21

Premier Michel gevraagd op Bilderberg-top van zakenmensen en toppolitici

Premier Charles Michel is in juni uitgenodigd voor de jaarlijkse Bilderberg-bijeenkomst. Dat schrijft De Tijd. De uitnodiging is uitzonderlijk, want het is al lang geleden dat een Belgische premier voor die mysterieuze bijeenkomst van toppolitici en zakenmensen werd gevraagd. Dit jaar vindt de bijeenkomst van 11 tot 14 juni plaats in de Oostenrijkse plaats Telfs-Buchen.

Gewoonlijk wordt ook een rist Belgen uitgenodigd voor de bijeenkomst. Zo is de zakenman Etienne Davignon een vaste klant. Hij zat de vergadering zelfs zo'n tien jaar voor. Ook KBC-voorzitter Thomas Leysen maakt deel uit van de Bilderbergers. Als lid van het selectiecomité stelde hij voor om Michel op de lijst met genodigden te zetten.

De voorgangers van Michel, Elio Di Rupo (PS) en Yves Leterme (CD&V), waren nooit aanwezig op de Bilderberg-bijeenkomst.

Bron: VRT Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

22

De jaarlijkse conferentie dateert al van 1954 en dankt haar naam aan de eerste locatie: Hotel Bilderberg in Oosterbeek, Nederland. De pioniers van het elite-uitje waren Józef Retinger - zowat de founding father van de EU - de Nederlandse Prins Bernhard, ex-topman van Unilever Paul Rijkens en de Belgische premier Paul van Zeeland.

Bij de oprichting waren er heel wat Belgen mee gemoeid, maar gaandeweg minderde dat. Nu zit Thomas Leysen, voorzitter van KBC, nog in de stuurgroep van 28 leden. Etienne Davignon heeft tien jaar lang het voorzitterschap op zich genomen en is jaarlijks van de partij.

(...) Sinds jaar en dag baadt de Bilderbergconferentie in het mysterie. De lijst van deelnemers en de agendapunten worden dan wel publiek gemaakt, wat er effectief verteld wordt, niet. Bovendien kun je enkel deelnemen als je wordt uitgenodigd.

Heel wat critici vermoeden dat het gaat om een 'privéfeest van het kapitalisme', waar de westerse rijkaards de politieke agenda bepalen. Politici zitten er immers aan tafel met miljonairs zonder dat er een verslag van wordt opgetekend. Davignon lacht het weg: "Er worden nooit conclusies getrokken, er wordt enkel gediscussieerd. Dat was al van in den beginne zo." Davignon nam voor de eerste keer deel in 1963.

De complottheorieën zijn legio. Een Grieks-orthodoxe priester noemde het een satanische rite, Fidel Castro beweerde dat Bilderberg de muziekzender MTV opgericht had "om de jeugd te verleiden tot hedonisme en ongeremde consumptie".

Een theorie die wel steek houdt, is die van de Nederlander Gerard Aalders. Hij stelt in zijn boek De Bilderbergconferenties uit 2007 dat de eerste conferenties gesponsord waren door de CIA en kon het - bijna - bewijzen. Amerika zou met de conferentie de banden met Europese toplieden willen versterken om het communisme tegen te gaan.

Wat er juist van aan is, weten enkel de deelnemers. Rik Coolsaet stelde al eerder in deze krant (DM 16/7/2003) dat Bilderberg een verwaarloosbare bedoening is. Zijn woorden: Een place m'as-tu vu. "Dat is het zeker niet", zegt Davignon. "Davos is wél zo verworden, door de toenemende berichtgeving van de media. Als er camera's zijn, dan durven mensen er een show van te maken. Daarom: de geheimhouding van Bilderberg is haar kracht."

Bron » www.demorgen.be

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

23

Volgens wat ik gelezen heb op dit forum, hebben verschillende gangsters, tijdens de recrutering van de bendeleden, geweigerd deel uit te maken van de Bende van Nijvel, omdat er kinderen moesten gedood worden. Ook Mendez wist dat. Dat wil zeggen dat de opdrachtgever(s) eiste(n) dat er kinderen zouden moeten vermoord worden. Moeten wij dan niet zoeken bij organisaties die dat ritueel als een deel van hun opdracht beschouwden, zoals de Bilderberggroep. Waren er nog andere organisaties die zulke verwerpelijke rituelen op hun agenda plaatsten?

Kinderen doden als ritueel? Waar lees jij zoiets? En dan de Bilderberg met rituelen als opdracht. Zit jij wel op het goede forum?