11

Scaramouche wrote:

Zenga, dat staat inderdaad in dit nieuwe boek. Raar nietwaar?

Bedankt om dat te checken.

Dit begint m.i. ernstige vormen aan te nemen, en ik wik en weeg mijn woorden.

Aubanel, kan je soms geen meer letters vrijgeven bij die initialen P.V.? Ik ben die naam volledig vergeten. Dank bij voorbaat.

14

Scaramouche, lees het topic over de getuigenis van Djuroski jr nog eens, dan kom je er wel.

15

zenga wrote:

Heeft iemand het nieuwe boek van Henri Van Nieuwenborgh gelezen (Littekens - Het spoor Nijvel-Aalst van de Bende)? Daarin zou volgens een FB post van Michel Leurquin staan dat juwelier Szymusik (Anderlues 83) vermoord werd met een wapen afkomstig uit die privé collectie (een Armenius) die ik eerder in deze thread beschreef. Kan iemand bevestigen/ontkrachten dat dit in het boek staat?

Dit komt ook al hier aan bod » Forum

Geen idee of deze info correct is. Ik heb het nog nooit ergens anders gelezen en hij vermeldt in zijn boek geen bron.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Zit er poison in die vijver? Als ik de juiste gevonden heb, ziet die er vereenzaamd uit. Rond baardje en snor? Wanneer en voor welke reden werd hij "ontslagen"?

17

Bedankt Ben, dat heb ik gemist. Toch wel een heel merkwaardig verhaal. Temeer daar ik gisterenavond toevallig te weten ben gekomen dat een collega van de rijkswachter wiens privé wapens uit de RW-kazerne in Erpe-Mere zijn gepikt directe banden heeft met het kader rond Farcy, waar club_lehappyfew al talloze uitgebreide posts heeft over geschreven (heb die links kunnen checken adhv krantenartikels die onderzoeken en veroordelingen beschrijven, foto's van lokale evenementen, een adres dat club_lehappyfew noemt, ...).

Als je dan weet dat de rijkswachter met de privé collectie zowel Bouhouche, Weykamp en Mendez goed kende (foto's en ledenlijst) én zowel hijzelf als de collega die ik eerder noemde bevriend waren met de rijkswachter die Djurorski jr. heeft herkend in Aalst, ... dan doet die info van Henri Van Nieuwenborgh toch plots heel wat nieuwe deuren open cq vragen rijzen.

Het is nl. 100% zeker dat Henri Van Niewenborgh zijn bron niet dezelfde als de mijne is aangaande die privé collectie.

Als je denkt dat mijn posts hierover te vaag zijn dan mag je die gerust verwijderen, no way dat ik die namen publiek maak. Face to face wil ik er wel duidelijkheid over verschaffen als dat nodig is/kan helpen.

zenga wrote:

Heeft iemand het nieuwe boek van Henri Van Nieuwenborgh gelezen (Littekens - Het spoor Nijvel-Aalst van de Bende)? Daarin zou volgens een FB post van Michel Leurquin staan dat juwelier Szymusik (Anderlues 83) vermoord werd met een wapen afkomstig uit die privé collectie (een Armenius) die ik eerder in deze thread beschreef. Kan iemand bevestigen/ontkrachten dat dit in het boek staat?

Zoals gezegd staat dat inderdaad in het boek maar heb ik mijn twijfels bij het waarheidsgehalte van die bewering van de auteur. Volgens mij heeft de auteur dat ergens uit een toenmalig krantenartikel gehaald (dat artikel heb ik zelf nog niet gevonden) dewelke dus op zich vermoedelijk ook foutieve informatie bevatte.

De Arminius van Szymusik had een serienummer nl. 581479 (bron opsporingsdocument CBO van 21 maart 1986). Aangezien het serienummer door de politiediensten gekend is, veronderstel ik dat Jean Szymusik voor dat wapen dus over een wapenvergunning beschikte of het wapen officieel gekocht heeft in een wapenwinkel. Hoe zouden de speurders anders het serienummer ontdekt hebben? Die info moeten ze toch ergens in een wapenregister gevonden hebben?

Want, indien diezelfde Arminius afkomstig zou geweest zijn van een diefstal uit de kazerne van Erpe-Mere, dan zou dat wapen nooit in het officiële circuit terecht zijn gekomen en dan zou Szymusik het wapen op de zwarte markt gekocht hebben zonder registratie. In dat geval zouden speurders nooit te weten zijn gekomen dat Szymusik een Arminius cal. 38 zou gehad hebben (wel dat hij een wapen had want zijn dochters zullen dit verklaard hebben maar niet het merk, model en kaliber), laat staan er het serienummer van kennen? Vergeet ook niet dat Szymusik niet geschoten heeft met dat wapen naar de daders en toch weten de speurders welk wapen hij in handen had. Of hebben de speurders thuis bij Szymusik een foto gevonden van dat wapen waarop het serienummer te zien is?

Kort samengevat: ik acht de kans dat de Arminius van Szymusik afkomstig is van de diefstal in Erpe-Mere zeer klein in (om niet te zeggen bijna nihil).

19

Bedankt voor de uitleg.