiteiten maar wel gewelddadiger.. Ze doen nog steeds die overvallen en her en der vallen nog meer slachtoffers waarvan we kunnen vermoeden dat ze gezocht werden.. (bij de eerste golf zijn er ook al enkele mogelijkheden daarvoor).. In Aalst stopt het opeens, daar is iets misgelopen. Maakten ze een fout of werd het risico te groot.. Zijn ze andere zaken gaan doen..

In dit verhaal kunnen we wel enkele verdachten en motieven kwijt. Verschillende (soorten) daders en verschillende motieven.

Uitvoerders (gehele lijn)= Bende ongeregeld, drugs, drang naar geld, easy money voor hun gewelddadig optreden.., gewelddadige criminelen uit het Brusselse.. Niet noodzakelijk de beste vrienden maar wel gasten die elkaar tegenkomen en die door toedoen van de lijder (reus)(haemers?)
beginnen aan hun plan van overvallen..

Opdrachtgevers (enkel voor tweede golf)= geven opdracht om tijdens die overvallen ook mensen af te maken (zie bv verhaal kuros).. Deze 'opdrachtgevers voor de gecamoufleerde moorden' kennen die mannen ook uit het criminele milieu en gaan de daders nog meer uitbetalen voor hun daden, hier geld en ga maar goed los en vergeet zeker volgende personen niet..

Invloedrijke personen die onderzoek boycotten= Roze baletten... Orgie's en sexpartijen (ev. minderjarigen) enz.. Deze mensen zijn de kans te groot wanneer de waarheid uitkomt hun carriére voorbij is en bij sommige van hen misschien een land op zijn kop komt te staan.. Hogerhand dus.. Dit past erin omdat de uitvoerders en opdrachtgevers elkaar kennen vanuit zo een milieu en dat de opdrachtgevers gestes doen voor mensen uit dat milieu die op hun beurt gelinkt zijn aan die invloedrijke personen..

Dank en vragen staat vrij

Re: Theorie van Hestur

Hoe verklaren jullie dit dan » YouTube

Re: Theorie van Hestur

Dit past perfect in de theorie dat er mensen op 'bestelling' vermoord werden tijdens de overvallen. Zei het tijdens de overval zelf of zij het ervoor dat ze daar dan neergelegd werden. Het is frappant dat er niets met die getuigenissen gebeurde..

Een gebrek aan kennis en middelen van onze diensten. Wellicht wel + enkele mensen die later, vanuit hun positie, wat gaan tegenwerken omdat ze bang zijn dat er wat ongure zaken over hen naar buiten kunnen komen wanneer de bal aan het rollen gaat en dan hoeven ze niet rechtstreeks betrokken te zijn met deze bloedige feiten.

Finné wist zaken, Finné zat een beetje in de zaakjes. Hij was lastig en werd uitgeschakeld.. Hij werd dan na zijn executie (god weet waar) gedumpt op de parking tijdens de overval.

De overval = 3 daders
De 'dumper' van Finné = 1 dader

1+3 = 4 = de formele getuigenis van de Britse vrouw