LEO wrote:

Acht jaar nadat ik bovenstaande schreef komen Staatsveiligheid en Rijkswacht dan eindelijk boven water!

Ok, interessant Leo. Maar verklaar je nader!

62

Tiens, ene Leo in mijn achtertuin. Lees plaatsen die ik van buiten ken. Zijn synthese start zoals de mijne en volgens dim gaat het nog verder maar juist is; Le Cercle Pinay werd en wordt nog altijd gecontroleerd door NEBULA. En ben iets ouds nieuw tegen gekomen: Illuminati (dacht dat deze allang op pensioen waren). Maar alle de Leo: interessant. Zelfde leeftijd, zelfde streek. Kan hier nog zeker iets bijleren. Altijd gezegd: de wereld is klein. Heb dat schema is nagekeken. Super speurwerk en denkwerk maar verder: voor historici of ... alles staat erin.

63

LEO wrote:

Acht jaar nadat ik bovenstaande schreef komen Staatsveiligheid en Rijkswacht dan eindelijk boven water!

Hahaha, helemaal niets bewezen hierover. Makkelijke praat.

64

Leo, ik heb jouw 'topic' eindelijk kunnen lezen. Wist niet van het bestaan ervan, maar soit. Bijzonder interessant en geen verdere vragen - ik hoop dat je deze verder kunt aanvullen ook al is jouw denkpiste wel heel duidelijk.

65

Nu moet je ook de medewerking van legale regeringen niet onderschatten in het uit de weg ruimen van mogelijke tegenstand . Dit gebeurt dan zogezegd in het belang van het land .

Begin jaren '70 kwam de Mossad op de idee om het uitschakelen (= doden) van personen die een gevaar waren , konden zijn , of zouden worden in een wettelijk kader te gieten . Een moord werd een " gerichte liquidatie " genoemd en moest de toestemming hebben van de regeringsleider . Dit om de publieke mening te sussen . De moord op Gerald Bull in Brussel is er een voorbeeld van .
Onder het 8 jarige U.S. presidentschap van Georg W. Busch gaf hij toestemming voor het uitvoeren van 48 gerichte liquidaties . Tijdens het 8 jarige U.S. presidentschap van Barack Obama werd toestemming gegeven voor 353 gerichte liquidaties !
Bron : Schaduwoorlog , R . Bergman , ISBN 978 90 468 2379 8

In july 1985 gaf de Franse regering onder president Mitterand de toestemming aan de veiligheidsdienst DGSE om het Greenpeace schip Rainbow Warrior in de New - Zeelandse haven auckland Harbour te kelderen . Hierbij kwam één persoon om het leven .
Bron : Legal Aspects of the Rainbow Warrior Affair , Michael Pugh ( on-line )

Daarbij kan je begrijpen dat de " gerichte liquidaties " door overheids personeel werden uitgevoerd . Ik kan je tevens aanraden om in deze context het verhaal van Kay Griggs even te googlen .

Ik vind dat zulke zaken zeker in overweging moeten genomen worden aangaande de warenhuis overvallen en de destabilisatie van het land .

Beste Leo...je hebt de beste bedoelingen zeker wel maar eerlijk...dit is voor Belgenlandje toch wel heel erg ver gezocht al die overvallen met doden (verschillende overvallen met vele doden EN gewonden) op warenhuizen en andere winkels en gelegenheden en inbraken/diefstallen her en der!!
Bij al deze feiten zouden dan heelwat instanties moeten betrokken zijn...de overheid...staarsveiligheid...alle rijkswachtbrigades (want elke rijkswachter zou dus moeten op de hoogte zijn van mogelijk akties en eventueel het vluchten in de regio van de daders etc)...mogelijjks buitenlandse veiligheidsdiensten etc...om alles buiten zicht te houden en alle onderzoeken en rapporteringen (van RW zowat over het hele land) enzoverder toe te dekken en dwaalsporen te leggen...mensen NIET aan te houden en NIET te vervolgen maar integendeel carte blanche te geven (als het ware)!
Allemaal van het goede (in dit geval het onmenselijke slechte)te veel toch?!

67

Doelbewust mensen doodschieten die onschuldig zijn, waaronder kinderen, dat is geen "gerichte liquidatie van personen die een gevaar waren, konden zijn, of zouden worden".

Zo'n "gerichte aanslag door de overheid" zou (volgens mij) ook weinig nut gehad hebben en tamelijk onlogisch geweest zijn, omdat er politiek weinig beïnvloeding kon zijn i.f.v. stemgedrag door de kiezer bijvoorbeeld omdat er pas verkiezingen waren geweest voor Aalst de Bende van Nijvel op bezoek kreeg.

Akkoord, de Rijkswacht kreeg betere middelen na '85 omdat ze verouderd materiaal hadden, maar deze betere middelen waren reeds vastgelegd in de planning nog voor Aalst de Bende van Nijvel op bezoek kreeg, dus dat zou ook nutteloos zijn dan. De uitvoering er van werd hooguit een beetje sneller uitgerold. De slechte communicatie tussen ordediensten (in het bijzonder tussen Rijkswacht en Gemeentepolitie) is wel verbeterd en werd wel meer op elkaar afgestemd. Daar lag niet de slechte communicatie tijdens de overvallen van de Bende van Nijvel voor aan de basis maar het Heyzeldrama.

Moest "de overheid" moorden "in functie van de Staat", dan kan ik niet onmiddellijk een motief bedenken. "Strategie van de spanning" zou ferm mislukt zijn moest dit het motief zijn. Men zou verwachten dat het politieke klimaat meer rechts wordt, niets is minder waar. De politieke linkerzijde boekte de volgende verkiezingen resultaten waar ze nu zelfs niet durven over dromen en de socialisten waren toen zelfs de grootste "politieke familie".

Ik zeg niet dat er geen Rijkswachters of militairen bij betrokken konden zijn, alleen kan ik geen staatsbelang-motief zoals "gerichte liquidatie" in de overvallen van de Bende van Nijvel terug vinden.

Non semper ea sunt quae videntur

Ik ga volledig akkoord met vorige post van FreCR, sorry LEO.

Maar ik ga nog iets verder. Ik denk wel dat er een beperkt aantal (ex)-rijkswachters bij waren.

En ik denk ook dat de feiten in 1985 niet hadden plaats gevonden als in 1983 de hype van de bende niet was ontstaan. Pure framing.
Die gedachte had ik al ook zonder het lezen van De insane killers. Pure geniale framing.

Het klink een beetje cynisch, maar wat eigenlijk ontbrak enkel op de golf GTI's in 1985 een publiciteitsbord "Bende van Nijvel".
Net zoals de aanvraag van het liedje ...voor echt echt nog eens te benadrukken voor de dummies dat het de bende van Nijvel was, een bende die nooit bestond, maar virtueel ontstaan is door een opeenvolging van feiten en 82 en 83, heel erg geholpen door de media en het feit dat niemand met de waarheid naar boven kon komen omdat ze niet te vinden was. Hoe kon het ook met de bemoeienissen van B&B in veel fases van het onderzoek en het ballisitisch onderzoek van Dery. en wie weet wat nog allemaal, tipgevers en criminele marionetten in de greep van B&B.. Hoe meer we dit dossier vanop een bepaalde afstand en met analytische tools analyseren, hoe duidelijker dit wordt. Zelfs vrij beetje geniaal.

Misschien kan Delhaize ooit iets opener zijn over of ze in het aas gebeten hebben of niet.

Wie waren de meeste doden in 1985 of wie waren alle doden in 1985. Klanten zelfs kinderen (normally not done) van de supermarktketen Delhaize of rechtstreeks betrokken. Wat zou het omzetverlies geweest zijn van Delhaize die periode ? Dat zou ik wel eens willen weten. (Vermeulen's-piste Racketering)

1995 is zo verschillend t.o.v; 1992 en 1993, op veel detail vakken.

De daders maakten een meesterlijk plan, in speciale tijden van roze baletten, WNP, Front de la Jeunesse, Staatsveiligheid in opspraak, Gladio, enz.

En voor de completdenkers, ik ontken geen meter dat deze feiten hebben bestaan, sexfeestjes met een reukje aan (rare zinspeling), wapentrafieken in ruil voor drugs en vice versie, rijkswachters due een loopje namen met moraliteit, een rijkswachttop in angst die op een bepaald moment niet meer wist hoe ze hun blazoen moesten blijven oppoetsen, extreem-rechtse WNP-pipo's, groep G, uitlopers van de zaak Cmd. François, dingen bij staatsveiligheid en militaire veiligheid die het daglicht niet mochten zien, Gladio oncontroleerbaar en uiteraard ook CIA en Mossad geïnteresseerd wat er in België afspeelde, uranium deals die top secret moesten bijven, en zo veel meer. Ze bestonden en waren elk op zichzelf waarschijnlijk verwerpelijk,  allemaal schandvlekken voor onze natie, maar het was niet dat wat de bende (of wat de bende werd genoemd) aandreef. Pers werd gebruikt om de hype te versterken, bepaalde completdenkers en hun souffleurs deden de rest.
De verschrikkelijke Kaiser Sôzé waar iedereen schrik van had, politie en criminelen,was gecreëerd. Maar moeilijk om iets te vinden dat niet in z'n totaliteit bestond, wel wat deelstukjes. Een klopjacht op een geënsceneerde bende.

Maar staatsliquidaties, daar is geen motief voor en een complete hel moest er iets van uitkomen, want er moeten veel personen bij betrokken worden, want heel veel diensten keken naar elkaar.

Ik hoop dat als zou uitkomen dat het organisatorisch veel simpeler in elkaar zit dan de meeste mensen denken, dat er voldoende begrip voor kan zijn. Mij maakt het niet uit. Als de daders die nog leven bij manier van spreken maar aan de hoogste boom worden opgehangen.

De Delta cel zat waarschijnlijk dichtbij en dat maakte bepaalde kringen zenuwachtig, misschien wel onterecht want. Er waren zoveel dingen waar liever niet over gepraat werd of in gegraven mocht worden. Hoe noemt men dat in voetbaltermen  catenaccio?

Dit is ook wat ik al de gehele tijd hierover opper en ik sluit mij dan ook aan bij FreCr.
Wat het RW mededaderschap betreft of beter ex-rijkswachters dat schreef ik ook eerder reeds en ik denk dat bij hen de wraak en misnoegdheid leidde tot deelname aan....overvallen van criminelen!!! Zij werden zelf crimineel ook!!

Wat Kees betreft ook die mening deel ik over de verschillende "louche en misdadige" zaken die gebeurden. Die allemaal koppelen is echter verkeerd maar natuurlijk hebben er likwidaties plaatsgevonden in ons land (en zelfs vandaag en morgen nog ook).

De afpersing van Delhaize...het is ver gezocht want heelwat andere mogelijkheden om dit te doen!

Drieste overvallen....psychopatische trekken bij de daders...kicken op geweld en doodslag...en dus moorddadige criminelen zijn het volgens mij zonder ver al te grote plannen.
Helaas door de onkunde...elkaar het licht in de ogen niet gunnen...het elkaar voor de voeten lopen en elkaar info onthouden etc van verschillende politiediensten in ons land (toen)...en dat zo'n overvallen nooit eerder plaats hadden in Belgie...en ook de "middelen en kennis" van toen...hebben er toe geleid dat dit onopgelost werd.

70

Geachte luk paard , FreCR en Kees BK . Bedankt voor jullie inbreng ! Ik zou me bijna schuldig gaan voelen door wat ik voorgaand gepost heb . Maar laat me even uitleggen hoe ik de loden jaren '80 begrijp .

Wat er gebeurt is tijdens de jaren '82 en '83 beschouw ik zoals de baas van de eenheidspolitie ze beschrijft : Zware criminele feiten ! Ik reken Ohain , Bergen , Beersel , Anderleus enz... niet bij de bendefeiten , zelfs Nijvel niet . Dat sommige wapens te linken zijn kan inderdaad , maar daarom de personen die ze gebruikten niet !

In oktober '83 was er de anti raketten betoging met 400.000 betogers . Overzee werd dit met lede ogen aanschouwt ! Premier Martens werd hierover op het matje geroepen in Washington . Voor mij begint de destabilisatie van het land in oktober ' 84 met de eerste aanslagen van de CCC . Waarom destabilisatie ? Buitenlandse organisaties hadden belang bij een sterk stabiel België en niet de heersende wankele regeringen van Martens I tot Martens IX ! Tenslotte huisvestte België de hoofdkwartieren van SHAPE en NATO ! De CCC zou anti communistische gevoelens moeten opwerpen bij de bevolking . Dit mislukte na , spijtig genoeg , amper 2 doden . De CCC acties duurden tot december '85 zonder een algemene roep naar meer veiligheid door de bevolking ! Er moesten dus hardere acties ondernomen worden . Er moesten en zouden meer slachtoffers vallen , kinderen inbegrepen en liefst op gruwelijke wijze . Dit noem ik " gerichte liquidaties " in het belang van een alliantie ! En dit gebeurde tot en met november ' 85 in Aalst ! De bevolking was ontzet en organisatorische maatregelen drongen zich op ! Ondertussen was de stockage van de raketten al een feit geworden met de toestemming van de premier