1 (edited by dim 09-04-2013 17:31)

Lang niets meer over gehoord, maar hij is er terug: Xavier Buisseret (70). Voor de website van het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) haalde hij een tekst van vijftien jaar geleden boven. [...] Xavier Buisseret met kritiek op de VB-leiding. Vijftien jaar geleden al, maar volgens hem nog altijd actueel. Xavier Buisseret is bij de oprichting van het Vlaams Blok 'propagandaleider' van de partij. Hij heeft dan al een gewelddadig parcours afgelegd als lid en leider (van april 1974 tot oktober 1977) van de Vlaamse Militanten Orde. In 1973 neemt hij deel aan de Operatie Brevier om het lijk van priester-collaborateur Cyriel Verschaeve van Oostenrijk naar Vlaanderen te zeulen.

Na zijn VMO-periode geeft hij, samen met Roeland Raes en Siegfried Verbeke, het maandblad Haro uit waarin de Holocaust wordt afgedaan als "fictie en manipulatie van de historische werkelijkheid". Met Haro worden ook bandopnames van toespraken van Hitler, Goebels en Göring verspreid. In juni 1979 wordt Haro opgedoekt en stappen de meeste redactieleden over naar het Vlaams Blok. Xavier Buisseret wordt propagandaleider van het Vlaams Blok en chef van Jongeren Aktief, de voorloper van de Vlaams Blok Jongeren. In het VB-maandblad schrijft Xavier Buisseret 'cursiefjes' die hij ondertekent met XA4. Intussen is hij een vaste klant bij de rechtbank in Antwerpen (voor het VMO-proces, het verspreiden van anti-Joodse stickers, geweld op een homo, het afranselen en bestelen van een Marokkaanse jongen, …).

Met de Zwarte Zondag van 24 november 1991 wordt Xavier Buisseret parlementslid voor het Vlaams Blok. Buisseret lacht in zijn vuistje als hij ziet hoe Filip Dewinter zijn eed als parlementslid aflegt. In 1997 wordt Xavier Buisseret veroordeeld voor pedofilie omdat hij twee minderjarige meisjes, dochters van een VB-militant, heeft aangerand in het VB-partijsecretariaat aan de Van Maerlantstraat in Antwerpen. Buisseret wordt voor vijf jaar ontzet uit zijn burgerrechten en moet bijgevolg opstappen als parlementslid. Buisseret verhuist van Edegem naar Wachtebeke, bij Zelzate.

In 2008 wordt hij er terug politiek actief als Vlaams Belang-vertegenwoordiger in de plaatselijke milieuraad. Dat Buisseret nu opduikt bij het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) is opvallend maar niet verbazend. Het N-SA is onder andere opgericht uit restanten van Jongeren Aktief waarvan voorzitter Jan De Beule, VB-gemeenteraadslid in Hamme, zich al eerder manifesteerde als N-SA'er.

Bron » aff.skynetblogs.be

2

Xavier E. Buisseret (Eernegem, 5 januari 1941) is een Vlaams politicus. Als zodanig was hij volksvertegenwoordiger voor het Vlaams Blok. Buisseret, taxichauffeur van beroep, was vanaf de jaren zestig actief in de extreemrechtse VMO. Toen in 1970 een dode viel ten gevolge van een incident tussen VMO-leden en een FDF-plakploeg werd de organisatie ontbonden.

Even later werd ze heropgericht door Bert Eriksson, Buisseret en Siegfried Verbeke. Buisseret behoorde tot het VMO-commando dat in 1973 het stoffelijk overschot van de Vlaams Nationalistische priester Cyriel Verschaeve clandestien van Oostenrijk naar Vlaanderen overbracht. Van april 1974 tot oktober 1977 nam hij de leiding van de VMO waar. Daarna verliet hij de organisatie.

Tussen 1977 en 1980 gaf Buisseret samen met Siegfried Verbeke en Roeland Raes het maandblad Haro uit. Kort na de oprichting van het Vlaams Blok in 1978 werd hij hiervan de propagandaleider. In 1995 werd hij voor het Vlaams Blok verkozen als parlementslid.

In 1997 werd Buisseret veroordeeld voor aantastelijkheden omdat hij twee minderjarige meisjes had benaderd in het partijsecretariaat. Hij werd voor vijf jaar uit zijn burgerrechten ontzet, en nam ontslag als parlementslid. In 2008 werd Buisseret opnieuw politiek actief in de lokale afdeling van het Vlaams Belang in Wachtebeke. Sinds september 2008 zetelt hij als effectief lid voor de fractie Vlaams Belang in de milieuadviesraad van Wachtebeke.

Bron: Wikipedia

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

3

dim wrote:

In 1997 wordt Xavier Buisseret veroordeeld voor pedofilie omdat hij twee minderjarige meisjes, dochters van een VB-militant, heeft aangerand in het VB-partijsecretariaat aan de Van Maerlantstraat in Antwerpen. Buisseret wordt voor vijf jaar ontzet uit zijn burgerrechten en moet bijgevolg opstappen als parlementslid.

Klacht tegen Buisseret wegens zedenfeiten

Het Vlaams Blok neemt kennis van het verzoek dat bij de Kamer van volksvertegenwoordigers is binnengekomen om een onderzoek tegen Xavier Buisseret te starten. De Antwerpse procureur wil Buisseret ondervragen in verband met een klacht die werd neergelegd door de dochter van een Vlaams Blok-gemeenteraadslid uit Kapellen, aldus een mededeling van de partij. Het Blok wijst erop dat Xavier Buisseret de feiten ontkent en zich ter zake niet op zijn parlementaire onschendbaarheid wil beroepen. Voor het Blok is deze zaak een louter gerechtelijke aangelegenheid waarin de schuld van Buisseret geenszins vaststaat. De partij hoopt dat uit het gerechtelijk onderzoek zijn onschuld zal blijken.

Bron: De Tijd | 9 januari 1996

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

4

(...) Buisseret was ooit lid van de inmiddels verboden Vlamse Militanten Orde en redactiesecretaris van het blad Haro, waarin verhalen verschijnen over de 'Auschwitz Lüge', de ontkenning van de Holocaust. Tegen hem loopt nog een aanklacht wegens het in elkaar slaan van een Marokkaanse jongen, begin dit jaar. Buisseret ontkent deze mishandeling te hebben gepleegd.

Bron: Trouw | 11 Augustus 1990

(...) Eén van de kandidaten voor een zetel in het parlement, Xavier Buisseret, is twee dagen voor de verkiezingen tot twee jaar gevangenis veroordeeld, wegens 'diefstal met geweld' op een jonge migrant. (*)

Bron: De Telegraaf | 26 November 1991

(*) Het was toenmalig Vlaams Blok-voorzitter Karel Dillen die Buisseret een vals alibi verschafte. Iets waar de rechter toen niet intrapte.

(...) Een speciale kamercommissie heeft besloten dat een gerechtelijke procedure tegen het kamerlid Xavier Buisseret van het Vlaams Blok voortgezet kan worden. Voordat hij kamerlid werd was hij veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf omdat hij een overval had gepleegd op twee jongen Marokkanen.

Bron: Nieuwsblad van het Noorden | 1 Januari 1992

(...) Het is verleidelijk om al te veel en al te gedetailleerd de palmares te schetsen van Vlaams Blok kopstukken. Wat te denken van Xavier Buisseret, propagandaleider van het Vlaams Blok, parlementeslid en (ex?) straatvechter. Buisseret was eind jaren zeventig verantwoordelijk voor de uitgave van het tijdschrift HARO, 'maandblad voor de conservatieve revolutie'. HARO heeft in de twee jaar van zijn bestaan de bedenkelijke reputatie opgebouwd één van de meest racistische en antisemitische Nederlandstalige schotschriften van na de Tweede Wereldoorlog te zijn. Berucht is het revisionistische speciale nummer van HARO geworden met de titel 'Holocaust ... Hoe lang nog?'. De toenmalige uitgever van dat blad, waaraan ook Karel Dillen en Roeland Raes (Vlaams Blok senator) meewerkten, zit nu gewoon in het parlement.

Bron: Nieuw Israelitisch Weekblad | 18 November 1994

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Xavier Buisseret is overleden op 22 juni 2020 » affverzet.wordpress.com

Hoe is dit minderwaardig iemand relevant mbt de Bende van Nijvel?

7

Hij is samen met het VMO een onderdeel van de Belgische Jaren van Lood (zie ook de ondertitel van deze website).

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube