Re: Michel Libert

De Basis, scherpe opmerking!

Rechter-Commisaris is een functie die in België alleen maar gebruikt wordt in de rechtbank van koophandel. Verbeter me als ik fout ben. Een Rechter-Commisaris die belast wordt met strafzaken, zoals we op het voorblad lezen, lijkt ook mij bijzonder eigenaardig. In België moet dat inderdaad een onderzoeksrechter zijn. Alweer een procedurefout, of een vals document, of een onbevoegd kabinet, wie zal het zeggen? Een janboel is het alleszins!

462

Re: Michel Libert

Rechts op het document staat naar mijn mening Rog. Commissie.

Re: Michel Libert

Vermoedelijk gaat dit inderdaad om een informatief/samenvattend PV voor een rogatoire commissie naar Nederland. Gezien de datum van het document, 8 januari 1986, kan het misschien wel iets te maken hebben met de Nederlandse premiejager. Zie nl. de krantenartikelen van 27 december 1985 » Forum

En zo gaan we weer de Griekse toer op ...

464

Re: Michel Libert

Ok, als we de cijfertoer opgaan met cijfersymboliek, dan moeten we toch 2 wiskundige regels in acht houden:

  • Als men maar lang genoeg alle cijfers optelt kom je altijd een cijfer tussen 0 en 9 uit. Er zijn dus 10 mogelijke uitkomsten.

  • Combinaties van cijfers nemen uit een grotere set van cijfers volgt de volgende formule » nl.wikipedia.org

Als je 6 cijfers hebt met betrekking tot een bepaald feit bv., de geboortedatum van de dader en de datum van het feit, en je kiest er daar willekeurig 3 uit, dan heb je 20 verschillende mogelijkheden (6! / (3! * 3!)). Dat zijn 20 mogelijke combinaties! De kans dat er tussen die 20 combinaties geen enkele combinatie zit die je kan optellen tot 8 of 1 is zeer klein.

Ja, WNP heeft boter op zijn hoofd, Libert heeft immers het zelf bekend. Nee Libert heeft het aantal slachtoffers niet gekozen in functie van cijfersymboliek. Dat soort verhalen en redeneringen versmoort en verstikt trouwens de zoekpiste naar extreem-rechts en WNP. Het wordt plots gewoon niet meer geloofwaardig als je er dit soort dingen bij sleurt. Dat is ook het probleem met de powerpoint-film waar men hier het over heeft.

De anonieme brief naar Vermassen noemt die zelfde namen met dezelfde foto's. De powerpoint-film is duidelijk gebaseerd op die anonieme brief, maar sleurt er nog een ganse symboliek bij die het gewoon compleet ongeloofwaardig maakt. Men kan zich afvragen of dat niet het doel was van die powerpoint-film. Die piste versmoren met cijfersymboliek.

Re: Michel Libert

bertlagaisse, om te beginnen spreken we hier niet over wiskunde, maar wel over numerologie.

bertlagaisse wrote:

Als men maar lang genoeg alle cijfers optelt kom je altijd een cijfer tussen 0 en 9 uit. Er zijn dus 10 mogelijke uitkomsten.

Dat is fout. ‘Tussen 0 en 9’ betekent in de leer der gehele getallen ‘van 1 tot 8’. Ik ga ervan uit dat u bedoelt ‘van 0 tot 9’. Maar dan bent u nog steeds fout. Als men de cijfers van getallen blijft optellen kan men nooit 0 uitkomen, minimaal 1. Er zijn dus 9 mogelijke uitkomsten en geen 10.

U heeft waarschijnlijk iets gelezen over numerologische kentgellen. Ieder getal heeft een kengetal van 1 tot 9. Als neonazi’s numerologisch attent zijn proberen ze kengetal 8 te bereiken. Met dien verstande dat 18 onaangeroerd blijft en voorrang heeft op alles.

Ik geef een voorbeeld:

(W)estland (N)ew (P)ost: 23 + 14 + 16 = 53 ; 5 + 3 = 8 (kengetal 8 dus)
Of, als je wil: 2 + 3 + 1 + 4 + 1 + 6 = 17 ; 1 + 7 = 8 (kengetal 8 dus)

Verwar numerogische voorschriften dus niet met wiskundige voorschriften. Volgens de nazi’s was zelfs Albert Einstein fout, niet omdat hij fout was maar wel omdat hij jood was. Als Michel Libert het over ‘le déchiffrement’ heeft moeten we beseffen dat we naar ‘goeroe Michel’ luisteren en niet naar ‘mathematicus Michel’. Ik denk niet dat er veel neonazi’s in staat zijn om nog maar te begrijpen wat een Einstein-tensor is, laat staan er te kunnen mee rekenen.

Nu moet ik me een paar dagen weghouden van dit forum. Ik heb examens wiskunde te verbeteren.

466

Re: Michel Libert

Dat klopt, ik was abuis. Het zijn er maar 9. En telfoutje gemaakt. Wat de kans waarop ik alludeer... nog groter maakt! wink Ik ontken niet dat neo-nazi's numerologische symbolen gebruiken in de door hen gekozen namen en datums. Libert kan best de naam WNP zo gekozen hebben. Dat is ook een naam die hij zelf kan kiezen en op die numerologie afstemmen.

Maar het dodenaantal van de aanslagen van Bende van Nijvel in 1985 is zo moeilijk te voorspellen (er kan het altijd iemand overleven), dat ik achter die 2 cijfers geen numerologische betekenissen zou zoeken. EN het zeker niet zou aanhalen als extra argument voor de schuld van WNP of Libert.

467

Re: Michel Libert

Beste 221B Bakerstreet, ik respecteer ieders opinie, maar omwille van mijn militaire ervaring heb ik toch wel volgende opmerking. Het is bijna niet mogelijk om bij een dergelijke raid het dodenaantal exact te voorspellen. Ik heb er ook enkele posts over gelezen, maar vind ze helaas niet direct terug. Jongeheer Van de Steen had heel veel kans om te overlijden aan wat wij een een slagaderlijke bloeding noemen. Heer Palsterman Jan was, naar wat ik gelezen heb, nog in leven en is pas de volgende dag overleden. Verder waren er nog lichtgewonden en zwaargewonden.

Bij buitenlandse missies zag ik dat we dat slachtoffers die initieel licht gewond leken, toch binnen de 24 uur overleden door inwendige bloedingen en bijgevolg orgaanfalen. Ik heb er dan toch veel moeite mee dat het aantal slachtoffers op voorhand zou vast liggen. Dat lijkt me niet zo appeltje-eitje. Vanuit mijn beperkte deskundigheid, ik ben geen arts, leken sommige slachtoffers überhaupt door hun verwondingen helemaal geen kans te hebben, maar overleefden (niet zonder gevolgen, zoals amputaties) en andere slachtoffers leken bij triage (gebeurde door trauma chirurg) lichter gewond leken, haalden het ziekenhuis niet levend.

Ik ken de toestand van de Belgische ziekenhuizen niet persoonlijk, maar mijn Vlaamse vriendin vertelt me dat de ziekenhuizen in Aalst een zekere kwaliteitsreputatie hebben en zelfs de Belgische Koning er werd behandeld. Medisch beeldvormende technieken zullen natuurlijk in 1982 nog niet op het huidige niveau gesitueerd zijn, maar eenmaal een dergelijk traumaslachtoffer zich in het ziekenhuis bevindt, verhoogt zijn overlevingskans beduidend.

Re: Michel Libert

Korte reactie: Ik heb me hier over die dodentallen ook genuanceerder uitgedrukt een paar dagen geleden dan ik in het verleden gedaan heb. Ik had het hier over een dodental van 8 beogen. Uiteraard konden het er ook 7 of 9 geweest zijn. Toch blijf ik ergens aanvoelen dat men er 8 voor ogen had. Zoals Kees BK hier schreef, men had zo veel slachtoffers kunnen maken als men wou.

Mij lijkt het dat er over de keuze van de 3 plaatsnamen vóór de pauze en de 3 plaatsnamen van de 2e golf op voorhand goed nagedacht is en dat de 'toevallen' in een neonazi-context erg verdacht zijn. Heel erg zelfs. Ook de datums van de 2e golf zijn zeer verdacht. De dag na de veroordeling van Barbier en de herdenking van Kristallnacht zijn vanuit de WNP-piste uiterst(!) opmerkelijk. Mij lijkt de numerologische benadering geen poging om de WNP-piste de versmoren maar daarentegen een poging om de WNP-piste te ontmisten, te débrouilleren dus.

Na mijn vorige post begrijpt u waarom die getallen in die Keltisch-nazistisch-sektarische hypothese mijn bijzondere aandacht getrokken hebben en waarom ik aan het lezen gegaan ben vorige zomer. De 'gouden tip' komt niet van Vermassen maar van niemand minder dan Michel Libert zelf. 'Le déchiffrement des choses mystiques'. Ik probeer dus niets te smoren, ik probeer alleen maar te helpen vanuit mijn vakgebied.

Zie wat er gisteren in Straatsburg gebeurd is. Alweer religieus fanatisme. Hopelijk lezen de speurders vanuit Charleroi hier mee en nemen ze mijn tip in ontvangst: als u nog profilers wil aanstellen, denk dan ook eens aan kenners van het religieus fanatisme. Dat is het soort specialisten wat je nodig hebt om een Michel Libert te kunnen begrijpen.

469

Re: Michel Libert

Ik heb die 'numerologische' documentaire ook gezien. Mij komt het vooral voor als een soort amusement met een hoog quiz-gehalte. Met de verjaardag van Hitler zul je ook wel een aantal dingen kunnen doen - vraag me niet wanneer die verjaart, het interesseert me geen moer. En het is goed mogelijk dat Libert, de grote filosoof en 'docent' Keltische filosofie, aan een bende idioten verteld heeft dat hij in de sterren en elders het licht gezien heeft, maar dat het aantal Bende-doden 28 is, daar geloof ik nu echt geen fluit van. Dat is vooral in de pers een fetisj-getal geworden. De Bende(s) heeft misschien wel het dubbele aantal moorden op haar geweten: liquidaties, afrekeningen, in scene gezette zelfmoorden en zelfs een aantal moorden en 'ongevallen' voor 1982 en na 1985.

Re: Michel Libert

Aubanel. Inderdaad o.a. "De dode getuigen" in de zaak Dutroux-bis...