111

Re: Robotfoto 2010

Beste Reneke, u heeft gelijk. Habran heeft veel gelijkenis met de robotfoto. Grand Marcel is de PDG van het misdaadmilieu van de jaren '80 en '90. Hij is goed geïnformeerd over tal van dossiers. Waarom is er nooit een link gelegd naar de bende van Nijvel? Weet hij te veel? Hij is nog in leven, waarom word dit mogelijk spoor niet onderzocht? Ik ben er zeker van dat een kaliber als Habran perfect geïnformeerd was wanneer er zware overvallen werden gepleegd. Hij had contacten met de boven als de onderwereld.

Re: Robotfoto 2010

Merovinger wrote:

Er is al veel gezegd en geschreven over deze mogelijke gelijkenis:

http://i63.servimg.com/u/f63/09/03/15/13/numeri10.jpg

Maar het valt mij nu echter op dat Patrick Hiemeleers (mij niet bekend), CCC-lid, in zijn jonge jaren gelijkenissen vertoond met Salesse. Onderstaand is een foto van Hiemeleers. Ik vind jammer genoeg geen grotere versie van deze foto.

http://nsm08.casimages.com/img/2014/10/09//14100901013214738712596947.jpg

Die Patrick Hiemeleers was een valse naam gebruikt door Bertrand Sassoye. De man op de bovenstaande politiefoto is dus Sassoye.

Hierbij nog een andere foto van Bertrand Sassoye uit de database van Belga en die opgeslagen is in het jaar 1999. Het is niet duidelijk of de foto zelf ook van 1999 is of het een oudere foto betreft. De gelijkenis met Salesse en de robotfoto zijn in elk geval treffend.

http://3.t.cdn.belga.be/belgaimage:371539:1800x650:w?v=5b2b8ed5&m=nfiogkhb

113

Re: Robotfoto 2010

Merovinger wrote:

Het is niet duidelijk of de foto zelf ook van 1999 is of het een oudere foto betreft.

Het betreft een foto van voor 1999 aangezien de foto reeds werd gebruikt in een publicatie uit 1995/1996

Non semper ea sunt quae videntur

114

Re: Robotfoto 2010

Op deze foto, lijkt hij er dan weer heel wat minder op:

https://aquellasarmasdeguerra.files.wordpress.com/2013/11/ccc-terrorist.jpg

Bron » oaquellasarmasdeguerra.wordpress.com

115

Re: Robotfoto 2010

Een andere foto van Pierre Carette (uploaden lukt me niet, vrees ik) vertoont dan weer gelijkenissen met robotfoto n° 4 ... en zo kunnen we allicht nog uren doorgaan. smile

116

Re: Robotfoto 2010

... Daar kun je tegenoverstellen dat de forensische wetenschap al een jaar of tien steeds meer afstand neem van hypnose. Er is wereldwijd nog nooit een enkel misdrijf met hypnose mee opgehelderd, merken de Nederlandse hoogleraren Hans Crombag en Harald Merckelbach in een hele reeks publicaties sinds 2003 op.

Vergelijkende testen met een proefpubliek leveren altijd hetzelfde resultaat op:

"Wie een betrouwbare verklaring wil krijgen, moet een getuige juist níét onder hypnose verhoren.
De herinnering wordt er niet beter van, de kans op pseudoherinneringen door al dan niet bewuste suggestie van de ondervrager is aanmerkelijk."

Volgens gerechtspsychiater Roger Deberdt is het onzin wat zijn collega Martin verkondigde. "Ik geloof om te beginnen al niet in hypnose", stelt Deberdt. "De techniek werd tachtig jaar lang niet meer gebruikt, tot door de zaak-Dutroux het thema van de verdrongen gebeurtenissen weer opgerakeld werd. Maar er was een reden voor het in onbruik raken ervan: hypnose is een extreme vorm van suggestie en laat mensen dingen doen en zeggen die ze normaal niet zouden doen en zeggen. Er is geen bewijs dat wat iemand verklaart onder hypnose de waarheid is."

http://www.bendevannijvel.com/gfx/robotfoto_aalst_chauffeur.jpg

Bovenstaande robotofo is tot stand gekomen door Theo K. Theo K. werd in 1997 gehypnotiseerd door Vincent Martin, in die jaren een BV in wording dankzij zijn optredens in de tv-show Hoe?Zo!met Bart Peeters op TV1.

Tegen deze Vincent Martin liep er een onderzoek, opgestart na klachten van een vijftal vrouwen die beweerden dat de psychiater hen tijdens consultaties zou hebben aangerand. Bij een huiszoeking in zijn woning in Sint-Niklaas werd bezwarend materiaal gevonden. Martin werd geschorst als arts en mocht niet meer optreden als gerechtsdeskundige. Het parket onderzoekt of er nog andere slachtoffers zijn dan de vijf vrouwen die hun psychiater aan de galg praatten.

De feiten vonden plaats tussen 1999 en 2003. Alle slachtoffers hadden een verleden van seksueel misbruik en waren daarom bij hem in behandeling. Volgens Vincent Martin is er niets gebeurd zonder toestemming van de vrouwen. Dat spreken zij met klem tegen. Het onderzoek naar Martin startte in 2003, toen één van de slachtoffers klacht indiende. Na haar volgden nog twee andere slachtoffers en toen over de zaak in de pers bericht werd, volgde nog een reeks klachten. Los van elkaar legden ze allemaal ongeveer dezelfde verklaringen af.

Dat is de reden dat die bewuste robotfoto ook niet meer gebruikt wordt door het gerecht. Tenzij door enkele forumgebruikers hier. Merkwaardig toch...

117

Re: Robotfoto 2010

Tiens wrote:

Bovenstaande robotofo is tot stand gekomen door Theo K.

Robotfoto 24 is NIET door Theo K tot stand gekomen. Theo K gaf onder hypnose aanleiding tot het maken van de robotfoto nr 19 “Reus” van een dader te Overijse. De getuige met betrekking tot robotfoto nr 24 is waarschijnlijk Emile W.

Robotfoto nr 23 “oude”, van een man aan boord van een VW aan de afrit Jezus Eik tijdens de overval Overijse in 85, zou ook onder hypnose zijn gemaakt.

Ik heb ook altijd met veel reserve de betrouwbaarheid en de waarde van robotfoto’s onder hypnose beschouwd. Helaas zijn meningen van specialisten ook niet altijd éénduidig. Voor elke specialist die iets beweert vindt je nogal gauw es één die het tegenovergestelde beweert. Als leek kan je dat zeer moeilijk beoordelen.

Dus, robotfoto’s 19 “reus”, 23 “oude” en 24 “chauffeur”... toch maar erg voorzichtig mee omspringen denk ik.

Re: Robotfoto 2010

Dit robotportret lijkt noodzakelijkerwijs op iemand. Als de politie ieders gelaatstrekken zou scannen, zouden we een lijst hebben van mensen die op deze schets lijken of hebben geleken. In een ideale wereld zou iedereen constant geïdentificeerd en gezocht worden.

119

Re: Robotfoto 2010

Dat was inderdaad niet volledig correct. Het ging bij Theo K. inderdaad om de beruchte robotfoto van de reus. Beiden zijn inderdaad wél door hypnose van de getuigen tot stand gekomen.

120

Re: Robotfoto 2010

https://i.imgur.com/C4BpcPZ.jpg