Blijkbaar was Ciolini ook in Bolivia en bezocht de bar Bavaria waar Barbie ook veel kwam.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Op het vliegveld van Gosselies landde regelmatig een klein vliegtuig met cocaïne uit Bolivia via Paraguay of met hasj uit Libanon. Al de transacties gebeurden in een vliegtuigloods waar officieel de firma in huishoudtoestellen General Contractors was gevestigd."

Toch heel erg toevallig dat de grootste cocaïnedealer uit Zuid-Amerika als dekmantel een firma in huishoudtoestellen had en gevestigd was in Bolivia. En dat die connecties specifiek werden gebruikt om de drugs te smokkelen. Tevens was dit een volledige CIA-operatie. En werd de bescherming van die handelaren verzorgd door Europese nazi-huurlingen, aangestuurd door Barbie en Della Chiaie. Een deel van die huurlingen was tijdens de feiten van de Bende van Nijvel in Europa, en ze werden zo goed als in alle Europese landen opgespoord.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

13

Barbie betrokken bij staatsgreep in Bolivia

Klaus Barbie speelde in 1980 een zeer actieve rol bij de staatsgreep tegen de wettig gekozen presidente van Bolivia, Lydia Geiler. Dat blijkt uit een verklaring van een van de leden van Barbies privé-leger Joachim Fiebelkorn waar De Waarheid beslag op heeft weten te leggen.

Fiebelkorn liet bij zijn arrestatie in '82 weten dat hij twee jaar voordien als "commandante" van een paramilitaire eenheid van Duitsers en Bolivianen aan de staatsgreep had deelgenomen. Hij dreef destijds een winkel in Santa Cruz (het centrum van de cocaïnehandel in Bolivia) en had als opdracht met zijn commando het gevecht aan te gaan met de politie op het moment dat het sein voor de staatsgreep werd gegeven. Gegevens van het openbaar ministerie in Frankfurt wijzen uit dat Fiebelkorn zich tussen januari en september 1980 schuldig heeft gemaakt aan smokkel van cocaïne.

De totale partij vertegenwoordigde een waarde van honderd miljoen gulden. Fiebelkorn, aldus de aanklacht, bracht de cocaïne van Santa Cruz naar Beni vanwaar voor verdere verspreiding werd zorg gedragen. Twee weken na de staatsgreep in Bolivia vond in Bologna (Italië) de aanslag op het station plaats. Behalve 85 doden vielen er ook tweehonderd gewonden te betreuren. Fiebelkorn wordt door de officier van justitie in Bologna beschuldigd van deelname aan die aanslag.

Italië

Op de lijst van verdachten staat ook de meest gezochte neo-fascist uit Italië, Delle Chiaie, de belangrijkste figuur uit het privé-leger van Klaus Barbie. Delle Chiaie leidde Barbies huurlingen op.

Hij was in het begin van de zeventiger jaren ook betrokken bij de staatsgreeppoging van de extreemrechtse prins de Borghese, het voormalig hoofd van de Italiaanse inlichtingendienst. De achtergronden van deze staatsgreeppoging zijn tot dusver nimmer bekendgemaakt. Voor de Saint Joseph-gevangenis in Lyon demonstreerden maandag enkele tientallen joodse jongeren die spandoeken meedroegen waarin op de berechting van Barbie wordt aangedrongen. Het kwam tot enkele schermutselingen met de politie.

Bron: De waarheid | 16 Februari 1983

Ter info: Op 6 februari 1893 werden in Brussel twee bomaanslagen gepleegd. Na de aanslag werd een brief gestuurd waarin stond dat de aanslagen werden gepleegd om "Klaus Barbie te wreken" » Forum

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

14

Neofascist Delle Chiaie gearresteerd

De Italiaanse neofascist Delle Chiaie, die ervan beschuldigd is in 1980 betrokken te zijn geweest bij de bomaanslag op het station van Bologna, is zaterdag in Caracas gearresteerd. Vandaag zou Venezuela hem aan Italië uitleveren. Chiaie was al 17 jaar voortvluchtig en stond in Italië bij verstek terecht in verband met de bomaanslag, waarbij destijds 85 doden en meer dan 200 gewonden vielen.

De 49-jarige Italiaan heeft zich, sinds hij in 1970 Italië verliet, van meer dan 20 verschillende namen bediend. In 1984 kwam hij Venezuela binnen op een Boliviaans paspoort op naam van Vincenzo Modugno. Tijdens zijn verblijf in Caracas bediende hij zich van de naam Alfredo di Mauro.

Delle Chiaie ontvluchtte Italië in 1970 nadat hij was beschuldigd van betrokkenheid bij een bomaanslag op een bank in Milaan in 1969. Bij deze aanslag vielen 16 doden en meer dan 100 gewonden. Voorts ' werd hij gezocht in verband met twee mislukte aanslagen in, 1970 en 1973, een bomaanslag, op een trein in 1974 en de i moord op de Italiaanse rechter; Vittorio Occorsio, in 1976.

Bron: Het vrije volk | 30 Maart 1987

Venezuela arresteert beruchte neo-fascist

Een van de meest-gezochte extreemrechtse terroristen, de Italiaan Sefano delle Chiaie, is vrijdag gearresteerd in Venezuela. Hij wordt onder andere verdacht van betrokkenheid bij neo-fascistische aanslagen in Italië en bij cocaïnehandel in Zuid-Amerika. Delle Chiaie, die als expert in vermommingen bekend stond als "de man met de duizend gezichten", is door de Italiaanse justitie vergeleken met de Venezolaanse extreem-linkse terrorist Carlos IIlitch Ramirez, met wie de grondige kennis van explosieven gemeen heeft. Hij was al zeventien jaar voortvluchtig, maar kon na een onderzoek van drie jaar worden gearresteerd na een inval in zijn apartement in Caracas.

"Hij feliciteerde onze agenten beleefd en vertelde dat het de eerste keer was dat hij was gepakt," aldus kolonel Porfirio Valera, hoofd van de Venezolaanse veiligheidspolitie. Valera zei dat Delle Chiaie op een vliegtuig naar Italië zal worden gezet als hem in Venezuela niets ten laste kan worden gelegd. Hij wordt verdacht van banden met een vermeende Libische terrorist in Venezuela en met leden van Baskische afscheidingsbeweging ETA, en zou militaire training hebben gegeven aan revolutionaire bewegingen in Angola, Bolivia en andere landen.

Twee Italiaanse politie-functionarissen zijn inmiddels in Caracas aangekomen om de zaak te bespreken. Delle Chiaie heeft een enorm strafblad in Italië. Hij wordt gezocht in verband met de aanslag op een bank in Milaan (1969, zestien doden), de moord op rechter Vittorio Occorso (1976), de bomaanslag op het station in Bologna (1980, 85 doden). Hij was betrokken bij een poging de Fascistische partij opnieuw op te richten en heeft ook nauwe banden gehad met de vrijmetselaarsloge P2. Delle Chiaie speelde in het begin van de jaren zeventig een rol in twee neofascistische pogingen tot staatsgreep. Na de aanslag in Bologna is Delle Chiaie naar Zuid-Amerika gegaan, waar hij als journalist heeft rondgereisd en in Bolivia als adviseur van de militaire regering van Luis Arce Gomez betrokken was bij "narco-terrorisme".

Bron: NRC Handelsblad | 30 Maart 1987

Neo-fascist na 17 jaar voor rechter Delle Chiaie was betrokken bij bloedige aanslagen in Italië

De handel in cocaïne is Stef ano Delle Chiaie noodlottig geworden. De Italiaanse neo-fascist die al 17 jaar voortvluchtig was, werd afgelopen zaterdag in Caracas in Venezuela gearresteerd. Delle Chiaie, de oprichter in de jaren zestig van de Nationale Avantgarde, een extreem-rechtse groepering werd en wordt gezien als de onbetwiste leider van het neofascisme in Rome.

Hij wordt er tevens van verdacht betrokken te zijn geweest bij een aantal bloedige aanslagen in Italië, waaronder de bomaanslag in Bologna waarbij destijds 85 doden en meer dan 200 gewonden vielen, en de moord op de Italiaanse rechter Vittorio Occorsio, in 1976.

In de woning van Delle Chiaie werden zaterdag een lijst met de namen van drugssmokkelaars, Italiaanse neofascistische literatuur en een lijst met namen van Italiaanse extreem-rechtse lieden in Venezuela aangetroffen. Ook werd bewijsmateriaal gevonden dat Delle Chiaie in contact stond met een Libische agent en met leden van Baskische terreurbewegingen. Het hoofd van de Venezolaanse politie licht de pers in over de arrestatie van Stefano Delle Chiaie. Naast hem een bord met politie-tekeningen van de Italiaanse 'super-terrorist'.

Snotneus

Het waren zijn activiteiten in de drughandel die de politie uiteindelijk op het spoor van de super-terrorist' zetten. Waarschijnlijk was de Amerikaanse organisatie voor de drugbestrijding, de DEA, hem al meer dan drie jaar op het spoor. Een tip uit Washington leidde dan ook zaterdag tot zijn arrestatie in Caracas afgelopen zaterdag.

De 49-jarige Delle Chiaie, bijgenaamd caccola, oftewel snotneus, vanwege zijn arrogantie en smalle postuur, heeft zich, sinds hij in 1970 Italië ontvluchtte, van meer dan twintig verschillende namen bediend.

