31

Re: Michel Cocu

Een politie-foto van Michel Cocu:

https://image.ibb.co/dT4XKy/cocu_ne.jpg

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

32

Re: Michel Cocu

Ik begrijp nu waarom de daders maskers droegen ...

Re: Michel Cocu

Django68 wrote:

Volgens hetzelfde artikel heeft de advocaat van Cocu na het proces van de Borains verklaard dat deze hem documenten in verzekerde bewaring heeft toevertrouwd.

Zeggen dat je hoogstpersoonlijk die documenten hebt is pure zelfmoord tenzij je met deze uitspraak jezelf openlijk wil beschermen en gebruiken als wisselgeld.

Django68 wrote:

Het blijft een mysterie waarom hij tot het einde toe geweigerd heeft om te praten. Hij was een van de weinigen wiens betrokkenheid zo goed als vaststaat.

Misschien zijn zijn nabestaande of andere mensen van wie hij hield bedreigd. Ook al zou hij zelf dood gaan zijn aanhang die hij wilde beschermen moest hun leven nog af kunnen maken.

the end wrote:

Hij was waarschijnlijk bij de eerste die een link naar extreem rechts legde:

Hierop vertelde hij dat hij reeds in '83 aan de GPP te Charleroi aan het eind van een verklaring, in verband met de overval te Anderlues, in een laatste paragraaf van zijn verhoor gesteld had dat de algemene factor extreem-rechts was met de bedoeling een destabilisering van de regio of van het land te bereiken. Deze paragraaf diende na voorlegging aan de behandelende officier te worden gewijzigd in die zin dat de paragraaf met de vermelding van extreem-rechts diende geschrapt te worden.

Extreem en gewoon rechts is in Europa flink aan de weg aan het timmeren dus de geleerde lessen uit het Bende van Nijvel-dossier zullen ze vanzelf weer in de praktijk gaan brengen om de boel te destabiliseren. Met het internet is het zo makkelijk om je voor te doen als iemand uit het andere kamp en dan simpele zieltjes te winnen om aanslagen etc te laten plegen. Inlichtingendiensten zijn doorlopend op de hoogte wie waar en wanneer en wie ronselen maar ingrijpen doen ze pas wanneer iemand de trekker heeft overgehaald of de bom heeft af laten gaan. Dan weten ze ineens binnen een half uur te vertellen wie het was, met wie ze contact hadden en welke wapens ze bij hadden. Dit noem ik een gecontroleerde aanslag. Een bubbel om de daders heen vormen waardoor hen niks of niemand in de weg staat. Normale politie controles die geseind worden om ze door te laten , parkeerwachters die opdracht krijgen een straatje over te slaan etc etc.

Ben wrote:

Cocu heeft nog in augustus 1983 geprobeerd ons land te ontvluchten door dienst te nemen in het Vreemdelingenlegioen. Hij werd toen blijkbaar afgewezen (vanwege de fysieke testen).

Het vreemdelingenlegioen duikt al een paar keer op en mijn vraag is; hoe groot is de kans dat er meer lijnen waren. Immers, de BCCI was de verbindende factor die al het kwaad op de wereld met elkaar verbond.

34

Re: Michel Cocu

Er circuleert een lang verhoor van Cocu op het web. Daarin beweert hij dat Vittorio hem kan vragen om een overval te doen. Ik denk eerder omgekeerd, Cocu die Vittorio heeft overtuigd om een overval te doen, om zo de Borains te vermengen met de serie misdaden van de Bende van Nijvel in '82-'83. Uit hetzelfde verhoor blijkt overigens dat Bouhouche en Cocu op het moment van dat verhoor in dezelfde gevangenis verbleven en er contact hadden.

35

Re: Michel Cocu

https://i.ibb.co/09f4Xv2/genvc-ne.jpg

Cocu: en weet je wat ie toen zei ?
agent: nee...
Cocu: ce sont des prédateurs hahaha

Michel Cocu, de moppentapper van dienst aan Delhaize van Genval.

Non semper ea sunt quae videntur

36

Re: Michel Cocu

Links van Cocu (geboeid aan Cocu) staat een Rijkswachter, (1ste) Wachtmeester (aan het uniform te zien). Aan de buitenkanten staan 2 leden van de GPP (Gerechtelijke Politie). De uiterst linkse GPP'er is Bernard Glimes denk ik.

Non semper ea sunt quae videntur

Re: Michel Cocu

  • Was tankchauffeur van 1970-74 als beroepsvrijwilliger in Duitsland.

  • Chauffeur voor een begrafenisonderneming te Boussu.

  • Reed in 1981-82 als ambulancier voor Europe-assistance heel Europa rond.

  • Was amateur-rallyrijder.

38

Re: Michel Cocu

Michel Leurquin:

Michel Cocu en est l exemple tip policier belge, il etait aussi membre du SAC (Bron: Facebook tueries)

Geen idee of dit bericht klopt.

39

Re: Michel Cocu

Cocu was geen SAC-lid.

Re: Michel Cocu

En Adriano Vittorio?