41

Django68 wrote:

Die was toen ongeveer 30 jaar, terwijl ze het hier over de 'oude' hebben.

Misschien zag Dauphin er zeer oud uit voor zijn leeftijd? Want alle elementen wijzen erop dat het hier wel degelijk over Dauphin gaat.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

In elk geval, de komende dagen verschijnen er nog 3 artikels van Dupont in een reeks van 6. Ik ben er benieuwd. De laatste tijd komen er toch weer nieuwe onthullingen op tafel.

Veel nieuwe onthullingen, al dan niet toevallig nu om de politieke wereld onder druk te zetten. Ook in het onderzoek naar Dutroux zijn er nieuwe getuigenissen op Franse forum. Onder Mevr. Géva (ex van Cocu, die dus familie van Tinck zou kunnen zijn).

LEO, ik volg je ... Ik heb de indruk dat Bouhouche, Beijer, Lekeu,... dachten dat ze in een Hollywoodfilm zaten. In realiteit waarschijnlijk gefrustreerde mislukte rijkswachters die dachten dat ze een kruising waren thuis The A-Team, Dirty Harry en James Bond.

club_le-happy-few wrote:

Veel nieuwe onthullingen, al dan niet toevallig nu om de politieke wereld onder druk te zetten.

Ook in het onderzoek naar Dutroux zijn er nieuwe getuigenissen op Franse forum. Onder Mevr. Géva (ex van Cocu, die dus familie van Tinck zou kunnen zijn)

Kan je even samenvatten wat er op het Franstalig forum wordt gezegd onder het onderwerp Géva? Want om één of andere reden kan ik de helft van de berichten in dat topic niet lezen.

Merovinger wrote:
Ben wrote:

Er wordt vaak gezegd dat de Bende van Nijvel de kopieën van hun nummerplaten vonden door zelf op zoek te gaan naar hetzelfde type wagen (in de buurt van hun woonplaats, plaatsen waar ze vaak kwamen, ...). Er zijn argumenten voor die theorie maar zou het niet logischer geweest zijn als ze de nummerplaten konden opzoeken bij het DIV of de politie/rijkswacht?

Ik denk ook al heel lang dat de Bende een 'handlanger' moet gehad hebben bij DIV (of politie/rijkswacht). De spelletjes met de nummerplaten (zowel bij de Bendefeiten als later zoals met de grootvader van David) zijn nl. heel kenmerkend in dit dossier. Het doornemen van de personeelslijst van DIV van de jaren '80 zou zeker niet oninteressant kunnen zijn. Misschien kan dit, net zoals bij het doornemen van de eigenaars van een oude Ford Taunus, een opvallende naam opleveren.

Merovinger wrote:
Ben wrote:

De speurders hebben blijkbaar een verdachte die bij DIV heeft gewerkt, in het WNP-milieu zit en mogelijk de 'oude' zou kunnen zijn:

Ces enquêteurs qui sont partis avaient trois suspects identifiés envisée. Selon eux, le tueur surnommé le vieux, très malade, finit actuellement ses jours dans un hospice à Bruxelles. Ils identifiaient le Claudiquant comme un ancien agent de la DIV [Dienst Inschrijving Voertuigen], ce qui expliquait les mystères liés aux plaques d’immatriculation.

Bron: La Dernière Heure | 30 September 2015

'Claudiquant' betekent 'mank lopen'. Een persoon uit het WNP-milieu die mank loopt. Dat zal dus hoogstwaarschijnlijk om Jean-Paul Dauphin gaan. Dus zit ik er met mijn denkpiste over een kreupele dader misschien toch niet zo ver naast. wink

Het wordt alsmaar duidelijker waarom het Front de la Jeunesse of WNP één of meerdere mannetjes had binnen DIV. Op de website kwam ik nl. nog het volgende tegen waarvan de bron onbekend is:

Tibbackx was ook nauw betrokken bij de stichting en de werking van de Mens. Dit is een uiterst-rechts initiatief, dat vanaf 1979 het thema van de mensenrechten dacht te kunnen benutten om te keer te gaan tegen de Belgische Liga voor de Rechten van de Mens, die als niet-gouvernementele organisatie geaccrediteerd is bij de Verenigde Naties. Deze BOB-praktijken op particuliere schaal, vertonen een grote gelijkheid met de analoge bezigheden die het Front de la Jeunesse sinds 1976 in zijn Service de Renseignement ontplooit. Deze dienst werd achtereenvolgens geleid door Michel Fincoeur, Christian Delbruyere en Paul Latinus en verzamelde onder andere nummerplaten van auto's die een zelfklever met progressieve signatuur droegen of die geparkeerd waren in de directe nabijheid van een politieke meeting.

Bij het Front de la Jeunesse oversteeg dat werk het ambachtelijk niveau. In twee jaar tijd verzamelden de discipelen van Françis Dossogne 2000 à 3000 nummerplaten, alleen al in het Brusselse. Het aanleggen van adressenlijsten en het overschrijven van nummerplaten is op zichzelf weinig rendabel, tenzij dit werk van nut kan zijn in een globaal project voor het opslaan en het daadwerkelijk gebruiken van informatie. Bovendien vormt de nummerplaat alleen een onbruikbaar gegeven, zolang men de eigenaar van de wagen niet kent. Hiervoor is echter toegang vereist tot de computer van de Dienst voor het Wegverkeer bij het ministerie van Verkeerswezen of ten minste een reservoir dat kan putten uit de informatie van deze dienst.

Het enige organisme dat op gelijkaardige wijze gegevens verzameld over democraten en syndicalisten, is de rijkswacht. Het is opvallend dat ook de rijkswacht hierbij ten dele gebruik maakt van de nummerplaat. Enkele seconden na het doorgeven van de nummerplaat verschijnen de personalia van de auto-eigenaar op een beeldscherm, via de computer van de rijkswacht, die is aangesloten op de databank van de Dienst voor het Wegverkeer. Het inwinnen van informatie gebeurd bij de rijkswacht wel in het raam van een globaal project. De hele oppositie, met inbegrip van vakbonden en politieke partijen, wordt tot in de kleinste onderdelen in kaart gebracht. Dankzij de inmiddels verworven schat aan informatie, een militair apparaat van 16.500 man, een moderne bewapening en een voortdurende aanwezigheid in alle districten, vormt de rijkswacht dan ook een onmisbaar element in ieder ernstig complot tegen de democratie.

Was het ook gebruikelijk bij de DIV om ingeleverde nummerplaten op deze manier te verknippen?

46

Merovinger wrote:

Het wordt alsmaar duidelijker waarom het Front de la Jeunesse of WNP één of meerdere mannetjes had binnen DIV.

Reeds 1,5 jaar geleden zei je hierboven wat uiteindelijk dan uitgekomen is wellicht. smile Zie de post over Jean-Paul Dauphin i.v.m. werkzaamheid bij DIV » Forum

Ben wrote:

Ik zou van dit topic ook gebruik willen maken om een overzicht te maken van de nummerplaten die de Bende heeft gebruikt. Dit om de Feiten-kaart aan te vullen.

  • VW Santana: had een nummerplaat van een wagen (DSN-237) die toebehoorde aan iemand die in Huysmanslaan in Elsene woonde. De kopie werd - in stukken gesneden - teruggevonden in het Zoniënwoud » Forum

  • VW Golf - Plancenoit: Had bij de diefstal nummerplaat DTX-079. Het is mij onbekend welke nummerplaat de wagen nadien had.

  • Saab: De wagen wordt op 10 september 1983 gezien in Glemboux met aan de voorzijde een Belgische nummerplaat en aan de achterzijde een BZ-plaat.

  • VW Golf - Ohain: had nummerplaten van een wagen die toebehoorde aan iemand die in de Rue du Mail in Elsene woonde (en een klant was van de VAG-concessionaris in Waterloo). Het origineel kenteken was FKG-991.

Als iemand de informatie kan aanvullen, zou dat ten zeerste geapprecieerd worden.

Informatie over de originele nummerplaten (dus niet de kopieën die de bende gebruikte):

  • DSN-237: geschrapt, 07-12-2000

  • DTX-079 geschrapt, 12-11-2002

  • FKG-991 geschrapt, 23-12-2014

  • SX.676 geschrapt, 24-10-1983

  • AN?66: ? is wellicht niet 1, 3 of 5 daar deze ver voor de feiten reeds geschrapt waren. Alle andere zijn wel mogelijk. 8 komt best in aanmerking indien men de nummerplaat heeft willen schrappen na de feiten. De andere zijn pas veel later geschrapt. ? = 1 geschrapt op 15-09-1975, ? = 3 geschrapt op 22-12-1967, ? = 5 geschrapt op 08-12-1971, ? = 8 geschrapt op 22-12-1983

Non semper ea sunt quae videntur