De afgelopen 17 jaar zou hij in verschillende Zuid-Amerikaanse landen zijn toevlucht hebben gezocht, waarbij hij duidelijk de voorkeur gaf aan landen met een dictatoriaal regime.

Cocaïne-imperium

Zo zou hij in Bolivia aan het hoofd hebben gestaan van de zwarte milities die berucht waren om hun gewelddaden ten tijde van het militaire regime, waarbij tegenstanders van het bewind op uiterst hardhandige wijze werden aangepakt. Delle Chiaie werd tot agent van de Boliviaanse kolonel Arce Gomez, die met een luchtmachtje van tweehonderd lichte vliegtuigjes in Brazilië, Colombia en Panama een cocaïneimperium onderhield.

Daar kwam in 1982 een einde aan toen de democratie in Bolivia werd hersteld en de milities van Delle Chiaie werden ontbonden. Vele camerati, zoals de rechtse kameraden worden genoemd, vluchtten naar Chili.

Een klein groepje bleef zich verzetten. Pierluigi Pagliai, de rechterhand van Delle Chiaie, raakte zwaar gewond en stierf na zijn uitlevering aan Italië, zonder de geheimen van zijn baas te hebben prijsgegeven. Delle Chiaie vluchtte naar Argentinië, waar hij bescherming zocht en vond bij generaal Suares Maiso, commandant van het eerste legerkorps. Enige tijd later voegde ook de voortvluchtige Boliviaanse kolonel Arce Gomez zich bij dit duistere gezelschap.

Franco

De afgelopen zeven jaar wist Delle Chiaie telkens weer te ontsnappen dankzij zijn ongelooflijke lef en de miljoenen die hij met de drughandel verdiende. Delle Chiaie zorgde er ook voor zijn contacten met de neo-fascisten in Europa te onderhouden, waar men grote eerbied koesterde voor zijn capaciteiten.

De Spaanse dictator Franco beschreef hem ooit als „één van de weinige personen die in staat zijn orde op zaken te stellen in Italië". De Chileense dictator Pinochet bood hem asiel en financiële hulp. In 1984 kwam hij Venezuela binnen op een Boliviaans paspoort op naam van Vincenzo Modugno. Tijdens zijn verblijf in Caracas gebruikte hij de schuilnaam Alfredo di Mauro.

Aangezien Delle Chiaie Venezuela op illegale wijze is binnengekomen kan hij nu onmiddellijk worden uitgewezen naar Italië, waar hij overigens al bij verstek is veroordeeld wegens zijn betrokkenheid bij de bloedige aanslag in Bologna.

Bron: Trouw | 31 Maart 1987

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

15

Ik weet niet meer of ik hier goed aan doe. Sommigen weten wat ik bedoel. Maar hier gaat mijn post.

‘De Verloofden van de Dood’, zo heette het doodseskader dat medio de jaren 70 in Bolivia werd opgericht door de über-nazi en SS-beul Klaus Barbie. De groep stond onder de bescherming van de Boliviaanse dictator kolonel Hugo Banzer (1926-2002). Het belangrijkste doel was, naast het uitschakelen van tegenstanders en het installeren van een neofascistische cultuur van de angst: het beschermen van de cocaïnehandel en van de Cubaanse maffia in Miami.

‘Los Novios de la Muerte’ faciliteerde die cocaïnehandel en pleegde tal van politieke aanslagen. Zo was de groep verantwoordelijk voor de moord op 17 juli 1980 op de socialistische leider, hoogleraar en auteur Marcelo Quiroga Cruz (1931-1980). Zijn lichaam werd nooit teruggevonden. De bende ondersteunde de staatsgreep van generaal Luis Garcia Meza in Bolivia, nadat Banzer kort voordien van het toneel was verdreven. Het was in de eerste uren van de militaire coup van Meza dat onder anderen Marcelo Quiroga Cruz werd vermoord. Het een en ander leidde ertoe dat ‘de slachter van Lyon’, Klaus Barbie, gepromoveerd werd tot veiligheidsadviseur van kolonel Acre Gomez, minister van binnenlandse zaken en de architect van een nieuw en niemand ontziend Boliviaans terreurbewind.

Toen Meza en Gomez werden afgezet, vluchtten ze naar Argentinië. Daar kwamen ze goed terecht. Al sedert 1980 was Stefano della Chiaie daar bezig met het rekruteren en opleiden van huurlingen. Hij had al enkele pogingen tot staatsgreep op zijn actief en wierp zich op als de nieuwe neofascistische leider, daarin vanuit Spanje geruggesteund door Francisco Franco en Léon Degrelle. Della Chiaie vond een bondgenoot in de figuur van Licio Gelli (1919-2015), grootmeester van de Loge P2, en kort na het einde van de Tweede Wereldoorlog wegens verregaande collaboratie ook al naar Argentinië gevlucht om daar een gerespecteerd zakenman te worden.

Vanuit Argentinië bouwde Gelli een nieuw netwerk uit, zogezegd voor P2. In dat netwerk is José Lopez Rega prominent aanwezig, ooit minister van sociale zaken onder het bewind Juan Peron maar vooral: stichter van de Triple A-doodskaders. Het doel bleef steevast hetzelfde: het plegen van gewelddaden en het ondersteunen van de cocaïnehandel naar de VS. Uit deze nieuwe groep ontstond een gewelddadig neofascistisch commando onder leiding van, alweer, Stefano Della Chiaie. De leden droomden luidop van een nieuw en neofascistisch Europa. De belangrijkste figuren waren, naast Della Chiaie: Pierluigi Pagliai, Alfredo Graniti, Maurizio Giorgi, Joachim Fiebelkorn en de onvermijdelijke tandem Elio Ciolini en Olivier Danet. Die laatste twee verplaatsten hun werkgebied gaandeweg naar België. We schrijven dan 1981-1982.

Bron: The Guardian | David Pallister | 7 Maart 1983

16

Nu nog te weten komen wat Cesar Augusto de la Vega, in de loden jaren Argentijns ambassadeur in Parijs, heeft gefaciliteerd. P2, dat weten we al, maar er moet meer zijn. In tijden van door de VS gesteunde dictatoriale regimes in Latijns-Amerika was er erg veel mogelijk. Ook bij ons.

17

In september is Stefano Della Chiaie overleden:

E' morto il neofascista Stefano Delle Chiaie

Accusato di essere coinvolto nella strage di piazza Fontana e in quella della stazione di Bologna, è stato prosciolto

Stefano Delle Chiaie è morto all'ospedale M.G. Vannini di Roma. E' stato un esponente della destra radicale e della destra spiritualista in seno al Movimento Sociale Italiano, poi fondatore nel 1962 di Avanguardia Nazionale.

Conosciuto negli ambienti neofascisti romani come 'Er caccola', è stato uno dei 'fantasmi neri' degli anni bui della strategia della tensione. Il suo nome è legato alle principali stragi che insanguinarono l'Italia negli anni '70: nel 1982 fu spiccato nei suoi confronti un mandato di cattura per la strage di piazza Fontana del 1969, ma i processi di primo e di secondo grado lo hanno scagionato.

Anche le indagini compiute su di lui nell'ambito della strage alla stazione di Bologna del 1980, pur appurando rapporti con la P2 e la Massoneria, non accertarono alcuna responsabilità a suo carico.

Nato a Caserta nel 1936, Stefano Delle Chiaie ha vissuto da latitante in Sud America per anni, pur di sfuggire alla giustizia italiana che poi lo ha scagionato da ogni accusa.

La sua latitanza è durata fino al 27 marzo del 1997 quando venne catturato dalla Polizia italiana a Caracas. "La repressione non ci piega, ci moltiplica" scriveva lo scorso marzo sul blog della rinata Avanguardia nazionale.

E dietro l'aggressione di alcuni mesi fa al cimitero del Verano a Roma a due giornalisti dell'Espresso c'è il sospetto potesse esserci proprio Avanguardia. Delle Chiaie è stato collaboratore, con il boia di Lione Klaus Barbie, della dittatura boliviana negli anni '80: un gruppo che ha seminato morte e terrore.

Nel 1991, grazie alla concessione del Comune di Roma, ha aperto una 'sede' tv di Avanguardia Nazionale. Alle sue trasmissioni hanno presenziato i massimi esponenti della destra, sia nazionale che europea, suscitando non poche polemiche e controverse teorie.

Bron » www.agi.it

L’homme que la justice belge n’a jamais pu rencontrer est mort

Avec les tueries du Brabant en tête, un juge de Bruxelles avait voulu interroger Stefano Delle Chiaie. Le leader italien d’extrême droite Stefano Delle Chiaie est mort mardi.

Dans cet article, nous révélerons comment la justice belge a tenté deux fois, vers 1992, de questionner le militant néofasciste alors détenu en Italie. Il y avait tant de mauvaise volonté qu’au second échec, le juge d’instruction belge a compris qu’il était inutile d’envoyer une troisième commission rogatoire. Ce juge bruxellois n’était pas en charge des tueries du Brabant (traitées à Termonde et Charleroi par ses collègues Troch et Lacroix). Mais il suivait une piste qui, selon lui, pouvait "avoir un lien".

Lees hier het hele artikel » www.dhnet.be

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

18

Vroeg of laat gaan ze dood, de protagonisten in heel de Bende van Nijvel-saga. Als de gerechtelijke instanties maar lang genoeg wachten ... dan lost alles zichzelf op: wir haben es gewusst aber sie sind allen tod. Delle Chiaie > huurlingen: tijd om de theorie van Leo nog 's vanonder het stof te halen.