271

Re: Hypothese Cobra

conclusie : onderzoek Bende van Nijvel

het spook van de macht ( Paleis, loges, industriëlen, staatsveiligheid)

1.Dos Pinon: dossier spreekt voor zichzelf
2.financieel gesjoemel : o.a; Eurosystem (zijn er nog een tiental anderen)
3. economische gesjoemel: wapen trafiek: 2 vastgestelde feiten door BSR in Gosselies + 1 frappante: verdwijning van 4 gevechtsvliegtuigen voor verkoop gestationeerd basis van Lombardijse en die door op een goede dag tot verbijstering van de verantwoordelijke verdwenen waren . Tot op heden waar? wie??
4. extreemrechts: centre Prince Albert: centrum waar allen protagonisten in het bende dossier samenkwamen (feiten spreken voor zichzelf in dossiers) + fameuze comité ouwendijck sociaal doel : sportkampen voor  jongeren van para commando's  in werkelijk legale dekmantel voor samenkomsten van neo- nazi's met vlaggen en uniformen enz. opgericht onder toen  het peterschap van ene Prins Filip ( zou Koning Filip  weten hoe deze kameraden  misbruikt hebben gemaakt van zijn "peterschap"? leden allen rabiate royalisten. Zou nog altijd bestaan ?????
5. protecties: dossiers spreken voor zichzelf

zolang dat "spoken" blijft duren zal deze maatschappij moeten  leren leven met de angst dat de geschiedenis zich kan herhalen.
Ons belastinggeld wordt besteed vooral door mensen begeesterd door eigen belang eerst.

Iedereen kan politieker worden (volgens de Grondwet); schaf de Grondwet af
politieker wordt je ; door geboorte, door de persoonlijke keuze van de keizers (partijbonzen) en door geluk ( lees ja-knikkers)
Maar 10 % ( op hoog beleidsniveau wel te verstaan) weerstaat na een tijd aan deze druk.


Ik denk aan ene Julien Lahaut ( heeft 80 jaren geduurd) en wat met de moord op ene Lumumba ( belgen op vraag van wie???)
waarvan iedereen wist wie er achter zat maar moest zwijgen.

en politici: wanneer men op de hoogte wordt gesteld : 2 mogelijkheden : consensus = zwijgen ( eigen macht eerst) of iets doen (betekent politieke zelfmoord)

en zolang deze particratie duurt ( heb ooit gehoord van enkele nieuwe partijen dat men daar een einde ging aan maken. Dikke hypocrieten )
buiten de partijvoorzitters, en enkele uitgekozenen  dienen wij alle andere politici te catalogeren als lijfeigenen.  ( eigen macht eerst)
Divide et Conquer = lijfspreuk van de particratie
Concordia res parvae crescunt : stond er op de poorten van de kazernes ( wist ik toen veel dat dit dikke zever was om een kat een kat te noemen)

Om te eindigen met een vergadering van het kernkabinet einde 1987: gevoelige staatsinfo van de jaren 80 mogen pas vrij gegeven worden in 2050. (stond niet in de boekske en daar werden geen 'zuipers' toegelaten (behalve de politici natuurlijk)
Dus dit forum kan nog eventjes mee
Want de waarheid kost je .......

Zotter kan het niet meer.
@ La Cosa Belgica

272

Re: Hypothese Cobra

verhaal van Insider
heb iets gevonden dat op een oeuvre lijkt.....
spreekt over de Belgische destabilisatie dat wij allen al kennen van in de jaren 81.
Vindt alsmaar interessanter
Wat ik vreemd vind dat hij veel interessante oppervlakkige info geeft (als boek wordt dit beslist een bestseller) maar nog steeds niet antwoordt op 4 simpele vragen die hem werden gesteld i.v.m. zijn bewakingsopdrachten enz.
En zolang ik deze antwoorden niet krijg nog lees beschouw ik zijn posts als zeer interessante maar in roman verweven informatie.
Ne mens kan niet alles wensen zeker.
Bref, heb begrepen dat insider een clever strategie uitdoktert die niet zal leiden tot een snelle oplossing gezien hij reeds sinds 2010 iedereen in de ban houdt in positieve zin.
Maar vrijheid van meningsuiting blijft een voorrecht dus geven we hem het voorrecht van de twijfel.

273

Re: Hypothese Cobra

één laatste detail:

gaat over de "aanslag" op Gol:
kwam er na de fameuze verspreking van hem tijdens een "nieuwsjaar receptie" met de voltallige pers in zijn zog.
Gol dacht nog atlijd dat hij "onschendbaar was " maar verbrandde zich aan de stelling "mond toe achter het spel"
of zoals een lid van de WNP het verwoordde tijdens een verklaring over de afgelegde eed:
"Parler c'est mourir".
"Parler quand on meurt c'est chercher des ennuis pour autrui"
maar misschien kan insider ons meer daarover vertellen gezien hij een "insider" is en wij niet ( komt via een verklaring)
Gezien ik niet twijfel aan deze verklaring zou het dus meer dan onwenselijk zijn als echter insider hier beginnen waarheid te "verkopen".????

.
Spreken in het sterfbed is miserie zo

274

Re: Hypothese Cobra

Dekaise:
Hage Maroun?
wie kent Hajjar Pierre?
en wie kent de financiers??

275

Re: Hypothese Cobra

Dekaise:
1. filiatures gedaan door Bultot en Dossogne ( verificatie= oké)
2. voor o.m.Vandeuren Bruno ( geëxecuteerd door zijn mentor op 23/12/1988 na 48 uren foltering ( medische expertise) en afgeknald als een verrader in de nabijheid van het Koninklijk Domein ( bewust gekozen als "advertisement" . Koninklijk Domein : één van de partouzen  bijeenkomsten)
pot au vin: parket van Brugge : op klacht van : ambtshalve ten nadele van : ambtshalve ( nochtans klacht met POP van de zuster..)dus : dossier is verzegeld en ligt in de kelder ( ??) ==>> link: Dos Pinon: klacht ambtshalve?????
3. Dekaise verkocht een partij wapens besteld door Hage Maroun door aan Bouhouche
4. Maroun kreeg problemen met de "doorverkoop" naar Libanon
5.Hage bezat de 9 mm gebruikt op een "overval"?
6. Hage zegt aan BB van BSR Wavre: wapen door mij gegeven aan HAJJAR PIERRE
7. Wordt gebracht anderdaags bij de Gof die verklaring acteert en dan zegt Hage : " wapen naar onbekende Libanees, zit in Beiroet
8. als BB vraagt waarom Hage dat nu zegt tegen de Gof antwoordt Hage: " wil niet zoals anderen eindigen met een kogel in mijn kop"
9. Na de raid op de "Trois Canards" wordt aan een wegversperring door de Rijkswacht een Libanees tegen gehouden in het bezit van een 9 mm die verklaart dat hij op weg is naar een rendez-vous met ene Prins Albert. Na vérificatie (?) mag deze man doorrijden.
Zijn naam: Hage Maroun.
10. Tijdens de vaststelling van de moord op Hage  Maroun en zijn vriendin in Molenbeek vindt de Gof een foto :Hage arm over de schouder van ene prins Albert. Zijn mede collega zegt; alle doet dat weg; Krijgt er nog miserie mee. Foto verdwijnt.
Moet er nog wijn zijn?
@La Cosa Belgica

276

Re: Hypothese Cobra

WAT LEZEN WIJ:

Eli Spletinckx : 3 bladzijden vol met waarheidsgetrouwe info over diverse overvallen waaronder deze in Anderlues waar ,volgens hem ene Vittorio de hond doodschoot met 11 kogels omdat dat "beest" maart bleef doorlopen (sic.)
Anderlues: worden fragmenten gevonden van een gestolen nummerplaat die na lang puzzelen overeenkomt met de gestolen nummerplaat  van een Golf door ene VANDERMEIREN, Marc ( grote onbekende bij de WNP==>> Dikke leugenaar zijn het ) gegeven aan Maurice Lammers (om zijne nonkel plezier te doen).
Markant feit; weigerde elke verhoor en werd door de speurders op zijn wenken bediend. ==>> link: beroep van Jean zijne pa.???
nog markant feit: volgens tussenkomst verslag van de patrouille van Anderlecht op 18.02.1982 : identificatie van 3 personen in een voertuig dichtbij plaats delict: Barbier Marcel ,Lammers Eric, Vandermeiren Marc.
Identificatie onderbroken door de plotse tussenkomst van 2 personen waarvan ééntje zich identificeerde als zijne ene Christian Smets staatsveiligheid die deze agenten meldt dat zij een "operatie" storen????. de andere: volgens info: VanDoorselaere, staatsveiligheid
is dat kopie ( echte verslag verdwenen) en dat gesprek met die agenten allemaal larie en apekool???
volgens hun: tussenkomst : op 18.20.1982 om 21.14 uur.???
Stond er natuurlijk niet bij. Komt van 2de hands zoals ze dat zeggen.
Indien het zo zijn gebeurd..... Waarom nooit gekend in dossier Pastorale en wie heeft druk uitgeoefend op agenten?
en is dit waar of de zoveelste blague in een soap serie die begon met de generale repetitie ( verklaring van Lammers) van de Pastorale?
Repetitie van wat???
en wat met de Pastorale/Esperanza dat via Burof(l)ex binnenkwam door Latinus ?? en tijdens deze "exercises" de Smets en zijn "chauffeur" rondreden ter plaatse om de WNP op te doeken??
schone bende noem ik dat. Echte vrienden onder elkaar.
en dan maar lullen dat Paul Latinus de verrader was.
Intrigers, misleidingen. Tja niet te begrijpen voor simpele mensen of onderzoeksjournalisten ( zelfs deze die alle PV's hebben gelezen van het 'misleiding' dossier Pastorale) en waarschijnlijk ook niet voor "insiders".
Heb altijd geleerd dat mensen boven papier gaan.
In dit dossier gaat de inhoud van papier boven de integriteit van de speurders.
QUID?
Vandermeiren,Marc het grote mysterie en geheim van de WNP zoals ene Jacques Lagasse ( zogezegd journalist) neef van Michel Libert??
wat weten we: Vandermeiren Marc, Lammers Eric, DeBondt ,: 3 "musketiers", samen met Barbier en de Jode ( la légume) = volgens info = SIPO (sicherheids Polizei) van ene Michel Libert die claimt Vandermeiren amper te kennen.
Ook klaargestoomd in een geheim infiltratie opdracht betaald door ene Al AJJAZZ  (onder toezicht van ene Libert) dat dan niet doorging 'zoals veel van die James bond operaties !!!)
Gekker kan het niet
@La Cosa Belgica

277

Re: Hypothese Cobra

wat lezen wij;
over ene Christian B. .. groot mysterie
wat hebben wij gevonden in dossiers en info: een zeer mooie beschrijving ,detail over de "reus" ( komt overeen met 3 "verdachten" in  de bende==>> precies een drieling ==>> strategie van de bende= persoonlijke ID ONMOGELIJK maken.
Christian B. is er één van en zo we verder gaan op zijn verklaring op zijn sterfbed ( wie zijn wij om daar aan te twijfelen) konden we gaan "puzzelen" en na lang "puzzelen" kunnen wij deze "reus" linken aan ten minste aan 5 overvallen ( waaronder Overijse)
Alles hangt af van de toekomstige verklaring van 2 WNP'ers om te weten wie in feite van de 3 behoorde tot de echte kernbende.
Dus afwachten
Gekker kan het niet
@La Cosa Belgica

278

Re: Hypothese Cobra

Wie is de 'mentor' van Bruno Vandeuren?

279

Re: Hypothese Cobra

cobra wrote:

Dekaise:
Hage Maroun?
wie kent Hajjar Pierre?
en wie kent de financiers??

Google zijn naam (Pierre Hajjar) en je vindt wel één en ander:-)

280

Re: Hypothese Cobra

http://www.dhnet.be/actu/faits/on-a-fui … 6db98a23aa
Ik hoop dat ze die pistolen grondig onderzocht hebben.