Re: Frédéric Saucez

Bedankt voor deze interessante info Ben. Ik haal uit het interview dit uit: "Ik werkte 's nachts bij een bewakingsfirma."

Vermits Saucez het heeft over de begrafenis van het koppel Vandermeulen-Arcoulin moet dit in 1982 geweest zijn. Bij welke bewakeningsfirma werkte hij toen? Vermoedelijk was dit niet bij Wackenhut want deze was al verboden en ontbonden in juli 1981 (zie forum).

12

Re: Frédéric Saucez

Merovinger wrote:

Bij welke bewakeningsfirma werkte hij toen?

Geen idee, maar zoveel keuze zal er wel niet geweest zijn (Securitas, ...)?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Frédéric Saucez

Ben wrote:

Links Frederic Saucez, rechts Karl de Lombaerde.

http://3.t.cdn.belga.be/picture:37768088:preview:watermark?m=icocpeif

James wrote:

Wie is de persoon centraal op de foto? Of is dit iemand die maar toevallig mee op de foto staat?

Het antwoord van Michel Libert: il s'agit de Lagasse de Locht, journaliste d'investigation et cousin.

Hij is eveneens te zien op de televisiebeelden van het proces WNP:

https://i62.servimg.com/u/f62/19/80/76/02/wnp10.jpg

Meer informatie over deze man die zichzelf opgeeft als 'journalist' is terug te vinden in de volgende post van dim » Forum

Jacques Lagasse de Locht, die een neef is van Michel Libert, is ook één van de twee auteurs van het artikel over Michel Libert in De Post uit december 1989 » Forum | Forum

Re: Frédéric Saucez

Frédéric Saucez trekt wat op robotfoto NN9, misschien iets voor Reneke die is daar super in.

15

Re: Frédéric Saucez

Beste Onkreukbare, ik vond een foto van hem, een stilstaand beeld van eenTV-interview. Daar heeft hij een smaller gezicht, bijna zoals op NN9. Er zullen niet veel criminelen rondgelopen hebben die zo in aanmerking komen boor deze robotfoto. Groeten.

Re: Frédéric Saucez

Uit de archieven van Walter De Bock:

27.9.1983: Verklaring van Frédéric Saucez, die op 29.9.1983 spontaan werd aangevuld, over kogels aan twee WNP-leden: Me ('Riky') en Olivier in de Bierkelder (Rockers) + afgifte van 2 kogels en slagpin (afgehaald bij Marbaix) (Militie, pv ...).

27.6.1984: Brief van Elnikoff aan Marnette gericht tegen Frédéric Saucez die in sept. '83 iedereen opriep om Barbier inzake de moord (*) maximaal te belasten zoals Latinus voorstelde.

(*) De moord in de Herderliedstraat in Anderlecht.

Re: Frédéric Saucez

Voormalig WNP-lid Frédéric Saucez overleden

Voormalig WNP-lid Frédéric Saucez is volgens DH vorige week overleden. Hij kreeg net voor zijn overlijden het bezoek van speurders die het mysterie van de Bende van Nijvel willen oplossen. Saucez werd ondervraagd als getuige. De piste van de speurders is deze van extreemrechts. WNP staat voor Westland New Post.

Saucez was volgens het forum over de Bende van Nijvel een militair bij het transmitiecentrum in Evere en lid van WNP. Hij nam deel aan acties van WNP en het maken van vertrouwelijke rapporten. Hij was verantwoordelijk voor het stelen van documenten uit het NAVO-hoofdkwartier.

Op het forum: Hij was een vriend van Jean-Louis Nemry. Dankzij Michel Libert kwam hij in contact met Bernard Mercier in verband met de activiteiten van de groepering Milice de Jésus-Christ. Hij nam deel aan de schaduwoefening in de Herdersliedstraat kort voor de dubbele moord.”

Saucez beschrijft in een PV zijn persoonlijke evolutie binnen de WNP, geeft de structuur van de activiteiten van de beweging gedetailleerd weer, preciseert dat er een aantal cursussen worden gegeven door Christian Smets, commissaris bij de Veiligheid van de Staat. Als hij het over de moordaanslagen [van de Bende van Nijvel] heeft, ziet Saucez daar mogelijk de hand van de entourage van Calmette in.

Saucez heeft het in een ander PV over de vrees die Latinus geuit zou hebben dat een aantal WNP-leden zouden “ontsporen”; Saucez verklaart dat Latinus en Smets, commissaris bij de Veiligheid van de Staat, vriendschappelijk met elkaar omgaan; Saucez preciseert dat de WNP, volgens Libert, een aantal opdrachten uitvoerde op verzoek van de Veiligheid van de Staat.

Bron: pnws.be | Thierry Debels | 29 november 2021

18

Re: Frédéric Saucez

Ben wrote:

Als hij het over de moordaanslagen [van de Bende van Nijvel] heeft, ziet Saucez daar mogelijk de hand van de entourage van Calmette in.

Saucez heeft op een bepaald moment ook verklaard dat de hinderlaag bij de Diable Amoureux gelijkenissen vertoont met een opleiding die ze ooit hebben gekregen binnen WNP.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

19

Re: Frédéric Saucez

Kan het zijn dat Frédéric Saucez in 1980-81 dienst deed in Transmissiecentrum en "chef saucez" werd genoemd?

Re: Frédéric Saucez

https://www.voltairenet.org/article170210.html