1

Een maand voor de moord op José Vanden Eynde werd er opnieuw ingebroken in L'Auberge du Chevalier (in de nacht van 30 november op 1 december). Toen hebben de inbrekers de kassa meegenomen, en twaalf flessen zeer zeldzame champagne Cristal Rose (*), waarvan er dat hele jaar maar 150 ingevoerd zouden zijn in België, plus enkele dozijnen andere champagne, drie dozen kreeft, champagneglazen, een vaas en een kaars, een parmaham, kommen boeren- en ganzenpaté.

José werd na de tweede inbraak verhoord. Hij had om kwart voor drie lawaai gehoord, zei hij. Zijn raam stond open en was dicht gevlogen. Daarna was hij weer in slaap gevallen. Een halfuur later gebeurde dat opnieuw. Om kwart voor zeven stond hij op en zag dat er ongewenst bezoek was geweest. Hij wachtte tot Marc (zijn zoon) kwam en die had mevrouw Jurion gebeld. Jurion had de schade geraamd op een bedrag van omgerekend meer dan 3000 euro.

Bron: Beetgenomen | Hilde Geens

(*) Waren de inbrekers misschien op de hoogte van het feit dat deze champagne hier te vinden was?

  • Lees hier meer over de inbraak in 1981 » Forum

  • Lees hier meer over de moord op José Vanden Eynde » Feiten

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

Ik meen ergens gelezen te hebben dat Cristal champagne het lievelingsmerk was van Haemers.

kenza wrote:

Ik meen ergens gelezen te hebben dat Cristal champagne het lievelingsmerk was van Haemers.

Met alle respect maar dit is natuurlijk niet erg sterk. Zoek eerst eens je bron erbij!

4

De tv-reportage over Haemers, waarbij Denise Tyack zegt dat Patrick haar nu een ruzie trakteerde op Cristal champagne omdat hij dat de beste vindt.

5

Zelf ben ik dit jaar nog gaan eten in de Auberge, het is daar maar een gewone Brasserie tegenwoordig. Was het daar vroeger zo een chique zaak?

Spijts die voorzorg [het feit om José Vanden Eynde in de herberg te laten logeren] werd in de nacht van 30 november op 1 december 1982 een tweede maal ingebroken. Weer werd de keukendeur geforceerd. Joseph Jurion schatte de waarde van de gestolen goederen op zowat 140.000 BEF.

Een onderzoek werd ingesteld. Het personeel en de leveranciers werden geïdentificeerd. Op het parkeerterrein werden sporen van ongewoon brede banden gevonden. Echter zonder doorslaand resultaat. Bij de tweede diefstal was José Vanden Eynde op zijn kamer. Hij beweerde de inbraak niet te hebben opgemerkt. Zijn zoon zou hem dat scherp verweten hebben.

Bron: Verslag Eerste Bendecommissie

7

Zie in dit geval ook de krantenartikels van na de moord op José Vanden Eynde waarin sprake is van een ware inbrakenplaag in Beersel:

(...) Intussen heerst in Beersel een echte angstpsychose. Er werd de jongste tijd in de streek wat teveel ingebroken.

(...) In wat jaren voor de fusie het “echte” Beersel was, is het voorbije kerstmisweekend in sommige gezinnen angstig doorgebracht. Dag in, dag uit hoort men er immers spreken over weer een nieuwe inbraak. De inbraak gevolgd door de brutale moord in het restaurant “Auberge du Chevalier” aan het Beerselse kasteel, gooide nog meer olie op het vuur van zoveel angstgevoelens. Inbrekers waren in de nabijheid van het kasteel dan ook niet voor de eerste keer aan het werk.

Lees hier de volledige artikels » Forum

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube
Ben wrote:

Een maand voor de moord op José Vanden Eynde werd er opnieuw ingebroken in L'Auberge du Chevalier (in de nacht van 30 november op 1 december). Toen hebben de inbrekers de kassa meegenomen, en twaalf flessen zeer zeldzame champagne Cristal Rose (*), waarvan er dat hele jaar maar 150 ingevoerd zouden zijn in België.

Bron: Beetgenomen | Hilde Geens

(*) Waren de inbrekers misschien op de hoogte van het feit dat deze champagne hier te vinden was?

Ziehier enkele voorbeelden van deze zeldzame flessen Cristal Rose. Er zijn nog steeds flessen van 1981 en 1982 te vinden. wink

https://thefinestbubble.com/the-finest-bubble-products/full/louis-roederer-cristal-rose-2007.jpg

https://allgrapes.s3.amazonaws.com/uploads%2F1412998196461-2.MareaRoedererCoverjpg.jpg

http://www.vignobles-fauconnier.fr/wp-content/uploads/2016/06/cristal-rose-1988-louis-roederer.jpg

Zo'n fles Cristal Rose uit 1981 is vandaag bijna 900 EUR à 1000 EUR waard. Dus als die inbrekers die twaalf flessen vandaag nog hebben en deze vandaag verkopen zijn ze 10.800 EUR à 12.000 EUR rijker. Paul D'Hoore zou dit een goede investering met een mooi rendement vinden. wink

Zie » www.meinluxus.eu | www.wine-searcher.com

Je vergeet de aftrek van kogels, touw en het slecht geweten... Een zeer slechte investering.

Charly wrote:

Je vergeet de aftrek van kogels, touw en het slecht geweten... Een zeer slechte investering.

Het was maar een grapje hé Charly. Ter info Charly: bij de diefstal van deze champagneflessen (één maand voor de moord op Vanden Eynde) werd niemand gewond noch vermoord dus kunnen/konden de daders al geen last hebben van een slecht geweten. En een maand later werd Vanden Eynde vastgebonden met een telefoondraad die de daders ter plaatse hebben gevonden of losgerukt en met zijn voetbalsjaal, dus het touw mag je ook achterwege laten.

Daarbij staat het zelfs niet vast of de dader(s) van de inbraken en diefstallen in de herberg van december 1981, november 1982 en december 1982 telkens dezelfde dader(s) waren (was). Het kunnen evengoed driemaal totaal verschillende daders geweest zijn die niets met elkaar te maken hebben. Zoals het evengoed wel om dezelfde dader(s) kan gaan.