11

Zeven arrestaties in Securitas-overval

De procureur des konings van Nijvel heeft zondag de namen meegedeeld van de vijf personen, die eerder werden aangehouden op verdenking van medeplichtigheid aan de Securitas-overval in Villers-la-Ville van 19 juni. Het gaat om François Troukens (*), zijn broer Pierre, Pascal Urbain, Patrice Charbonnier en Geoffrey Vivone. Ze verschijnen vandaag voor de raadkamer van Nijvel. Zondag werden er nog twee andere personen aangehouden. Bij huiszoekingen werden bij de twee niet bij naam genoemde verdachten wapens en munitie gevonden.

De aangehouden personen moesten de overval, waarvan de daders nog voortvluchtig zijn, voorbereiden. Ze kregen daarvoor een aandeel in de buit, gaande van 60.000 tot 1,5 miljoen frank. De totale buit van de overval bedroeg 28 miljoen frank. De chauffeur van de Securitas-wagen werd zwaar gewond.

Volgens de procureur heeft de bende niet meegespeeld in andere overvallen op geldtransporten. Het zou om haar eerste overval gaan, maar nieuwe overvallen waren gepland.

Bron: De Tijd | 10 september 1996

(*) Troukens werkt momenteel aan een film over de Bende van Nijvel.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube