Re: Opgravingen Elouges

Het terrein waarop de politie na een tip haar oog heeft laten vallen is van een schroothandelaar in Elouges, een gehucht in het hart van de Borinage. De man zelf is iets meer dan een jaar dood en heeft volgens buurtbewoners niets op zijn kerfstok, maar vlak voor zijn dood zou hij bij een ruzie wel van lidmaatschap van de bende zijn beticht.

Re: Opgravingen Elouges

Om het een en het ander uit te sluiten zou, indien Daniël Blanchart niet gecremeerd is, DNA van zijn lichaam kunnen genomen worden en vergeleken met de gevonden sigaret.

Re: Opgravingen Elouges

De Golf GTI bleek de auto te zijn die door de Bende op de parking van Les Trois Canards (zie eerder artikel op deze site) was getolen. De gangsters hadden de wagen overschilderd en de achterbank eruit verwijderd. Ook hier is een afgelegen plek noodzakelijk geweest om die activiteiten te kunnen doen!

114 (edited by mdanielsUK 29-01-2009 22:22)

Re: Opgravingen Elouges

Ze zijn allesinds zeer vaag met vrijgeven van gegevens. Ze kunnen normaal vrij snel zien aan 't het gevonden bekken of het hier om en man of vrouw gaat:

Inspectie

Elk skelet word aan een macroscopisch en, waar nodig, aan een (prepareer) microscopisch onderzoek onderworpen.  Geslacht en leeftijd bij overlijden werden vastgesteld aan de hand van richtlijnen van de Workshop of European Anthropologists (WEA).  Een extra leeftijdsbepaling word verricht door beoordeling van de verbening van het vierde costochondrale gewricht volgens de methode-Iscan.  In het algemeen worden voor het vaststellen van paleopathologische veranderingen de criteria van Steinbock,  en van Ortner en Putschar aangehouden.

Geslacht

Bij de bepaling van het geslacht van de volwassenen word de mate van geslachtsontwikkeling uitgedrukt in de zogenaamde seksualisatiegraad. Deze kan maximaal +2 (uiterst mannelijk) en minimaal -2 (uiterst vrouwelijk) zijn. Hoe meer anatomische geslachtskenmerken beoordeeld kunnen worden, hoe betrouwbaarder de geslachtsdiagnose. Bij het bekken is het maximumaantal te beoordelen kenmerken 10, bij de schedel (zonder onderkaak) 11. In vergelijking met schedelkenmerken gelden bekkenkenmerken, vanwege de rol van het bekken bij de voortplanting, als nog betrouwbaarder indicatoren.

Re: Opgravingen Elouges

De familie gaat nooit toegeven dat hij lid was of te maken had ermee. Net als de kinderen van Palsterman. Wie zou ooit zoiets toegeven of bekennen? Maar die man trekt wel op robotfoto 14. Zijn er geen andere foto's van die man. Blijkbaar vertoefde hij wel al is in gegoede milieus aan zijn "uitrusting te zien".

116

Re: Opgravingen Elouges

Zijn de graafwerken nu definitief afgerond?

117

Re: Opgravingen Elouges

Hoe lang duurt het zoal om een opgegraven skelet te onderzoeken? Of kan je daar echt geen tijd op kleven? Hangt af waaraan de onderzoekers de data moeten toetsen. Kan nog even op zich laten wachten. Voorbarige conclusies daar hebben wij hier op het forum onze buik wel van vol.

Re: Opgravingen Elouges

Renne wrote:

Zijn de graafwerken nu deffinitief afgerond?

Ik volg het op de voet maar nog niets vernomen tot nu toe.

119 (edited by Reckie's Son 06-02-2009 14:25)

Re: Opgravingen Elouges

Wat zijn ze toch scharig met nieuws hé mensen. Sat kan natuurlijk ook wel een goed teken zijn, maar ze hadden toch wel al kunnen zeggen of het om een man of een vrouw zou gaan? Maar er is nog steeds niks gelost naar mijn weten, ook niet of er nu word gestopt of niet. Laat ons hopen dat er snel meer nieuws mag komen en dat het positief nieuws mag zijn.

Re: Opgravingen Elouges

Tsja, na een week research met louter specialisten die bijzonder zwijgzaam zijn zou je verwachten dat er nu dan toch iets bekend wordt. Ook ik dwaalde af van de topic maar vrees dat het kwam door het zeer magere nieuws! Op een andere topic zal ik andere vragen opmerkingen stellen.