351

Re: Aalst: Vlucht

Het vroegere Satcom is afgebroken maar daarvoor had je boven op de berg (aan de ijzeren man en het graf van Staf De Clerq), in de jaren 80 een ijzeren antenne met hoefijzervormig gebouw (staat er nog) en een paar loodsen met smeerput dat nu af gebroken zijn. Die gebouwen stonden in 1982 leeg en verlaten. Het graf van Staf De Clerq is heel erg gekend bij extreem-rechts (bedevaartsoord).

Kopie van een vorige post van mij » Forum

352

Re: Aalst: Vlucht

Hoe meer men er over nadenkt, hoe logischer het lijkt. Gesofistikeerde zenders, die zonder twijfel ook Rijkswacht en Politie konden afluisteren. Alles voorhanden om er een hele tijd te verblijven, ongezien en zonder pottenkijkers. Gezien de vele NAVO radio en sattelietverbindingen kon ook de "Big Brother" aan de andere kant van de oceaan netjes en zeer snel op de hoogte gehouden worden van al het doen en laten.

353

Re: Aalst: Vlucht

Raf, ik post al maanden geleden dat ze op het oude militaire domein na de overval in Aalst hebben halt gehouden! Wat mij ook opvalt is de Golf GTI die ze bij Gaasbeek hebben teruggevonden van de bende van Nijvel. Dat is op 5 min van de militaire basis in Kester! Rond de militaire basis in Kester hingen borden "Militair domein: verboden te fotograferen" en geen enkel huis. Het is daar hoog en rustig en als je via de ijzeren ladder op de zijkant op het dak klimt, zie je alles tot aan de abdij van Heikruis, de Ninoofsesteenweg, je hebt een enorm zicht rondom. En zeker als je een walkie-talkie hebt op de politie- en Rijkswachtfrequentie.

Het is overduidelijk dat de oude militaire basis hun schuilhol was! Het feit dat ze niet op de schepenzoon geschoten hebben, heeft alles te maken omdat er dan gans de politiemacht van dat arrondissement zat opgescheept met 2 lijken en dan gebeurt het standaard dat gans de buurt wordt uitgekamd. En dat konden ze missen als de pest want ze zaten iets verder boven op de berg in het oude militaire domein met het bos en struiken rond en vooral militair domein op Amerikaans grondgebied waar de politie of Rijkswacht niet mocht komen. En aangezien het geen spoken zijn, want ze zijn het laatst gezien aan kruispunt Hogeberg in Kester, en daarvoor zijn ze tientallen keer gezien en ineens HOCUS POCUS PATS zijn ze verdwenen in Kester 'omdat ze daar zaten'!

354

Re: Aalst: Vlucht

De vraag is maar of er daar nog iets zou te vinden zijn wat hun aanwezigheid kan bevestigen.

355

Re: Aalst: Vlucht

Inderdaad, als ze meer dan 28 moorden kunnen opkuisen, zal hier ook niks meer te vinden zijn! Maar het kan niet anders dan ze zaten op de Kesterheide. Eddy vos heeft er altijd alles aan gedaan om de aandacht naar het Bois de la Houssière af te leiden en het resultaat is dat het heeft gewerkt. We zijn jaren verder en het dossier is bijna verjaard.

356

Re: Aalst: Vlucht

Raf wrote:

Hoe meer men er over nadenkt, hoe logischer het lijkt. Gesofistikeerde zenders, die zonder twijfel ook Rijkswacht en Politie konden afluisteren.

Niet te veel achter zoeken achter die antennes. Voor het afluisteren van de communicatie van politie en rijkswacht volstond in die tijd een eenvoudige scanner, en de door de diensten gebruikte radiofrequenties waren gewoon bekend. Dat het bezit van een scanner verboden was en is, wil niet zeggen dat de Bende daarover niet beschikte. Integendeel. Vandaar dat men ook niet behoeft te veronderstellen dat men over politieapparatuur zelf beschikte.

Neemt niet weg dat deze locatie als schuilplaats een interessante suggestie is.

357

Re: Aalst: Vlucht

Nogmaals wat Kester betreft, van het type "hoefijzervormig gebouw" staan er in België nog meer op Militaire sites, altijd naast zendmasten. Het lijkt een soort standaard constructie die altijd in dezelfde configuratie gebouwd werd. Zo vind je in Merelbeke reeds eentje terug.

Wel is het apart dat enkel Kester over een garage beschikt, en ook na de bouw van het gebouw de ramen richting de dichtste buren (overkant straat) dichtgemetseld werden. Buren mochten dus zeer zeker niets opmerken wat binnen loos was.

358

Re: Aalst: Vlucht

Raf, het militaire domein in hoefijzer vorm was in de jaren 80 te bereiken via veldweg langs achter aan een leegstaande boswachterhuisje dat aansloot op een veldweg dat in de diepte loopt en direct uitkomt op de Ninoofsesteenweg. Juist toevallig waar de Golf achtervolgd werd door de schepenzoon! En ik ben er ook meer en meer van overtuigd dat het daar hun schuilhol was. Toevallig op een steenworp in vogelvlucht van Gaasbeek waar ze de Golf die in stukken gezaagd was van de overval in Grimbergen.

Inderdaad deze constructie kom je meermaals tegen bv. zoals je zelf aanhaalt in Merelbeke maar daar staan nog eens 4 betonnen wachttorens rond. En als je langs achter gaat (in het militaire domein) heb je wel een garage in het hoefijzer vorming gebouw. Je hebt eveneens in Wemmel en Hannuit nog eens dezelfde gebouwen als deze. Maar het rare aan Kester is dat dit militair gebouw toevallig eigendom is van de militaire basis in Chièvres waar toevallig WNP zat. Plus dat de militaire basis net zoals de andere militaire basissen eveneens van in 1981 leegstonden!

PS: voor de goede verstaanders het wordt simpeler.

Re: Aalst: Vlucht

kenza wrote:

Plus dat de militaire basis net zoals de andere militaire basissen eveneens van in 1981 leegstonden!

De site in Kesterheide staat pas sinds 2012 leeg of gaat het om andere gebouwen? Zie de volgende artikels » www.editiepajot.com | www.editiepajot.comwww.hln.be

360

Re: Aalst: Vlucht

Merovinger wrote:

De site in Kesterheide staat pas sinds 2012 leeg of gaat het om andere gebouwen?

Het gaat niet over de Satcom-gebouwen maar om de militaire basis die je hier ziet (het ronde gebouw) » Google Maps

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube