1

Topic: Herman Geschier

Geschier was een contactpersoon van WNP. Hij had als bijnaam "Le Russe" en was een geheim agent voor een buitenlandse geheime dienst. Hij was eveneens een ex-lid van VMO en één van de organisatoren van de vlucht van Eckerart Weil. Hij zou ook een informant geweest zijn van Albert Raes. Hij was een zakenman uit Antwerpen, een wapenhandelaar en een zakenvriend van Paul Vanden Boeynants en Benoît de Bonvoisin. Daarnaast was hij ook een vertrouweling van majoor Bougerol.

Uit één van de brieven van Marcel Barbier:

Eén van de mensen die op de loonlijst van Geschier stond - Fons Jacobs - verzamelde na de "zelfmoord" van Paul Latinus alle documenten van WNP en bracht ze naar een onbekende bestemming.

Geschier komt in de brieven van Barbier uitgebreid aan bod:

Over de wapenhandelaar Herman Geschier, bijgenaamd de Rus, heeft Michel Libert nog een fiche opgesteld. Geschier is een mormoon die voor Israël werkte. Via de haven van Antwerpen en de firma Antwerp Steal Overseas Shipping van Dieter Ceulemans liet hij tonnen wapens en munitie verschepen. Hij heeft veelvuldig contact met de Mechelse huurlingenleider Eric Scherps, bijgenaamd de Rebel, die in Libanon een groep christelijke Falangisten leidt van zo’n vijfhonderd man. Vandaar ook zijn nauwe vriendschap met de familie Gemayel. Geschier heeft ook zijn entrees bij het Comité d’Ouwendijck en bij Bernard Mercier, lid van de Milice du Jésus Christ, waarvan ikzelf en Libert ook lid van waren.

We traden eerder op als bodyguards. Libert vertelde me dat Geschier verscheidene keren samen met majoor Bougerol naar het buitenland heeft gereisd, onder meer naar Zuid-Amerika, Zuid- Afrika, Libanon en Taiwan. Hij was nauw bevriend met VDB en de Bonvoisin en met de Antwerpse VMO-leider Eriksson. Maar Libert ontdekte dat hij dubbel spel speelde want Geschier werkte samen met de Oost-Duitse STASI en Kintex, een bedrijf van de Bulgaarse geheime dienst. Hij ging ook vaak op reis naar communistisch China en had een relatie met een Chinese communiste en heeft de vrouw gebruikt voor drugs- en wapentrafiek.

In Zaïre en Zuid-Afrika gebruikte hij de vertegenwoordiging van Varta-batterijen als dekmantel voor geheime operaties, maar daar is hij wegens spionage uitgewezen. Hij was ook een belangrijke draaischijf in de drugshandel, en kocht voor de aanmaak van heroïne chemische producten aan in Zwitserland via een tussenpersoon genaamd Arabin. De echtgenote van Geschier is aan drugs verslaafd. In de jaren zeventig was hij zelfs manager van het consortium Eurosystem Hospitalier met miljarden projecten in Saudi-Arabië, dat een beroep deed op het callgirlnetwerk van Tuna Israël, de maîtresse van wapenhandelaar Boas, later overgenomen door Lydia Montaricourt. EHS ging failliet.

Hij geraakte ook betrokken bij de vlucht van de Duitse neonazi en terrorist Ekkerhard Weil en kreeg daarbij de hulp van Smets. Weil was volgens de journalist Souris echter een communist en een agent-provocateur van de KGB. Geschier werd echter gedekt door Albert Raes. Ze zaten nog samen op de schoolbanken in Brugge...

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

Re: Herman Geschier

Geschier heeft (of had) ook goede contacten met Vlaams Blok-kopstuk Filip Dewinter: 

In diezelfde periode [april 1992] reisde Dewinter samen met ex-VMO-zakenman Herman Geschier, een man die naam en faam maakte in middens van wapenhandelaars, naar Kroatië. 

Bron » www.oocities.org

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

3

Re: Herman Geschier

Filip De Winter ook in Brugge geboren by the way.

Re: Herman Geschier

Van een spin in het web gesproken... De rode draad doorheen de Bende van Nijvel-misdaden is moeilijk te vinden, maar deze politiek activist/wapenhandelaar/inlichtingenagent lijkt - als men bovenstaande leest - zowat alle verdachte elementen met elkaar te verbinden.

Indrukwekkende lijst, toch? Het lijkt me in ieder geval onwaarschijnlijk dat Mr. Geschier niets van de machinaties en motieven van de Bende van Nijvel zou afweten, als je zijn netwerk bekijkt. Maar zoals de meeste wapenhandelaars - zeker diegenen die al eens voor verschillende kampen werken - zal hij intouchable zijn, die mensen weten gewoon teveel gevoelige info.

Re: Herman Geschier

Geschier was in 1978 net als Daniel Gilson gastspreker in Madrid op een congres voor eurodroite.

Bron: Fuerza Nueva, 25 november 1978

Re: Herman Geschier

Ook bekend onder de voornaam Armand (soms geschreven als Amand) Geschier.

D’après Jean Bultot, les tueries du Brabant ont été commanditées pour couvrir des partouzes pédophiles et un trafic de drogue organisé par Vanden Boeynants avec l’aide de Armand Geschier, patron de la société Eurosystem Hospitalier (autre scandale politico financier avec évaporation de sommes importantes vers on ne sait où). De la viande congelée était exportée, et dans l’autre sens de la drogue arrivait des pays de l’Est, via la société euromeat dans VDB était administrateur. 

En 1984 la DEA (branche anti drogue US) signalait que Geschier fournissait des armes en échange de haschish libanais place dans des conteneurs destinés aux fruits et conserves, via la société Hatraco. Geschier est un grand ami de VDB.

Bron » Blog Donde Vamos

Geschier was een kennis van Leon Degrelle en heeft ook de contras in Nicaragua ondersteund.

Bron: Poker Menteur van Collon, M. (1998), p. 287

Re: Herman Geschier

De WNP fiche van Geschier (uit het boek van Haquin)

http://i1282.photobucket.com/albums/a533/Sebastiaan3/imagejpg1_zps87e77e00.jpg

http://i1282.photobucket.com/albums/a533/Sebastiaan3/imagejpg2_zps70206c8a.jpg

http://i1282.photobucket.com/albums/a533/Sebastiaan3/imagejpg3_zps238a6099.jpg

http://i1282.photobucket.com/albums/a533/Sebastiaan3/imagejpg4_zps32bf0195.jpg

http://i1282.photobucket.com/albums/a533/Sebastiaan3/imagejpg5_zps4835e87c.jpg

8

Re: Herman Geschier

Ben wrote:

Hij was eveneens een ex-lid van VMO en één van de organisatoren van de vlucht van Eckerart Weil.

Volgens de Bonvoisin probeerde Geschier samen met Mercier Weil te "deponeren" in de kantoren van CEPIC in de Belliardstraat. En de Bonvoisin vervolgt: "Toen dat niet lukte wou men Weil verstoppen in mijn kasteel in Maizeret, met de bedoeling mij in opspraak te brengen."

Bron: De Bende van Nijvel | Guy Bouten

In datzelfde boek staat ook een gesprek dat Guy Bouten heeft gehad met Jean Bougerol. Tijdens dat gesprek komt Geschier ook aan bod:

Bouten: "Michel Libert, een voorman van WNP, stelde fiches op voor "Jean Bougerolles", u dus, maar hij spelde uw naam niet correct. Telefoon 071-51.73.12. Blijkbaar een geheim nummer. Fiche 444 handelde over Herman Geschier, bijgenaamd "de Rus". Ik citeer":

L'ident a été jusqu’à présent couvert pour toutes ses actions par l'administrateur-général de la Sureté Albert Raes. L'ident a organisé des réseaux pour le traffic de drogue avec un nommé Arabin et avaient pour origine l'Angola, la Zambie et Mozambique. Un certain Botta des services de Sureté de l'Afrique du Sud nous a informé. Le frère de Botta a été tué par Geschier.

La soeur de Arabin, un adjoint de Geschier, est marié avec un certain Breindel, résident à Insel Allemagne et travaillant au sein d’une organisation d'extrême gauche, la 'neo-internationale' qui serait à l'origine de nombreux attentats terroristes en Europe; L'ident a creé la firme Euromeat par des intermédiares bulgares. L'ident possède des relations suivies avec certains milieux de gauche au Nicaragua. L'ident a fait le 03 mai 1984 un voyage en Bulgarie et Yougoslavie.

Bouten: "Het had er de schijn van dat WNP als een echte inlichtingendienst functioneerde en voor u spioneerde."

Bougrol: "Ik had niks met WNP te maken. Punt."
Bouten: "Geschier was toch uw nauwe medewerker? U reisde vaak samen naar Libanon. Heeft het te maken met de vlucht van de Duitse neonazi en terrorist Ekkerhard Weil?"
Bougerol: "Ik heb met die zaak niets te maken. Dit heeft een onderzoek uitgewezen."

Een rapport van de Staatsveiligheid spreekt dit tegen. Weil moest met de hulp van Geschier via Antwerpen in het kasteel van baron de Bonvoisin in Maizeret worden ondergebracht. De Staatsveiligheid spande een val. Weil liep in Brussel tegen de lamp maar kon toch ontkomen. Bougerol zal hem verbergen in de abdij van Aulne en Weil zal in de buurt een tijdlang een café uitbaten. De majoor verdacht Geschier van verraad en liet hem in het oog houden. Twee correspondenten van Bougerol, de Vlaming Felix De Ceulaerde en Michel Libert, zullen tot tweemaal toe bij Geschier inbreken. In geval van nood konden ze een beroep doen op "monsieur Vincent", de codenaam voor commissaris Kausse van de Staatsveiligheid.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

9

Re: Herman Geschier

Herman Geschier reisde vaak met de majoor Bougerol en Francis Dossogne naar Beiroet. Het gezelschap werd er zelfs op de cover van een christelijk weekblad afgebeeld.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Herman Geschier

Naast de versie (telexversie?) van de fiche over Geschier gepubliceerd in het boek van Haquin bestaat er nog een andere en uitgebreidere versie ervan met een betere layout. Of beiden authentiek zijn weet ik niet.

Merk op dat de onderstaande fiches inlichten bevatten uit de jaren 1982, 1983 en 1984. De WNP en Michel Libert hadden de gewoonte om hun documenten te nummeren met de datum en het uur van begin van typen van de tekst en van eindigen van typen van de tekst. De telexen die gepost werden door Sebastiaan dateren van 10 september 1982 om 16u59. Op de onderstaande fiches zie je dat de fiches ondermeer op 25 februari 1985 om 11u30, 19 april 1985 om 12u30 en 28 april 1985 om 10u30 werden aangemaakt. De WNP, waarvan gezegd wordt dat ze opgedoekt werd in augustus/september 1983, is dus duidelijk nog doorgegaan met haar spionage-activiteiten tot minstens 28 april 1985! Voor wie werden deze fiches dan opgesteld en waarom?


http://nsm08.casimages.com/img/2014/11/18//14111802331414738712715527.jpg
http://nsm08.casimages.com/img/2014/11/18//14111802331214738712715526.jpg
http://nsm08.casimages.com/img/2014/11/18//14111802330814738712715525.jpg
http://nsm08.casimages.com/img/2014/11/18//14111802330514738712715523.jpg
http://nsm08.casimages.com/img/2014/11/18//14111802330314738712715521.jpg
http://nsm08.casimages.com/img/2014/11/18//14111802330014738712715519.jpg
http://nsm08.casimages.com/img/2014/11/18//14111802325814738712715518.jpg
http://nsm08.casimages.com/img/2014/11/18//14111802325614738712715517.jpg