Speculatie natuurlijk zolang er geen duidelijkheid is omtrent zijn dood.

Servo per Amikeco

Gerichte speculatie d.m.v. lateraal denken, iets dat op dit forum te weinig gebeurt. In deze methode van denken moet worden uitgegaan van de beide pistes: een eerste waarin Louvaert is vermoord, en een tweede waarin hij niet is vermoord maar een natuurlijke dood is gestorven. En ik heb 'onder voorbehoud' geschreven, maar het is voor flink wat betrokkenen zonder meer handig mocht Louvaert een gewone, natuurlijke dood gestorven zijn. Het feit dat Louvaert 'weg' was, heeft de vorming van de Bende van Nijvel-bis hoe dan ook sterk vergemakkelijkt.

Vincent Louvaert valt, samengevat, onder meer in 1984 door gepleegde feiten te verbinden met Willy De Schepper, Daniel Bernaert (Puce), René Davignon (le Snaas), Victor (Vicky) Van Obbergh en Francis Van Binst. Louvaerts zus Marie-Ange was gehuwd met Alain Dubois. Ze troffen elkaar wel eens bij Jacques Van Camp in Ohain. Van Binst was goed bevriend met onder meer Maurice Florizoone, Jef Jurion, André Dehaut en Marcel Habran (en dus ook met Thierry Dalem). Florizoone (die de huur van het huis van Marc Vanden Eynde - zoon van - in Beersel overnam) was close met Habran en Van Binst.

Laat ons ook de ophef niet vergeten, ontstaan nadat destijds was uitgelekt dat het gerecht DNA bij de ouders Louvaert zou afnemen. Het is toch wel frappant dat met Van Binst, Louvaert, De Schepper en Van Obbergh een aantal namen worden verbonden die nadrukkelijk werden genoemd i.v.m. de diefstal met moord bij Dekaise in Waver.

En Hage Maroun uiteraard, en nog heel wat anderen...

25

In 1998 werd het lichaam van Louvaert opgegraven door de onderzoekers van de Cel Waals Brabant. Dit deden ze om het DNA van Louvaert te kunnen vergelijken met het DNA-materiaal dat de Cel in handen heeft.

Een tijdje na de dood van Louvaert vonden speurders bij hem een collectie foto's. Op één van die foto's stonden zowel Louvaert als Van Binst gewapend. Eén van de wapens die gestolen werd bij Dekaise in Waver leek op één van de wapens die op de foto te zien was.

Bron: Le Soir | 19 oktober 1998

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

26

Ben, is bekend welk DNA de Cel Precies in handen had in 1998?

Persoonlijk ken ik maar 3 mogelijke bronnen: de sigarettenpeuken in de taxi van Angelou, een pluk haar afkomstig uit de inbraak van Temse en pas veel later DNA opgevist uit een kogelvrij vest in Ronquières.

27

Louvaert Vincent (04.12.63)

Décédé suite l'usage de stupéfiants le 10.11.83, son décès pourrait avoir été un règlement de compte. Selon les confidences qu'il aurait faites à Van Binst, il aurait participé à diverses tueries du Babant Wallon. Il aurait participe à l'exécution de Jacques Van Camp, le tenancier des Trois Canards à Ohain, car il s'agissait d'un règlement de compte.

Cette affaire serait en relation avec les faits de Temse. Louvaert aurait participé à ces faits et en aurait d'aillieurs gardé un gilet pare-balle pour son propre usage. Il aurait également participé au hold-up à Beersel.

Il était en relation avec Hage Maroun, comme déclaré par Van Binst. Il a participé à de nombreux vols qualifiés, principalement dans la région bruxelloise.

Bron: Vertrouwelijke nota BOB Waver | 18 maart 1985

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

De verklaringen die Van Binst aflegt, zijn volgens mij belangrijk. Hij heeft zijn verklaring nooit ondertekend en aangepast nadien. Maar hij vertelde vooral over een organisatie waar 40 personen deel van uitmaakten. En het had vooral met drughandel en Libanon te maken. Hij is de persoon die Lekeu in beeld bracht. Uit het geroezemoes van die verklaring maak ik uit dat Louvaert vooral iets over Ohain weet en mogelijks één van de daders is van Ohain. Het wapen en de kogelvrije vest die naar Lekeu gebracht zijn, kunnen het rijkswachtwapen en de kogelvrije vest zijn die in de zakken gevonden zijn. Er zijn voor Temse en Nijvel sporen die ook naar dit milieu lopen en De Pomp, Kapllan (Porsche) en Van Cutsem (Saab en Temse). Anderlues zou dan weer door huurlingen gedaan zijn die ook betrokken zijn bij de overval van Verviers.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

29

In deze krant staat ongeveer het volgende:

Eind 1983 wordt Vittorio in de gevangenis benaderd door iemand die zegt: ik weet dat jij onschuldig bent en ik zal je helpen, de baffles uit de Saab zijn te vinden bij Vincent L(ouvaert). De journalist voegt daaraan toe: c'était vrai. Kort nadien is Louvaert dood.

Bron: Liberation | 2 december 1985