1

Topic: Ibrahim Sinanaj

Ibrahim Sinanaj is geen "officieel" lid van de bende De Staerke maar hij is wel te situeren in dat milieu. Hij is waarschijnlijk geboren in 1948 en heeft Albanese roots. Hij was samen met Ramadan Dodack de uitbater van het café Le Jambon. Sinanaj is ook nog "luitenant" geweest van Michel De Wit, peetvader van de Brusselse misdaad.

Daarnaast was Brahim Sinanaj als kompaan van Jean Bultot betrokken bij de diefstal van aandelen in Wieze. Hij werd hiervoor in november 1988 veroordeeld voor 4 jaar gevangenisstraf en 60.000 fr. boete.

Tijdlijn:

  • Juni 1978: Hij werd gearresteerd omdat hij in Mechelen bij een juwelier een duur juweel wilde betalen met een valse cheque

  • Februari 1984: Hij wordt in Cannes aangehouden door de Franse rijkswacht. Hij werd op dat moment door de Belgische justitie gezocht wegens diefstal onder verzwarende omstandigheden van juwelen en effecten in Seraing in mei 1982, en wegens diefstal onder verzwarende omstandigheden van baar geld te Borgworm. Ook op bevel van het parket te Brussel werd Sinanaj gezocht wegens misdadige samenspanning en allerlei misdrijven.

  • November 1988: Hij wordt opnieuw gearresteerd, dit keer in Laken. Dit nadat hij bij verstek veroordeeld was vanwege de diefstal van kasbons in Wieze.

Mechelse raadkamer bevestigde aanhouding van gewiekste bedriegers

De raadkamer van Mechelen heeft gisteren de aanhouding bevestigd - voor de tweede keer reeds - van de 50-jarige chauffeur Raymond Ceuppens uit de Niellonstraat 4 te Brussel, maar verblijvende aan de Machtenslaan 155 te Sint-Jans-Molenbeek, alsmede van zijn jongere compagnon, de 25-jarige hovenier-bediende Bajran Sinanaj, van Joegoslavische oorsprong, en verblijvende aan de Willemstraat 16 te Sint-Joost-ten-Node.

Het tweetal werd einde juni jl. door de Mechele politie opgepakt toen ze in de juwelerierszaak “Zwarte Woud” aan de Bruul een duur juweel wilden betalen met een valse cheque. De Mechelse juwelier had niet geaarzeld de politie te alarmeren toen hij even voordien van zijn gerants in de bijzaak aan de IJzerenleen een telefoontje had gekregen om te verwittigen dat twee mannen er een duur voorwerp eveneens met een cheque hadden betaald.

Over gans België

Na een nauwgezet onderzoek kwam aan het licht dat beide kerels zich over gans België schuldig hebben gemaakt aan een reeks misdrijven, nl. Diefstallen, valsheid in geschrifte, uitgeven van valse cheques, misbruik van vertrouwen en het nabootsen van bankkaarten. Die nabootsingen gebeurden zo minutieus dat sommige bankdirecties inmiddels de betrouwbaarheid van de bankkaarten in twijfel trekken.

Het tweetal was o.m. actief te Vilvoorde, Mechelen, Blankenberge en andere steden. Het koos daarbij hoofdzakelijk dure gespecialiseerde zaken uit waar het zijn koopwoede naar hartelust botvierde. Slechts een klein gedeelte van de “aangekochte” goederen kon worden gerecupereerd.

Bron: Gazet van Antwerpen | 24 Augustus 1978

Door België gezochte misdadiger aangehouden

De door de Belgische overheid gezochte Bajram Sinanaj, een 30-jarige Zuidslaviër en Albanese afkomst die donderdag nabij het Zuid-Franse Cannes was aangehouden, is vrijdag bij het parket te Grasse voorgeleid. Volgens de Franse gendarmerie wordt hij in Nice opgesloten om vervolgens aan België te worden uitgeleverd.

Bajram Sinanaj was twee weken geleden aan de Azurenkust neergestreken en legde aan de gendarmen Belgische identiteitspapieren voor. Nadien bleek dat de man door de raadkamer te Luik werd gezocht wegens diefstal onder verzwarende omstandigheden van juwelen en effecten in Seraing in mei 1982, en wegens diefstal onder verzwarende omstandigheden van baar geld te Borgworm. Ook op bevel van het parket te Brussel werd Sinanaj gezocht wegens misdadige samenspanning en allerlei misdrijven.

Bron: Gazet van Antwerpen | 6 Februari 1984

Veroordeelde Albanees opgepakt in Laken

Leden van de gerechtelijke politie te Brussel arresteerden de 40-jarige Albanees Brahim Sinanaj op de Emiel Bockstaellaan te Laken. Ongeveer een week geleden werd Sinanaj te Brussel bij verstek tot vier jaar cel veroordeeld wegens heling van een aanzienlijke hoeveelheid kasbons gestolen bij de pastoor van Wieze, en eveneens wegens schriftvervalsing. Sinanaj had normaal voor de rechtbank moeten verschijnen als lid van de bende waartoe ook Leopold Van Esbroek en Jean Bultot behoorden.

Bron: Gazet van Antwerpen | 19 November 1988

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube