21

Re: Felix Przedborski

Hélène, son épouse; Daniel et Serge, ses fils; Alessandra et Sylvie, ses belles-filles; Sarah, Céline, Chloé et Natasha, ses petites-filles

Ont le regret d'annoncer le décès de

Monsieur Félix PRZEDBORSKI

né à Zgierz (Pologne) le 12 décembre 1930
survenu à Monaco le 9 mars 2016.
Les obsèques ont eu lieu dans la stricte intimité.
Cet avis tient lieu de faire-part.

15/03/2016
Alpes-maritimes (06)

Bron » www.dansnoscoeurs.fr

22

Re: Felix Przedborski

Met zijn 86 jaar zal hij al lang een vervanger aangeduid hebben voor het familiefortuin en aanverwante zaken, vermoedelijk zijn zoon/advocaat uit Geneve.

Re: Felix Przedborski

Zoon Daniel P. in de Panama Papers » offshoreleaks.icij.org

Re: Felix Przedborski

Over Costa Rica, VDB en Haemers en co » Forum

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Felix Przedborski

Ik vraag me al een tijdje af of don Felix iets met Lekem (zie » en.wikipedia.org) te maken heeft, wat dan weer te maken heeft met Negev or NRCN (zie » en.wikipedia.org). Wat dan misschien ook in relatie staat met Framatome en de verwijzing van Verdeyen.

Over Przedorski:

Witwasoperaties via de Banque Colbert, de Discount Bank (Isr.) en de Republic National Bank, waardoor hij een aantal multinationals controleerde (General Electric, Alcatel, Schneider, Lyonnaise des Eaux, ...). Verder nog: diamant-, wapen- en drugshandel. Costa Rica's permanente vertegenwoordiger in de International Atomic Energy Agency en genoemd in trafiek van nucleair materiaal (o.a. met China).

De firma's die hij controleerde, hebben allemaal iets te maken met kernenergie.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Felix Przedborski

Een uiterst interessant gegeven in het Atlas-dossier over Przedborski is het stukje over het inhuren van een ex-kolonel van de Mossad door don Felix in 1983 om zijn problemen op te lossen. Het profiel van die kolonel en zijn team stemt toch wel tot nadenken. Enkele elementen:

Deze kolonel zou zijn opgetreden als tussenpersoon:
- om de genaamde Ketib El Ketib (Libanees financier-overleden?????) onder te brengen in Belgie
- het bureau van de PLO te vestigen in Brussel
- hij zou ook de manschappen van de Contras hebben opgeleid, even als deze van het CALI cartel.

Het is in deze misschien dan ook niet toevallig dat robotfoto nr. 17 heel sterk overeen komt met de robotfoto van de moord op PLO-leider in Brussel op 1 juni '81. Zie » Forum

Wetende dat de opdracht voor de geluidsdempers die Dekaise maakte voor Colombia bestemd waren en Dekaise ook getuige/verdachte was in een cocaïnezaak. Tevens is de link met alles rond Libanon ook gemaakt plus:

the end wrote:

De nota's van de BOB van Waver zijn in deze interessant:

In het kader van de moordpartijen in Waals-Brabant zien we ons verplicht inlichtingen in te winnen over Hage Maroun, dit Moualem, geboren in Haïfa Israël op 2/1/1933. We verwijzen naar ons eerste rapport over drugshandel van 28 mei 1984.

Ik ga ervan uit dat dit de redenen kan zijn dat Lekeu het land ontvlucht want:

De drugshandel met Libanon wordt geleid vanuit Cyprus door de Libanees Antoine Harrouk, die in opdracht werkt van de christelijke Falangisten. Hage Maroun is samen met Van Baelen actief in de uraniumtrafiek. Mogelijke klanten zijn Libië, Irak en Pakistan. De drie landen zijn sterk geïnteresseerd in de aanmaak van een atoombom.

Dus het is maar een kleine stap van Latinus en Guy van Vinck naar Lekeu en Vincent Louvaert naar Hage Maroun.

the end wrote:

Ch. M. stond trouwens ook in contact met 2 gekende trafikanten die in het dossier van de Bende van Nijvel voorkomen in verband met de smokkel van uranium en rood mercurium. Wie zijn die 2 gekende trafikanten?

Men spreekt over 2 trafikanten, maar het kunnen er meer zijn. Dus volgens bovenstaande teksten staat Christian Moeris in contact met Hage Maroun en Van Baelen.

Van Baelen wordt overvloedig genoemd voor Waver en Hage Maoun komt heel sterk in beeld voor de '83-periode.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Felix Przedborski

dim wrote:

Abraham Shavit (wat nota's die ik verzamelde, maar in het Frans):

Ex-colonel Mossad ou/et armée israélienne, dont il fut beaucoup question dans les années 80, à l'époque de l'Irangate. Serait un ami du ministre israélien Begin Menachem et hôte de Cools durant ses voyages en Israël, aurait été la main droite de Boas, en charge d’ASCO (société belge avec activité en Malte; avait Poran Efraim dans le board durant les 1980s). A noter que selon le dossier Atlas, la sécurité de "la Nébuleuse" serait fournie par "un ancien colonel de la Mossad" et son équipe depuis ‘83. Ce colonel serait intervenu pour libérer la fille du trafiquant d’armes "Nakachian" (phonétique), installer le financier palestinien El Ketib Ketib en Belgique, installer le bureau de l’OLP à Bruxelles, l’entrainement des Contras et le Cartel de Cali. Shavit a été impliqué dans une histoire de fraude immobilière, ensemble avec Verdeyen Michel et Vos Ferdinand.

Ik kan met niet van de indruk ontdoen dat Jean-Claude Darville en de getuigenis van Henri Damsaint hiermee in verband staan.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Felix Przedborski

Aanvullende op de stukken die ik hierboven geplaatst heb is er ook mogelijks een link naar de moordpartij in Nijvel en de aanslag in Overijse in '85. Zie » Forum

Waarbij het in dienst nemen van een niet officieel team dat voor de Mossad werkt in '83 door don Felix past in het verloop van bepaalde gebeurtenissen. Waarbij dan Lekeu en Latinus zich dicht bij die groep bevonden en Mendez als jood zijnde en met connecties in Zuid-Amerika ook wel eens meer kan weten dan goed voor hem was.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Felix Przedborski

Uranium- en drugstrafiek komt ook Pilarski in beeld. Alles is verbonden met elkaar. Het is een maffiastructuur die rekruteert naargelang de noden van de operatie. Al dan niet vrijwillig ...

30

Re: Felix Przedborski

LEO wrote:

Met zijn 86 jaar zal hij al lang een vervanger aangeduid hebben voor het familiefortuin en aanverwante zaken, vermoedelijk zijn zoon/advocaat uit Geneve.

In het Atlas-dossier werd destijds Daniel Weekers (BelTV), momenteel “strategische raadgever” van Stéphane Moreau (PS) vermeld als eventuele opvolger van Felix Przedborski.