Topic: Zoekactie Brussel: Lakenbrug

Slechts tafelpoten

Duikers van het 11e Genie, gekazerneerd te Burcht, hebben maandag voor de tweede keer op nauwelijks één week tijd in het kanaal Brussel-Charleroi, ter hoogte van de Lakenbrug (Google Maps) te Brussel, gezocht naar een M16-geweer dat een lid van de beruchte Bende van Baasrode daar enige tijd geleden zou hebben gedumpt. De opzoekingen, die de hele dag duurden, leverden evenwel niets op. Wel werden een drietal tafelpoten op het droge gehaald. Een magere buit.
 
http://nsm08.casimages.com/img/2015/12/23//15122301274614738713849567.jpg
 
Bron: Het Laatste Nieuws | 13 mei 1986

2

Re: Zoekactie Brussel: Lakenbrug

De speurders zochten niet naar een M16 - zoals in het artikel van Het Laatste Nieuws staat - maar naar een Jäger .22:

Duikers zoeken naar wapens van Bende van Nijvel aan kanaalbrug te Laken

Op verzoek van het parket van Dendermonde zochten duikers van het Geniebataljon uit Burcht gisteren de hele dag in het zeekanaal Brussel-Willebroek, ter hoogte van de Lakenbrug. In verband met het onderzoek naar de Bende van Nijvel hoopten ze op de bodem een wapen te ontdekken, een geweer Jäger .22, daar door één der bendeleden in het water was geworpen. De duikers visten wel een revolver op, maar het bewuste geweer of één der stukken ervan kwam niet tevoorschijn.

Twee weken geleden hadden ze meer succes, toen ze amper 200 meter verder aan de spoorwegbrug 2 riot guns, één tweeloop en patronen op de kanaalbodem vonden. Hoewel men bij de betrokken diensten alle commentaar weigert, is het zo goed als zeker dat de meeste bendeleden achter slot en grendel zitten.

Een Jäger .22 is de sportversie van het Amerikaanse oorlogsgeweer M16. Het vuurt niet-automatisch tot 15 schoten na mekaar.

Bron: Gazet van Antwerpen | 7 Mei 1986

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube