1

Personen: Clan De Staerke » Website

Personen: Andere » Website

Groepen

Onderzoek » Website

Proces » Website

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

Binnenkort in Humo, een zeer interessant -vind ik toch- interview met Hilde Geens en professor Paul Ponsaers.

"Weinigen kennen het Bendedossier beter dan oud-Humo-journaliste Hilde Geens (78) en Ugent-professor Paul Ponsaers (70). Ponsaers, gespecialiseerd in onderzoek naar politiek geweld, was co-auteur van het eerste boek over de Bende in 1988, ‘De Bende. Een documentaire', dat nog altijd geldt als één van de beste naslagwerken. In 2018 verscheen zijn boek ‘De loden jaren', waarin hij de gebeurtenissen in dat waanzinnige tijdperk van de jaren 80 kadert in hun historische en politieke context.

Hilde Geens schreef onthullende onderzoeksartikelen over het Bende-mysterie in Humo, samen met onze inmiddels overleden collega Raf Sauviller , en bundelde haar kennis in 2019 in het boek ‘Beetgenomen'. Vorig jaar verscheen haar boek ‘Het complot van de stilte', over de zaak- François – de rijkswachtcommandant die in de jaren 70 zelf drugs begon te dealen. Daarin toont ze aan hoe de schandalen binnen de rijkswacht in de jaren 70 en 80 de rechtsstaat verziekten en het vuur aan de lont staken voor de Bende van Nijvel."

Een interessante quote uit dit interview van Hilde Geens:

Bij één van de verdachten van de clan De Staerke is trouwens een lijstje met namen van supermarktbonzen gevonden in een platenhoes."

Tiens wrote:

de zaak- François – de rijkswachtcommandant die in de jaren 70 zelf drugs begon te dealen. Daarin toont ze aan hoe de schandalen binnen de rijkswacht in de jaren 70 en 80 de rechtsstaat verziekten en het vuur aan de lont staken voor de Bende van Nijvel."

Misschien buiten de range van deze site, maar toch.  Ik vind het bijzonder pijnlijk dat de wetgevende macht het tot op vandaag niet heeft klaargekregen om drugs dealen, importeren enzoverder niet lucratief meer te maken.

Integendeel: meer van hetzelfde.  Men wil nog steeds niet zien dat de tactiek van wijlen Nixon uit 1971 niet werkt. (De war on drugs weet je wel)  We zien het voor onze ogen gebeuren.  Geweld wordt steeds driester.  Bomaanslagen, beschietingen, ontvoeringen, een kind dat werd doodgeschoten ... 

Nog steeds zijn politici (al was het alleen al voor hun schuldig verzuim door wetenschap ondergeschikt te maken aan hun doctrine), importeurs, dealers maar ook bepaalde notarissen, ordediensten, advocaten betrokken partij voor de malaise die maar niet stopt.  Wel integendeel sad

Tiens wrote:

Een interessante quote uit dit interview van Hilde Geens:

Bij één van de verdachten van de clan De Staerke is trouwens een lijstje met namen van supermarktbonzen gevonden in een platenhoes."

Dat kwam ook al aan bod in haar boek Beetgenomen, zie deze post van Ben daarover.

5

patrick111: Bedankt, dat was me ontgaan...