René De Witte wrote:

Het punt blijft dat van 1985 geen robotfoto's staan op de site van bendespeurders.

De website roept wel meer vragen op. De hele Oude-Reus-Killer-theorie, nog wel aanwezig op de oude site, is verdwenen en samen hiermee ook de drie bijbehorende robotfoto's. Kwaadsprekers zouden kunnen zeggen dat de nieuwe website de eerste stap was om met de oude speurdersploeg af te rekenen. Als er een andere reden is, dan hebben we die in ieder geval nooit gehoord.

Volgens De Valkeneer is er op dit ogenblik niet veel schot meer in het onderzoek (maar daar heeft hij misschien net voor gezorgd). Volgens hem kan enkel een spijtoptant het onderzoek op de juiste sporen zetten. Ik stel mij dan ook serieus de vraag waarom De Valkeneer dan toch absoluut pleit voor de verlenging van de verjaringstermijn.

Dans une interview exclusive, le procureur général De Valkeneer répond sans concession à toutes les questions sur l’enquête.

"La dernière grande chance d’aboutir dans l’enquête sur les tueurs du Brabant, c’est qu'un repenti se mette à table." Dans une interview-vérité sur l’état de l’enquête, le procureur général De Valkeneer ne cache plus que, 29 ans après le dernier fait (8 morts au Delhaize d'Alost), trouver les auteurs tiendra d’un miracle.

Meer » Nieuws

13

Als de belangrijkste magistraat in dit dossier verklaart dat enkel een spijtoptant het onderzoek kan verder helpen, dan is er weinig hoop en dan is de strijd van De Valkeneer voor een verlenging van de verjaringstermijn, op zijn minst bizar. Of probeert De Valkeneer met zijn uitspraken een politiek debat te openen voor een regeling rond spijtoptanten?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Hierbij het volledige artikel (met dank aan Hervé).

http://i19.servimg.com/u/f19/15/00/61/71/tb110.png

http://i19.servimg.com/u/f19/15/00/61/71/tb210.jpg

http://i19.servimg.com/u/f19/15/00/61/71/tb310.png

http://i19.servimg.com/u/f19/15/00/61/71/tb410.png

15

Eigenlijk ben ik radicaal tegen spijtoptanten en zeker in dit dossier. Als je kinderenbloed aan uw handen hebt kleven, dan vind ik dat als ze eventueel een kandidaat spijtoptant hebben, die persoon eens extra moeten laten braden op de rooster. Inclusief de andere verdachten en de personen die het dossier telkens in de war sturen of gedreven correcte speurders bedreigen.

In de Soir Magazine staat er een interview met Christian De Valkeneer en Ignacio de la Serna. Zeer interessant! Blijkbaar hebben de speurders personen uit de omgeving van de staatsveiligheid, rijkswacht en politie in het vizier, (Mijn Frans is nogal gebrekkig, jammer genoeg) maar kunnen ze niets bewijzen. Voor zover ik uit het artikel kan opmaken gaan ze er van uit dat de 2 golven door verschillende bendes gepleegd werden. Er is nog steeds sprake van grootschalige manipulatie vanaf het prille begin van het onderzoek.

17

Django68 wrote:

In de Soir Magazine staat er een interview met Christian De Valkeneer en Ignacio de la Serna. Zeer interessant!

Interessant, heb je toevallig een ingescande versie/foto's van het artikel?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Ik heb ze je doorgestuurd.

19

Hieronder het interview uit Le Soir Mag:

http://i21.servimg.com/u/f21/11/22/12/24/interv10.jpg

http://i21.servimg.com/u/f21/11/22/12/24/interv11.jpg

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

De speurders gaan dus toch uit van twee verschillende bendes. De eerste golf wordt gelinkt aan zwaar banditisme, de tweede aan terrorisme met extreem rechtse achtergrond. Als er van manipulatie sprake is, zou het kunnen dat personen op de achtergrond de hand hebben weten te leggen op de wapens van de eerste groep.